Wat een bijzonder jaar was het

De laatste blog van dit jaar alweer en wat voor een jaar. Terugkijkend kan ik niet anders dan me verbazen over de reis die ik dit afgelopen jaar heb afgelegd. Bijzonder op zoveel verschillende manieren dat ik er met gemak een blog mee kan vullen.

Bijzondere start van het jaar

De eerste blog was enorm positief. Ik had er zin in kan ik wel zeggen. Net voor de feestdagen van vorig jaar moest ik mijn hele website weer van onder af aan opbouwen en daardoor kon ik mooi terugkijken om de ontwikkeling die ik op schrijfgebied en als mens had doorgemaakt. Ik schreef over de doelen die ik had voor het nieuwe jaar en hoe ik gegroeid was. Best bijzonder als je van zo diep gekomen bent.

Met ups en downs

Die positieve lijn zette nog wel even door maar er waren natuurlijk ook mindere momenten. Momenten dat ik zelf niet lekker in mijn vel zat of dat een vervelende reactie er nogal inhakte. Dat hoort er nu eenmaal bij. Het leven is niet elke dag een tien natuurlijk. Een groot deel van de mindere momenten had ook met die vermaledijde overgang te maken. Dat leverde hilarische maar ook moeilijke momenten op. Het is best bijzonder als je weer met hetzelfde gevoel zit als in je pubertijd. Ik heb mezelf echt weer moeten herpakken en omarmen.
Die overgang resulteerde in een nieuw en korter kapsel want ja ook de structuur van mijn haar veranderden in een hele nieuwe garderobe want de kilo’s vlogen er ineens aan. Gelukkig is dat nu weer gestabiliseerd en voel ik me weer fijn in mijn eigen lijf.

Bijzonder veel geleerd ook

Wat heb ik ook veel geleerd dit jaar. Het avontuur dat ik aanging met een, achteraf, niet zo betrouwbare uitgever is een belangrijke levensles gebleken. Mijn geduld is dit jaar behoorlijk op de proef gesteld en ik kan met de hand op het hart zeggen dat ik er nog steeds niet goed in ben.
Het hele proces van het zelf uitgeven van mijn boek is een bijzondere leerschool. Ik heb leren doorpakken, geleerd hoe ik een boekcover moet maken of eigenlijk hoe ik dat met een gerust hart kan uitbesteden. Ik heb geleerd hoe ik een boek op moet maken. Dat gaat nog niet vlekkeloos maar afdoende leert men tenslotte. Ik heb geleerd om een E-book te maken en hoe ik die bestanden dan ook daadwerkelijk in de verkoop krijg.Ik heb geleerd en geleerd en geleerd en al die kennis neem ik mee naar het nieuwe jaar.

Vandaag, als deze blog gepubliceerd wordt is het de dag van mijn boeklancering. Ik hoef je vast niet uit te leggen hoe bijzonder dat moment is. Ik ga er van genieten en na vandaag ga ik samen met meneer Schrijfhart van de feestdagen genieten, de nodige rust pakken en nagenieten en ik zie jullie heel graag weer in het nieuwe jaar.

Sonja

Abonnees krijgen uiteraard nog een verslag van de boeklancering dus als je dat ook wilt meebeleven zou ik me per direct nog even inschrijven. Kost niks dus waarom zou je het niet doen?

2 gedachten over “Wat een bijzonder jaar was het”

  1. Van harte proficiat, je hebt een geweldige prestatie geleverd, Sonjart! Met alle ups en downs ben je overeind gebleven en doorgegaan, fantastisch!

    Als het goed is wordt het boek hier vandaag bezorgd, ik heb er al een melding van gehad. Je snapt wel dat ik ontzettend benieuwd ben!

    Ga lekker uitrusten met meneer Schrijfhart, ook voor hem een complimentje, zijn steun is natuurlijk van het allergrootste belang geweest!

    Liefs Ellie

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Beveiligingswaarschuwing