De aftrap van het nieuwe blog jaar

Hierbij verklaar ik het blog jaar 22-23 officieel voor geopend. Wat heb ik er naar uitgekeken om dit te kunnen schrijven. Eerlijk is eerlijk ik heb het gemist om wekelijks bezig te zijn met het schrijven van teksten voor mijn blog.

Een boek schrijven is toch anders

Het is opmerkelijk dat ik zo terug verlangende naar het wekelijks bloggen. Ten eerste was ik begin van dit jaar nog overtuigd dat ik er helemaal klaar mee was en had niet veel gescheeld of ik had de stekker eruit getrokken. Ten tweede heb ik de afgelopen maanden zoveel geschreven dat je zou verwachten dat ik daar meer dan genoeg aan zou hebben.
Het blijkt toch een hele andere tak van sport, een boek schrijven. De wekelijkse teksten voor mijn blog moet vermakelijk, informatief zijn of tot nadenken stemmen. Kort en bondig maar niet té. Een boek moet volgens een bepaald verhaal schema het verhaal vertellen. Spanningsopbouw, ontspan momenten, de aandacht van de lezer voor lange tijd weten vast te houden. Je personages moeten zich ontwikkelen en elk detail moet kloppen.
In de blog over “De val van Gorka” die ook vandaag verschijnt kun je hier nog veel meer over lezen.

Het is de interactie die ik mis

De kop zegt het al, ik heb jullie, mijn lezers gemist. Schrijven is in de basis een vrij eenzaam beroep. Je hebt af en toe een bespreking met een redacteur. Zo af en toe vroeg ik advies aan een collega schrijver maar verder ben je erg op jezelf aangewezen. Met mijn wekelijkse blog heb ik regelmatig contact met mijn lezers. Soms minder dan ik had gehoopt en soms krijg ik veel meer reacties dan ik had verwacht. Ik geniet daarvan, meer nog dan ik zelf vaak door heb gehad. Het maakt het schrijven een stuk minder abstract dan het is.

Nu mijn manuscript bij de uitgever ligt en ik niet anders kan dan afwachten wat de vervolgstappen gaan worden heb ik dus weer meer tijd. Voor mij geen schrijfpauze maar weer lekker mijn wekelijkse blog creëren.

Hoe zit het met de korte verhalen?

Mijn hoofd zit nog vol met Gorka en zal dat ook nog wel even blijven vrees ik. Natuurlijk wil ik weer korte verhalen gaan schrijven maar ik weet niet op welke termijn daar weer ruimte voor is. Zodra zich een verhaal idee aan dient ga ik er zeker mee aan de slag.

Mijn lesje geleerd

Na een turbulente blog jaar waarin ik van stoppen met schrijven ineens naar een boek ging heb ik mijn lesje wel geleerd. Niet te veel plannen maken, niet te ver vooruit denken. We nemen het leven maar zoals het komt. Ik doe mijn best, mijn uiterste best en dat moet genoeg zijn.

Ik heb er zin in om weer leuke, ontroerende, grappige of leerzame blogs te schrijven. Hopelijk hebben jullie, heb jij nog altijd zin om ze te lezen én om af en toe een reactie achter te laten.

2 gedachten over “De aftrap van het nieuwe blog jaar”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Beveiligingswaarschuwing