Met regen schrijft het zo fijn

Je zal deze zomer toch op vakantie zijn. Vuurzee, hittegolf, noodweer, hagelstenen, aanhoudende regen. Nee het houdt deze zomer niet over met het weer. De klimaatactivisten en de ontkenners lijnrecht tegenover elkaar en de rest van ons moppert en zucht zich door de zomer heen.

Nou ja de rest van ons, niet iedereen natuurlijk, ik ook niet. Als ik heel eerlijk ben heb ik het zo slecht nog niet. Ik heb mijn vakantie in juni gehad en nu heb ik werk te doen waarbij de regen een aangename partner blijkt te zijn.

Regen, regen en nog meer regen

Het is natuurlijk triest voor al die mensen die nu in Nederland op vakantie zijn, die met of zonder kinderen staan te verregenen op de camping. Ik benijd ze niks en ik bezondig me ook niet aan leedvermaak, ik ben gewoon heel erg blij dat ik lekker droog thuis zit. Ik moet, zoals ik in de blog van vorige week heb geschreven, puin ruimen op de website en daar is dit prima weer voor. Eigen baas zijn heeft ook hierbij weer enorme voordelen. Geen hond, zelfs de mijne niet die me met dit weer naar buiten krijgt. Plassen doet ze maar tussen de buien door en gelukkig vindt ze dat helemaal prima.

Eerst puinruimen en dan opruimen

Puinruimen dus. Eerst maar eens de lang geleden ingeplande blogs die ik uiteindelijk toch niet wil delen verwijderen, de ingeplande posts op Instagram verwijder ik ook. Foto’s en teksten die ik voor wat anders kan gebruiken archiveren en labelen. Omdat de regen vooralsnog aanhoudt pak ik ook meteen wat andere klussen aan die al langere tijd liggen te wachten. Oude artikelen nakijken en verwijderen is best een leuk werkje. Mijn eigen werk teruglezen is hilarisch, soms tenenkrommend maar vooral leuk en leerzaam. Oude foto’s van de website verwijderen om weer wat ruimte te maken is niet het leukste werk maar geeft uiteindelijk wel voldoening. Regenbui na regenbui ontstaat er ruimte op de website en in mijn hoofd. Het is net als een overvolle kast opruimen. Je moet er even de tijd voor nemen en het is niet het leukste werk om te doen maar wat is het fijn als het klaar is.

Met regen schrijft het zo fijn
ja die kaplaarzen zijn te gek

Ruimte en inspiratie

Nog even over die opgeruimde kast, schuur, garage of kamer. Is het je wel eens opgevallen dat de ruimte die ontstaat maar van korte duur is? Binnen de kortste keren vult het zich weer met nieuwe, andere spullen. Zo gaat dat in mijn hoofd ook. De ruimte die in mijn hoofd ontstaat vult zich als vanzelf, positief als ik ben noem ik dat inspiratie. Terwijl ik aan de website werk ploppen er steeds meer nieuwe ideeën op en die noteer ik meteen. Kan ik ze niet vergeten maar hoef ik ze ook niet te onthouden.

Het ritme van de regen

Rob de Nijs zong er al over, het ritme van de regen heeft iets bijzonders. Ik heb geen zolder maar wel heel veel ramen en het geluid van de regen tegen de ramen heeft op mij een kalmerende uitwerking. Mijn ADD brein, dat normaal gesproken, alle kanten op gaat, komt tot rust en ik lijk me beter te kunnen concentreren. Ik schrijf heel graag als het regent. Op het ritme van de regen kom ik in een heerlijke flow en ik vergeet alles om me heen. Dat is misschien een leuke opsteker voor jou, als je baalt van al die regen, denk dan maar dat het weer voor mooie verhalen van Sonja zorgt. Een geluk bij een ongeluk dus.

Sonja

error: Beveiligingswaarschuwing