De start van het nieuwe blog seizoen

Domme domme Sonja, je comeback in Blog land maken als het seizoen zo goed als afgelopen is en bijna iedereen op vakantie is of gaat. Nee dat was inderdaad niet slim, maar ik had er zo’n zin in om weer van start te gaan. En ondanks de zomervakantie had ik echt niets te klagen over bezoekersaantallen en interactie met lezers. Het zal ongetwijfeld ook met de vele regen hebben te maken maar mij hoor je niet mopperen. Had ik er niet in een handomdraai een zooitje van gemaakt op de website dan had ik gewoon een vroege start gehad. Maar ik maakte er wel een zooitje van en had dus kort na mijn comeback alweer een korte pauze van het bloggen. Vandaag is het dan toch echt zover het nieuwe blog seizoen gaat van start.

De plannen voor het komende jaar

Een strategie voor het nieuwe blog seizoen is, als ik de experts moet geloven, een absolute must. Maar hé, ik ben Sonja en kampioen in het om zeep helpen van mijn eigen plannen. Bovendien heb ik het afgelopen jaar op zeer pijnlijke wijze ontdekt dat plannen, vooruitwerken en al die ideeën die ik heb bedacht in een oogwenk van tafel kunnen zijn omdat het leven een andere koers vaart dan je gedacht en gehoopt had.

Mijn plannen zijn simpel, mooie, leuke blogs en verhalen blijven schrijven. Iets meer aandacht voor lezen en boeken en wat meer aandacht voor de achtergrondverhalen bij het schrijven en alles wat daar bij komt kijken.

De inhoud en thema’s

Je moet een niche hebben zeggen de mensen die er verstand van menen te hebben. Maar wat bedoelen ze daar dan mee? Als ik de definitie van ‘een niche’ erop na sla dan lees ik ‘Een niche is een specifieke en afgebakende plaats in een systeem, waarin bepaalde activiteiten optimaal kunnen gedijen of worden uitgevoerd‘.
Tja, het zal ongetwijfeld aan mij liggen maar ik vind het nog altijd niet duidelijk wat er bedoeld wordt. Nog maar eens een poging wagen. Wikipedia zegt het zo ‘Een niche is een klein afgebakend stuk in factoren of voorwaarden waarin een bepaalde specialisatie kan floreren.’

Sonja heeft geen niche, Sonja wil ook geen niche. Ik houd van mooie verhalen, van het delen van mooie verhalen. Dat kan de ene keer een grappige gebeurtenis zijn en de andere keer een serieus onderwerp. Ik schrijf korte verhalen die als rode draad, een hoge mate van compassie en als het even kan een vleugje humor hebben. Ik deel graag mijn kennis en ervaring over het schrijven. Dát is wat je van mij kan en mag verwachten.

Kort en bondig

Schrijven doe ik zó graag, dat ik nogal eens de neiging heb om heel veel woorden te gebruiken terwijl dat niet nodig is. Daar valt voor mij nog wel wat winst te behalen. ‘Schrijven is schrappen’ is niet voor niets één van de eerste dingen die je geleerd wordt bij een schrijfopleiding. Dus áls ik al een plan of strategie heb voor dit blog seizoen dan is het kort en bondig schrijven. Niet op een manier dat het zakelijke wordt, dat is uiteraard ook niet de bedoeling. Het moet wel vermakelijk blijven.

Tot slot nog een vraag

De mensen die er verstand van menen te hebben zeggen bijna zonder uitzondering, dat afbeeldingen in je tekst van groot belang zijn. Ik besteed dus best veel tijd en aandacht aan het maken van mooie en herkenbare afbeeldingen. Dat vind ik op zich best leuk om te doen maar het kost serieus veel tijd. Vindt jij als lezer dat inderdaad zo belangrijk? Lees je een tekst sneller als er een mooie afbeelding bij staat? Lees je een tekst juist niet omdat er geen of onvoldoende afbeeldingen bij staan? Kun je dat toelichten?

Ik hoor het graag want dan kan ik die informatie dit blog seizoen meenemen in mijn strategie.

Sonja

error: Beveiligingswaarschuwing