Dromen Durven Doen

Geschatte leestijd: 3 minuten

” onze dromen kunnen uitkomen
als we de moed hebben om ze na te jagen

Walt Disney

Dromen

Een klein meisje nog vol dromen en zonder angsten. Een meisje geboren met verhalen in haar DNA, verhalen die naar buiten willen. Van jongs af aan hoor ik al dat ik zit te dagdromen. Het was en is nog te vaak geen constatering maar een verwijt. Wie dagdroomt is niet productief, zit tijd te verdoen. Wat een onzin, dagdromen is super productief. Mensen hebben geen idee welke fantastische dingen er allemaal zijn voortgekomen uit dagdromen.
Als jong meisje droomde ik van het schrijven van een boek. Een droom die met de jaren in rook op leek te gaan. Stiekem is dat kleine meisje blijven dromen zelfs toen ze iedereen liet geloven inmiddels volwassen te zijn.

Durven

Dromen die onderdrukt worden, verhalen die niet naar buiten kunnen transformeren. Ze transformeren bij iedereen weer anders. Frustratie, depressie, angst. Ik ken de schaduwkant van mijn dromen maar al te goed. Angst om te falen of niet geaccepteerd te worden, het heeft me niets goeds opgeleverd. Toen ik door een psychose losbrak uit de realiteit vond ik mijn dromen weer. Durven deed ik ook maar op kleine schaal. De eerste blog, SonjaSchrijft was mijn eerste bange stapje naar buiten toe. De realiteit van het volwassen leven nam stukje bij beetje toch het dromen weer over. Dankbaar ben ik voor de vrienden en familie die mij hielpen om stapje voor stapje uit mijn comfortzone te komen op de terugweg naar mijn dromen. Met kleine stapjes ben ik steeds meer gaan durven, stap ik van achter mijn rookgordijn in de spotlights.

Doen

Het is 1 november 2021, ik start met NaNoWriMo. Binnen een maand tijd staat de eerste ruwe versie van De val van Gorka op papier. Januari 2022 begint de eerste herschrijfronde, er wordt geschrapt, aangevuld, gewijzigd. April 2022 start ik samen met een redacteur met het herschrijven en corrigeren. Er is tegenslag, teleurstelling en frustratie. Ineens lijkt de droom als een zeepbel uit elkaar te spatten. Maar inmiddels ben ik naast het dromen ook gaan durven en dus geef ik niet op. Dat boek gaat er komen!

Nog een paar nachtjes slapen dan is het 1 november 2022, precies een jaar na NaNoWriMo. Het is de dag dat Uitgeverij Schrijfhart het levenslicht zal zien. De val van Gorka zal op 16 december gelanceerd worden.

Dat kleine meisje droomde van het schrijven van een boek en nu na al die jaren heeft ze een boek geschreven, een eigen uitgeverij en heel veel mensen die met veel plezier haar verhalen lezen.

Dromen Durven Doen

Sonja

2 gedachten over “Dromen Durven Doen”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Beveiligingswaarschuwing