Een wirwar aan gedachten

Het is weer eens lekker druk in mijn hoofd. Een wirwar aan gedachten en het is alsof mijn hersenen op een trampoline staan te springen. Hoog, snel, salto, opzij en weer de hoogte in. Het gaat weer eens alle kanten op. Inmiddels ben ik vertrouwd met dit fenomeen en kan ik het enigszins reguleren. Soms, zoals nu, laat ik het gewoon gebeuren. Het zijn geen nare gedachten. Integendeel, het zijn ideeën voor verhalen, voor de website, voor mijn huis en voor leuke uitjes.

De meeste van deze gedachten verdwijnen net zo snel als dat ze gekomen zijn en andere blijven wat langer hangen. Ik maak wat notities om mijn hoofd wat rust te geven. Dan kan ik er later mee aan de slag. Mijn ADD brein is zowel een vloek als een zegen. Vandaag is het een zegen.

Mijn grootste valkuil is dat ik, enthousiast door al die ideeën, impulsief ga handelen. Dat pakt zelden goed uit. De laatste tijd probeer ik dat met alle macht tegen te gaan. Opschrijven en later, als de gedachtenstorm is gaan liggen, er nog eens rustig over nadenken.

Die wirwar aan gedachten is er bijna dagelijks. De ene keer wat heftiger dan de andere keer maar echt stil is het nooit in mijn hoofd. Het is één van de redenen waarom ik met regelmaat een langere of kortere pauze van Social media en het bloggen in las. Even pas op de plaats en die wirwar uit de knoop halen. Wat is bruikbaar en wat helemaal niet. Het is een periode van concrete plannen maken en uitwerken zodat de onzin weg kan en mijn hoofd zicht vult met belangrijke zaken.

Rust is heel belangrijk

Laat het duidelijk zijn dat ik geniet van de contacten op Social Media, dat ik geniet van het bloggen en alles wat daar bij komt kijken, dat ik ook geniet van het sleutelen aan mijn website en dat ik geniet van alle interactie. Toch zijn die periodes van rust voor mij van groot belang. Ik kan nogal eens doordraven en mezelf voorbij rennen. Bewust even stilstaan, de druk van de ketel halen helpt me om het al zolang vol te houden.
De komende weken staan er nog behoorlijk wat afspraken in de agenda. Leuke afspraken, dingen waar ik echt naar uitkijk. Maar ook leuke afspraken kosten energie en tijd.

Er zit weer een periode van rust aan te komen

Je voelt het vast al aankomen. Sonja heeft weer een periode van rust nodig. Er is in het eerste kwartaal van dit jaar veel gebeurd. De periode daarvoor, met het lanceren van mijn boek, is ook al druk geweest. De chaos in mijn hoofd is voor mij een teken dat ik aan het doordraven ben. Leuke gedachten of niet, ik heb door schade en schande leren luisteren naar mijn lichaam. Het is tijd voor rust en die ga ik dus ook nemen. Dat betekent niet dat ik niets ga doen. Integendeel ik ben in deze periodes niet zelden productiever dan ooit. Veel schrijven, achter de schermen aan mijn website werken. Foto’s en video’s maken en uitwerken voor Instagram. Er zit alleen geen tijdsdruk op en ik hoef niet op alles te reageren wat ik online voorbij zie komen.

een wirwar aan gedachten
foto via Canva Pro

Voor nu ga ik nog wat lopende zaken afhandelen en dan neem ik lekker de tijd om die wirwar aan gedachten te ontwarren en weer helemaal op te laden.

Uiteraard houd ik jullie op de hoogte van de belangrijke zaken en laat ik zeker van me horen als ik me weer voor de volle honderd procent kan geven.

Sonja

4 gedachten over “Een wirwar aan gedachten”

 1. Dat doe je goed! Neem je rust zo lang als nodig. Voor mij is het herkenbaar, druk in het hoofd als er teveel gebeurt aan afspraken. Slaap niet, kom tot niks, hoogste tijd terug te schakelen. In de loop der tijd wel beter geleerd te doseren, maar dat wil niet zeggen dat ik het altijd op orde heb 🤔

  Beantwoorden
  • Lieve Ellie,

   Die herkenning is er over en weer. De eerste keren dat ik even pauze nam vond ik dat ontzettend ingewikkeld. Dat tijd maar aan moeten staan zit zo diep geworteld. Toch gaat het me steeds beter af. Ik merk dat ik er zoveel baat bij heb. Toch gaat het ook bij mij nog te vaak mis. Ook daar moet ik milder in worden. We zijn slechts mensen en die pieken en dalen horen er bij.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Beveiligingswaarschuwing