Als je er een enorme puinhoop van hebt gemaakt

Het zal toch niet waar zijn? Heb ik er nu voor de zoveelste keer een puinhoop van gemaakt?

Vorige week dacht ik er even een blog tussen te schuiven. Dat was op zich geen slecht idee, want veel respons op gekregen en dat is altijd fijn. Alleen dat er-tussen-schuiven klinkt makkelijker dan het blijkt te zijn.

Zoals ik in een aantal nieuwsbrieven heb geschreven en hier en daar vermeld heb in een blog, heb ik tijdens mijn pauze heel wat geschreven en ingepland. Bovendien ook al aardig wat berichtjes, Reels en Stories gemaakt voor op Instagram. Ik gebruik een app om dat allemaal klaar te zetten en dan heb ik er verder weinig omkijken naar. Tenminste als ik er geen puinhoop van maak en dat deed ik dus wel.

Plannen en flexibel willen zijn gaan slecht samen

Plannen, organiseren, mapjes maken, lijstjes opstellen. Ik ben er dol op. Aan de andere kant ben ik zo impulsief als het maar zijn kan. Idee plopt op in mijn hoofd en ik ben het al aan het doen voordat ik het goed doordacht heb en dat gaat eigenlijk nooit goed. De blog die ik dus klaar had staan voor afgelopen week zette ik keurig terug naar de concept status. Dat was niet zo moeilijk. Alleen had ik een soort opbouw in mijn ingeplande blogs zitten. Waarin ik stapje voor stapje zou laten zien hoe het me vergaan is tijdens mijn lange pauze. Dus om die opbouw te behouden moest ik alle opeenvolgende blogs verzetten. Ik zal je de lange versie besparen en het erop houden dat dit proces niet helemaal naar wens verlopen is. Een grote puinhoop, dat is het resultaat.

De berichten, de Reels en Stories die ik voor Instagram had klaarstaan haalde ik ook uit de planning. Ik begon met dingen te schuiven maar toen bleek mijn mooi opgebouwde tijdlijn helemaal door de war te liggen. Dus ook dat werd één grote puinhoop. ‘Heb een fijn weekeind’ zeggen in je Story die nu ineens op de maandag terecht is gekomen is gewoon niet zo handig, om maar iets te noemen. Alles zat door elkaar, Welke Reel hoorde nu ook alweer bij welke blog? Chaos, mensen één grote chaos.

Content maken en versturen zijn twee verschillende takken van sport

Kortom ik heb er weer eens een enorme puinhoop van gemaakt en het is veel werk om dat allemaal weer uit te zoeken en op de juiste manier in te plannen. Bovendien bedacht ik me bij het teruglezen en terugkijken van mijn materiaal dat ik er eigenlijk wel klaar mee was. Al die blogs over het proces waar ik in mijn pauze doorheen gegaan ben. Mij boeit het allang niet meer. Als ik het zelf al niet interessant meer vind dan moet ik mijn lezers daar al helemaal niet mee gaan lastigvallen lijkt me.

En net toen ik me zat af te vragen of ik de ontstane puinhoop nog ging uitzoeken en aanpassen of toch maar zou weggooien kreeg ik een email binnen. Het programma dat ik gebruik voor de nieuwsbrieven en email campagnes gaat helemaal op de schop. Eerlijk is eerlijk dat wist ik al in januari maar toen zat ik bij mijn broer in huis vanwege het overlijden van mijn schoonzusje. Ik had wel wat anders aan mijn hoofd.

Nu zit die migratie van de e-mailservice er al snel aan te komen en moest ik daar toch iets mee gaan doen. De functies die ik in dit programma gebruik gaan ineens een fors bedrag per maand kosten en daar ben ik niet zo blij mee. Ik moest dus op zoek naar een alternatief. Inmiddels heb ik dat gevonden en moeten alle abonnees overgezet worden naar een nieuw systeem. Dat houdt in dat het inschrijfformulier op de website moet worden aangepast. en zo val ik van het één in het ander.

We maken een frisse start

Ondertussen ben ik nog steeds aan het leren over AI (arteficiële intelligentie) en hoe ik dat bij het schrijven kan inzetten. Heeft het platform waar deze website op draait nieuwe functies gekregen die er veelbelovend uitzien en moet ik weer wat oud materiaal opruimen.
Heel wat technisch gedoe waar ik dus mijn tanden in moet gaan zetten. Uit ervaring weet ik dat die dingen nooit helemaal vlekkeloos gaan. Dit alles betekent dat er heel wat wat aan de website gesleuteld moet gaan worden en ik doe mijn uiterste best om dat heel georganiseerd en gestructureerd te laten verlopen. 😬
Deze chaotische schrijfster gaat een hele frisse start maken en me de komende tijd dus voorbereiden op het nieuwe blog-seizoen dat in september van start gaat.

Duim je voor me?

Sonja

Benieuwd of het goed komt met mijn tijdlijn op Instagram?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Beveiligingswaarschuwing