Minder bekende schrijvers in de spotlight

deel 5 in de serie lezen

Vorige week plaatste ik een blog over de ontdekkingstocht naar onbekende schrijvers. Vandaag in, voorlopig, het laatste deel van deze serie maak ik het je wel heel makkelijk.
Een oproepje op Instagram om tips over onbekende schrijvers, leverde me namelijk leuke reacties op van schrijvers die zich graag aan je willen voorstellen. Het grappige is dat een aantal daarvan ook voor mij onbekend zijn. Ze stellen zichzelf hieronder in willekeurige volgorde aan je voor en vertellen over hun boek.

Laat ik meteen ook maar eerlijk zeggen dat ik niet zo heel veel credits verdien voor deze blog. De foto’s en teksten zijn door de betreffende schrijvers zelf aangeleverd. Deze hele blog is een knap staaltje knip en plak werk. Een bewuste keuze overigens want op deze manier blijft hun eigenheid gewaarborgd. Zoals hierboven al staat, een aantal van de schrijvers is ook bij mij (nog) niet bekend. Ik geef dus geen oordeel over de kwaliteit en inhoud van hun boeken laat staan over henzelf. Het is tenslotte een ontdekkingstocht, maak kennis met deze schrijvers en lees over hun (te verschijnen) boek en bepaal zelf of dit wel of niets voor jou is.

…..

…..

Larissa Cloudt

De 50 ben ik inmiddels 2,5 jaar gepasseerd. Ik werk al meer dan 30 jaar in de GGZ als klinisch psycholoog en heb altijd van verhalen schrijven gehouden. Als tiener droomde ik ervan om schrijver te worden maar pas op latere leeftijd heb ik dat durven uitvoeren omdat ik toen hoorde van selfpublushing. Ik schrijf over herkenbare mensen maar allemaal met het thema psychische gezondheid. De meest recente boeken zijn Young Adult boeken.

Mijn laatst verschenen boek heet ADH-Max Alle Dagen Hopeloos.
Het gaat over Max die een vol hoofd heeft dat eigenlijk nooit stil staat. Hij kan er meestal aardig mee leven maar zijn omgeving niet. Vooral school en zijn moeder niet. Als Max geschorst wordt van school gaat jeugdzorg zich ermee bemoeien. Iedereen denkt het beter te weten dat maakt hem gek. Na een beschuldiging van druggebruik en criminaliteit knapt er iets bij Max. Hij heeft niets meer te verliezen en hij bedenkt een plan. Max gaat op zoek naar zijn vader, waar hij al jaren geen contact meer mee heeft.

mijn boeken zijn verkrijgbaar in elke boekwinkel, bij Bol.com en Brave New Books

…..

Cindy van der Linden

Haar wieg stond in Nuenen. Haar eerste vijftien jaren staan in het teken van Cintonjo, de zeer succesvolle discotheek van haar ouders Jo, Tony, ooms en tantes, neefjes en nichtjes, paard Rivala en muziek, maar worden overschaduwd door een groot geheim dat haar in een internaat doet belanden. In 1976 nemen haar ouders het ingrijpende besluit om met haar naar Calpe, in Spanje, te emigreren. Daar wordt ze, ver van haar zo geliefde ooms en tantes, neefjes en nichtjes, die als tweede vaders en moeders en broers en zussen voor haar zijn en haar de veiligheid bieden waar ze zo naar hunkert, volledig op zichzelf teruggeworpen. Ze leidt het leven van de rich and famous in Valencia, Barcelona en Madrid en maakt furore als model. Ze loopt shows met Naomi Campbell, Claudia Schiffer en Gisele Bündchen. Maar waarom verliest ze zichzelf altijd in liefdesrelaties? Waarom wordt ze altijd gekweld door schuld- en schaamtegevoelens en steeds terugkerende angstdromen?

De autobiografie heet Grote verhalen voor een klein meisje
Te koop bij:

  • Brave New Books
  • Bookspot.nl
  • Bruna
  • Bol.com
  • Donner
  • Paagman
  • Amazon.nl
  • Primera Tongelre/Eindhoven

…..

Mariska Noordeloos

Hoi hoi, mijn naam is Mariska Noordeloos Ik schrijf drama-thrillers met maatschappelijke onderwerpen zoals huiselijk geweld, mensenhandel, seksueel misbruik, en sinds kort ook pedofilie.  Ik schreef altijd al maar ivm mijn dyslexie durfde ik het nooit aan iemand te laten lezen. Totdat ik in 2014 in een dikke burn-out terrecht kwam en ik mijn hoofd niet meer leeg kreeg kreeg ik het advies om het van mij af te schrijven, het een paar mensen liet lezen en deze zo enthousiast waren dat ik het eerst in eigen beheer uitbracht en later via een uitgever. 

Ik ben 53 jaar oud. Ben getrouwd heb twee zonen leeftijd 27 en 25. De dames van de jongens wonen al een aantal jaar bij ons in huis. Samen met nog twee honden is het altijd een drukte van jewelste. Ik heb twee lunchrooms/ cafetaria’s in West- Friesland 

Mijn hobby is natuurlijk schrijven. Dat doe ik het allerliefste. Daarnaast vind ik een dagje naar de sauna, film/series kijken en shoppen natuurlijk ook leuk om te doen. Lezen deed ik altijd als een malle maar sinds ik schrijf vind ik het moeilijk om me in het verhaal te concentreren omdat ik het steeds vergelijk met mijn eigen verhalen. Heel stom want ik las/ verslond boeken. Mijn verhalen zijn uit het leven gegrepen met veel emotie en een thrillersausje eroverheen.

Er zijn nu 7 verhalen in boekvorm en overal te verkrijgen. Er liggen twee manuscripten bij de proeflezers maar een manuscript komt uit in Oktober de ander in Maart.

Het verhaal waarover ik het hier wil hebben is ‘Tranen in de regen’ 

Bram groeit op op het kamp samen met zijn lichamelijk beperkte broertje Chris. Bram heeft geen fijne jeugd. Zijn vader is vaak weg en zijn moeder laat de kinderen vaak alleen achter. Geld voor eten en dergelijke is er niet. Bram gaat werken bij een rijke landheer en hij wordt verliefd op zijn dochter Angelique. Bram is alleen uitgehuwelijkt met Maria om de problemen van zijn ouders op te lossen.  Hij trouwt tegen zijn zin met haar. Hij krijgt met Maria twee kinderen. Bram komt in het criminele circuit terrecht en het lukt hem niet om eruit te komen. Door omstandigheden krijgt Bram een buitenechtelijke relatie met Angelique en ze krijgen samen een dochter. Door een aanval op het kamp raakt Bram alles kwijt inclusief zijn dochter en begint de zoektocht en het kat en muis spel met de onderwereld.

De boeken en E-books zijn overal te bestellen.

…..

Sidney Raven

Woont en werkt in Portugal en Amsterdam. Ze heeft een blog over de liefde en levende wezens op sidneyraven.com.

Sidney heeft een stoere roman geschreven over de juriste Zilla Jongzeel, die worstelt met haar onderdanige verlangens.  Een krachtig plotgedreven verhaal over de zoektocht naar seksuele identiteit en trial by media.  “Blauwe Plekken” verschijnt binnenkort bij uitgeverij Ellessy. 

…..

J.B. te Boekhorst

In mijn tienertijd begon ik met schrijven van korte verhalen. Dat ging automatisch over in het beroep van commercieel tekstschrijver en redacteur. Door dat werk kreeg ik minder tijd en rust in mijn hoofd om aan een lang verhaal te beginnen. Pas na de bankencrisis kreeg ik de gelegenheid om aan mijn eerste manuscript te werken. Inmiddels zijn we een aantal jaren en acht boeken verder. De opmaak van de boeken doe ik zelf, het omslag soms met behulp van een illustrator of een typograaf. De e-books maak ik ook zelf.

Ik schrijf verschillende genres. Sommige boeken zijn meer geschikt voor jongeren, zoals De Inbraak van de Eeuw, dat mijn recentste uitgave is.

In alle boekwinkels te koop, ook online. Het Centraal Boekhuis verzorgt de verspreiding. Eventueel kan er ook via mijn website www.cdpublishers.nl besteld worden.

…..

Nanda Jorna

Ik ben Nanda Jorna en in het dagelijks leven werk ik als yoga- en meditatiedocent & ergotherapeut. Met yoga en meditatie sta ik meer in contact met mijn intuïtie en creëer ik verhalen. Ik inspireer hier graag ook anderen mee. De natuur vind ik erg belangrijk omdat ik daarin altijd mezelf vind en al mijn gedachten laat voor wat het zijn. Daarnaast ben ik veel bezig met persoonlijke ontwikkeling en momenteel focus ik me vooral op het stukje zelfvertrouwen en eigenwaarde. Dit onderwerp mocht dan ook niet in mijn kinderboek ontbreken. Hoofdpersoon Hermie leert dat hij mag vertrouwen op zijn eigen ideeën. Hoe lief zijn vriend Krab ook is, goede ideeën komen van binnenuit. Dat is een les die ik eerder had willen krijgen.

Titel boek: Hermie’s zoektocht.
Het is een prentenboek voor de leeftijd drie tot en met zes jaar en zorgt ervoor dat kinderen zich meer verbinden met de natuur. Ze leren wat het betekent voor dieren als je er niet zorgvuldig mee omgaat. Daarnaast is mijn doel om met het verhaal een stukje (zelf)vertrouwen mee te geven aan de jonge kinderen. Natuurlijk is die informatie in een vermakelijk verhaaltje gegoten.
Het idee voor dit boek kreeg ik nadat ik op Pinterest een plaatje van een heremietkreeft zag die zijn huisje had gemaakt van zwerfafval. Ik besloot om hier een verhaal van te bedenken waarbij de heremietkreeft uiteindelijk een mooi schelpenhuis vind. 
Mijn manuscript is helemaal af, ik ben op zoek naar een (startende) illustrator. Ik wil het verhaal ook graag inspreken en een werkboek erbij maken waarbij het thema zelfvertrouwen, natuur en duurzaamheid weer terug komen.

Contact of om op de wachtlijst te komen voor het prentenboek: 
Info@nandajorna.nl
Mij volgen kan op: https://www.instagram.com/nandajorna/

…..

Ingen Wagenaar

Schrijver, uitgever en schilder.  
Na jarenlang in het HBO onderwijs werkzaam te zijn geweest is Ingen boeken gaan schrijven. Twee romans en een kinderboek. Ingen is bezig met een tweede kinderboek te schrijven samen met haar zoon Joost. Een derde roman zit ook in de pijplijn. 
Het afgelopen jaar heeft Ingen met een geweldig team de uitgeverij Dragonfly Publishing opgericht om schrijvers een platform te bieden met een ander dan gebruikelijk verdienmodel.

‘De bende van tweeënhalf, Wolvenwolken’, was genomineerd voor de Hotze de Roos prijs 2023.

Van alle door Ingen geschreven boeken is ook een ebook verkrijgbaar.www.dragonflypublishing.eu

www.dragonflypublishing.eu
www.ingenwagenaar.nl

Ingen boeken zijn zowel te koop online als bij de boekhandels en te lezen bij de bibliotheek op te vragen. Van alle drie de boeken is ook een ebook te kopen.

…..

Marieke Frankema

Marieke Frankema, een creatieve duizendpoot die altijd een sprankeltje magie meegeeft in haar boeken en verhalen. Ze schrijft fantasy, romantiek en kinderboeken.

Het boek dat ik specifiek aandacht wil geven is De vloek van de Nevelhorst, een spannend sppokverhaal waarin een journaliste voor eens en altijd wil bewijzen dat de paranormale wereld echt bestaat, maar daarbij dingen naar de oppervlakte haalt die beter verborgen hadden kunnen blijven…

Het boek is te koop via de (online) boekhandel en op www.mariekefrankema.nl (dan kan ik het ook signeren).

…..

Quinty Emilie

Ik ben Quinty Emilie en ik ben 22 jaar. Ik hou van paarden, zingen & piano spelen en de kleur roze. 
Ik heb een autobiografie geschreven genaamd het leven gaat niet over roze. (Ja, echt de kleur) het gaat over mijn strijd tegen depressie, anorexia, PTSS en de jeugdzorg. 

Mijn boek is te koop bij boekscout en bol.com. Ook is mijn boek te bestellen bij elke boekwinkel in Nederland en België. 

I’m #MadeByDyslexia – expect big thinking & small typos.

…..

Jasper Slegtenhorst

Jasper Slegtenhorst (1996) werkt voor Talpa in de eindregie voor televisie. Hij is een gedreven verhalenverteller en houdt zich bezig met film, video en schrijven. Hij hoopt op deze manier mensen te bereiken en zijn verhalen te kunnen delen. Hij houdt van avontuur en gebruikt zijn reizen en ervaringen om zijn verhalen nog beter te maken. Met dit eerste boek hoopt Jasper zijn lezers te enthousiasmeren voor fantasy en te inspireren om zelf ook te doen wat hen gelukkig maakt.

Genre: Fantasy/young adult

Titel: (Karases Kronieken deel 1) De Laatste Triade

Omschrijving boek: Gorones ligt onder vuur. Het land wordt aangevallen door verschrikkelijke monsters genaamd Vrog. De wezens walsen over het land heen en naderen Karases. De enige hoop; Jace Jasmine en Asco. Zij worden bezocht door een mysterieuze, oude vrouw. Zij beweert dat het drietal magie bezit, een enorm taboe in Karases. Samen moeten zij ervoor zorgen dat de vijand wordt verslagen. Maar daarvoor moet het drietal hun magie onder controle krijgen. Ze gaan in training bij Rach, een oude magiër in het Wilderwoud. Hij leert ze alles wat ze moeten weten over hun magie en maakt ze klaar voor de strijd. Maar zijn ze op tijd om Karases te redden? En kunnen de drie vreemden elkaar wel vertrouwen?

Reserveren/inschrijven: Via mijn instagram DM @jasperslegtenhorst
Straks te koop: Boekscout.nl of jsproducties.nl

…..

Marianne Schenderling

Marianne (1953) wilde altijd al schrijfster worden. Ze schreef op haar elfde, in grote hanenpoten, haar eerste boek.
Na een studie Geschiedenis en (twee jaar) Nederlands ging ze achtereenvolgens naar de School voor Journalistiek en de Schrijversvakschool om het schrijf-ambacht te leren. Van haar hand verschenen uiteenlopende artikelen, reportages, interviews, twee non-fictieboeken en blogs over diverse onderwerpen.
Nadat ze jaren schreef voor haar brood maakte ze 2021 eindelijk tijd voor het ‘echte’ schrijven van haar debuutroman Rafels.

De hoofdpersonen in Rafels zijn gevangenen van hun eenzaam verdriet. Beiden raken verstrikt in hun emoties en geheimen, waardoor hun huwelijk op de klippen dreigt te lopen.

Na het verlies van hun vijfjarig dochtertje voelen Lina en Frits zich steeds verder van elkaar verwijderd. Zij is niet bij machte haar verdriet en wantrouwen te delen en verzandt in zwijgzaamheid. Hij vlucht in de armen van een veel jongere vriendin, een relatie die gedoemd is te mislukken omdat zij er in zijn vergelijkingen steeds bekaaid afkomt. Uiteindelijk komt hij erachter dat hij maar een ding wil: zijn vrouw terug. Te laat, wanneer zij aangeeft te willen scheiden, breekt bij hem paniek uit. Hij probeert haar met alle macht over te halen samen in therapie te gaan. Schoorvoetend stemt ze toe, om Anna, hun kind.In negen sessies werken ze zowel ervaringen uit hun jeugd als hun gezamenlijk leven door. Gaandeweg beseffen ze dat ze vergeten zijn hun emoties en herinneringen te delen. In een heldhaftige poging om op zijn minst vrienden te blijven, besluiten ze alsnog te proberen nader tot elkaar komen.

Rafels telt 224 pagina’s en is verkrijgbaar in de boekhandel voor €20,00  ISBN 978-94-93275-28-7 en online als paperback en e-book te bestellen bij de uitgever  of Bol. Meer informatie en achtergrond: https://marianneschenderling.nl https://www.instagram.com/rafels_de_roman/https://www.facebook.com/rafelsderoman

Inmiddels heb ik mijn tweede manuscript afgerond.
‘Ingehaald of de kunst van het loslaten’ ligt klaar om aan uitgevers gestuurd te worden.
Momenteel schrijf ik een novelle gebaseerd op mijn nieuwe roman.

…..

Alie Jorna

Mijn naam is Alie Jorna, 59 jaar, ik ben getrouwd en moeder van twee zoons. Zij zijn beide getrouwd en ik ben de trotste oma van 4 kleinkinderen. Daarnaast ben ik werkzaam in de zorg en heb een praktijk waarin ik vrouwen help helen die seksueel zijn misbruikt. Ook wil ik het taboe op seksualiteit in de zorg bespreekbaar maken.

De titel van mijn boek is `Wees stil en luister` en het is mijn autobiografie.

Mijn vader was alcoholist en dit heeft tijdens mijn jeugd een behoorlijk impact gehad. Ik ontwikkelde een minderwaardigheidscomplex, had last van angsten en paniekaanvallen, in dit boek staat beschreven hoe ik dit alles heb overwonnen. Het gevoel dat er meer moest zijn in het leven en dat ik met een doel op aarde ben gekomen stond vast voor mij. Maar wat? In 2016 werd ik getrakteerd op een burn-out en begon mijn spirituele ontwikkeling en werd mij tijdens deze reis duidelijk met welk doel ik hier ben gekomen.

Het boek is te koop via mijn website, aliejorna.nl via bol.com en alle boekwinkels.

…..

Al met al een leuke en afwisselende lijst met schrijvers die hopen een groter lezerspubliek te bereiken. Ik ga zeker een aantal boeken op mijn lijstje zetten. Welke schrijvers uit dit lijstje wil jij gaan lezen? Laat het maar weten in een reactie, ik ben benieuwd.

Sonja
error: Beveiligingswaarschuwing