Een lastminute kampeeravontuur

Er zijn van die avontuurlijke mensen die een rugzak inpakken en naar het vliegveld vertrekken. Daar aangekomen kijken ze welke vlucht als eerste vertrekt en als daar nog plek over is, kopen ze lastminute een ticket en zien wel waar ze terechtkomen. Ter plaatse zoeken ze een hotelletje op of slapen bij de locals. Ik behoor absoluut niet tot die avontuurlijke groep. Ik houd van vakantie maar niet van reizen. Ik houd van zekerheid en plannen. Op de bonnefooi in het voor- of naseizoen naar een camping levert mij al bakken met stress op. Er is werkelijk niets avontuurlijks aan mij te bespeuren.

Dat een zorgvuldig geplande vakantie geen garantie op succes is weet ik uiteraard ook wel. Onze vakantie eind mei was niet bepaald lastminute maar al maanden van te voren voorbereid. Maar ondanks al die voorbereiding liep dat toch niet helemaal volgens plan. Het weer hebben we nu eenmaal niet in de hand. In plaats van adembenemende vergezichten, hoog in de Verdon moesten we verkassen naar een andere camping met een stuk minder spectaculaire hoge bergen. De enorme hoeveelheid regen was in dit geval de boosdoener. Na de eerste teleurstelling hebben we alsnog een prima vakantie gehad. Eind goed al goed dus.

Nieuwe poging, zelfde ellende

Nu hadden we voor september ook nog een korte vakantie op de planning staan. Dit keer geen vast omlijnde plannen, meneer Schrijfhart vond dat we maar eerst moesten kijken waar het mooie weer te vinden zou zijn. Na het hoogseizoen is er toch overal plek genoeg. Maar ook nu bleek de regen ons parten te spelen. We besloten om dan maar thuis te blijven en leuke uitstapjes te maken. Scheelt een hoop gereis en ander gedoe tenslotte.

Al na een paar dagen waren we er achter dat dit niet ging werken. Onkruid wieden, wasjes draaien, dweilen, naar de supermarkt. Het vakantiegevoel wilde niet echt op gang komen. Dan toch maar met de caravan op pad, maar waar naar toe? Zelden zijn we zo besluiteloos geweest. De caravan stond allang klaar en we waren er nog niet uit.

Kies iets, het maakt me niet uit wat

Gek werd ik ervan, Geen idee waar we naar toe moesten. Een soort keuze verlamming van ongekende proporties. Over luxeproblemen gesproken. Uiteindelijk hebben voor een vertrouwde optie gekozen, de Veluwe. Daar zijn we al vaker geweest, veel vaker zelfs en dat bevalt eigenlijk altijd goed. Op de Veluwe is het gewoon altijd mooi, wat voor weer het ook is. Eenmaal een richting gekozen was de camping ook snel geregeld. Middenin het bos, leuk voor de hond en niet te duur. Plek genoeg, dus niet meer twijfelen en boeken. Hoe lastminute wil je het hebben?

Binnen een paar uur hadden we alles ingepakt, de caravan ingericht, het huis op orde en waren we onderweg. We kunnen het heus wel. Anderhalf uur later stonden we op de camping, pootjes en luifel uitdraaien, tafel en stoeltjes naar buiten en klaar. Heerlijk.
Het begon vrijwel direct te regenen. Gezellig kletterde de druppels ritmisch op het doek van de luifel. Toen de regen ophield en onze buikjes gevuld waren met een provisorisch in elkaar geflanste maaltijd trokken we onze regenjassen aan en gingen wandelen.

lastminute kampeervakantie
foto door Sonja Griniws

We genoten van de mooie natuur en de rust. We spotten een ree en we hadden eindelijk het vakantiegevoel te pakken.

Sonja

error: Beveiligingswaarschuwing