Het boek “De val van Gorka” gaat er echt komen

September 2021, op de camping in gesprek met een vriendin die op bezoek is. Ik hoor het mezelf nog zo zeggen, ‘Nee een eigen boek dat hoeft voor mij eigenlijk niet meer zo nodig. Mijn blog, af en toe een kort verhaal en Instagram, ik vind het wel goed zo’. We hebben het ook nog over de mooie en lelijke kanten van Social Media en de steeds verder verhardende wereld. Gewoon een gesprek tussen vrienden, niets bijzonders.

Diezelfde nacht begint het al te malen. Een vaag idee vormt zich in mijn hoofd. Er dient zich een zeer onaangenaam personage aan. Hoewel ik het probeer hij laat zich niet negeren door mij. In de dagen die volgen krijgt het vage idee steeds meer vorm. Half oktober is het duidelijk, Sonja gaat toch een boek schrijven. Dit verhaal wil verteld worden. Ik meld me aan bij NaNoWriMO en begin mijn ideeën uit te werken.

Gorka

Het verhaal gaat over Gorka. Zoals gezegd niet bepaald een sympathiek heerschap, zelf noemt hij zich de grootste klootzak op aarde. Hij is er trots op. Jarenlang heeft hij keihard gewerkt om een gewaardeerd fotograaf te worden, met succes. Inmiddels hangt zijn werk in het Louvre en wordt hij uitgeroepen tot de beste fotograaf ter wereld.

Gorka’s ster is rijzende maar zijn ego groeit harder dan zijn succes. Je bent voor of tegen Gorka er is geen middenweg. Zijn partner Bibi ziet hoe Gorka steeds onhebbelijker en gewelddadiger wordt. Het is wachten tot het mis gaat en dat is sneller dan verwacht. Gorka wordt beschuldigd van verkrachting en de bewijzen liegen er niet om. Als iedereen hem in de steek laat neemt Gorka in zijn wanhoop een dramatische beslissing. Bibi blijft achter met de puinhoop.

Thema’s

‘De val van Gorka’ gaat over de invloed van Social Media, over cancel cultuur en de vervagende normen van fatsoen. Maar het is vooral een boek over het verwerken van trauma’s, hoop en nieuwe kansen.

6 gedachten over “Het boek “De val van Gorka” gaat er echt komen”

 1. Hoi Sonja,
  Ik ben heel benieuwd hoe je aan een redacteur bent gekomen die vanaf het begin met je werkt, en niet pas als je een compleet manuscript hebt geschreven. Kun je dat tipje van de sluier oplichten?

  Beantwoorden
  • Hallo Sandra,

   Om te beginnen had ik al een redelijk deel van mijn manuscript geschreven tijdens de NaNoWriMo van 2021. Daarna heb ik het manuscript een tijdje weggelegd om later weer met een frisse blik verder te schrijven. In februari werd ik benaderd door een uitgeverij, waar ik nog niet over mag praten. Zij hebben een project waarbij ze beginnende auteurs een duwtje in de goede richting willen geven.
   In het begin was ik sceptisch omdat ik wel vaker benaderd ben maar dan moet ik eerst zelf de nodige euro’s investeren. Dat was nu niet het geval. Of het uiteindelijk ook bij deze uitgeverij gepubliceerd gaat worden is nog even de vraag. Maar ik ben inmiddels zover gekomen dat ik het desnoods zelf ga doen.

   Beantwoorden
  • Om de een of andere reden had ik deze reactie gemist. Oeps staat me niet zo netjes. Inmiddels zijn er al aardig wat mensen die alvast willen reserveren. Dat is echt heel motiverend kan ik je verzekeren. Er wordt aan een resprveerlijst gewerkt dus ik kom hier nog op terug.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Beveiligingswaarschuwing