2016, een bijzonder jaar

Een terugblik op het jaar 2016

De laatste weken van 2016 zijn aangebroken. Voor velen een drukke periode vol stress. Neem een kopje thee of koffie, een flinke hap lucht en probeer te ontspannen (pak desnoods een stuk chocolade). Ik wil je even mee terug in de tijd nemen.

Het begon in januari met de introductie van mijn jaarthema “Liever positiever“. Wat was ik en velen met mij, de negativiteit beu. Ik wilde me niet meer laten beïnvloeden door deze sombere kijk op het leven. Een thema waar ik nog steeds voor de volle honderd procent achter sta.

Natuurlijk zijn er moeilijke momenten geweest het afgelopen jaar. Het leven is nu eenmaal niet alleen maar geweldig. Het leven is ook niet alleen maar beroerd. Hoe vervelend het leven soms ook kan zijn er is altijd een lichtpuntje te vinden. Hoe klein dan ook. Je zult ernaar moeten zoeken, je ernaar uitstrekken, maar geloof me, het is er!

 

Afscheid van “Sonja schrijft”

De website “Sonja schrijft” ben ik ooit begonnen omdat ik mijn verhalen wilde delen met anderen. Kort na het lanceren van de website ontstond de kortsluiting in mijn hersenen. Mijn leven veranderde ingrijpend. Lange tijd kon ik niet schrijven. Na maanden kon ik het schrijven langzamerhand weer oppakken. Het ging moeizaam en ik verloor het doel van de website uit het oog. In de eerste maanden van 2016 werd het me duidelijk dat ik een andere koers moest gaan varen. Het contract voor de website liep ook af en ik besloot voor een nieuwe opzet en een nieuwe start. “Sonja schrijft” ging ter ziele en de geboorte van “Schrijfhart” kwam in zicht.

Een nieuwe start

Spannend zo’n nieuw begin. Begin juni ging Schrijfhart van start. Ik kon me nu helemaal op het schrijven richten. Het schrijven en delen van verhalen is waar het om draait. Niets meer en niets minder. Het heeft me wel een aantal abonnees gekost. Dat is natuurlijk niet leuk, toch heb ik geen spijt van mijn beslissing.

Schrijfcursus

Naast alle perikelen rondom de website was ik ook bezig met de schrijfcursus van Marjon Sarneel. Wat heb ik daar veel van geleerd en minstens zo belangrijk, het heeft mijn plezier in het schrijven vergroot. Het huiswerk was vaak een feestje om te doen. Het plezier dat ik heb beleefd aan het stiekem afluisteren en opnemen van gesprekken, is ongekend. Ik voelde me net een spion.

NaNoWriMo

Nog zo’n bijzondere schrijfervaring. Een hele maand me alleen maar richten op schrijven, het was een feestje. Ik heb er zo enorm van genoten en er zo veel van geleerd. Het heeft me heel wat energie gekost maar dat is het dubbel en dwars waard gebleken.

Tevreden

Een jaar vol hoogte en diepte punten, ik kijk er met een tevreden gevoel op terug. Het is een leerzaam jaar geweest. Het jaar 2016 heb ik goed besteed. Het nieuwe jaar ziet er veelbelovend uit. Er staan leuke dingen op de agenda:

  • het herschrijven van Minnenijd (ja ja, daar heb ik echt zin in)
  • de komst van een nieuwe pup eind januari
  • het vervolg op de cursus in het tweede kwartaal
  • privé en zakelijk een aantal leuke ontwikkelingen

Het jaar 2017

Een nieuw jaar, met nieuwe ontdekkingen, leermomenten, plezier en verdriet. Het is nu nog een onbeschreven blad maar ik ben er zeker van dat het weer een boeiend nieuw hoofdstuk in ons leven zal gaan worden.

Ik wens alle lezers een bijzonder mooi 2017 met heel veel lichtpuntjes.

2016 een bijzonder jaar
foto door S. Grinwis
Het thema voor 2017: Tevreden zijn, wie durft?

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Zelf ben ik ook enthousiast over deze tekst daarom zit er ook copyright op! Vraag gerust naar mijn tarieven als je mijn teksten wilt gebruiken
%d bloggers liken dit: