Haute Cuisine verhalen

Eerst maar eens een verhaal over het ontstaan van de Haute cuisine, die term staat voor verfijnde kookkunst en komt uit de Franse keuken. De term is bedacht in de 15e eeuw door de koks van Catherine de Medici. Geheel tegen de gebruikelijke manier van koken in begonnen zij met diverse kruiden en sauzen te koken, pas in de 17e eeuw raakte deze manier van koken en daarmee ook de term haute cuisine meer in gebruik. Het stond en staat voor meerdere gangen van kleine gerechten en wordt nog altijd geassocieerd met luxe en duur eten.

haute cuisine verhalen

Oké ben ik nu ineens met een kook blog begonnen? Nee natuurlijk niet! Kijk ik mag heel graag koken en ik kook ook best lekker maar haute cuisine zou ik het echt niet durven noemen. Er zit een andere reden achter de titel van deze blog.

In augustus komt mijn nieuwe keuken en daar kijk ik enorm naar uit. Nu ben ik van nature niet echt een geduldig type dus vanaf het moment van beslissen “deze keuken gaat het worden” tot aan het moment van leveren is voor mij echt afzien. Daarom koop ik af en toe alvast wat leuks voor de nieuwe keuken. Zo heb ik tot aan de oplevering van tijd tot tijd een klein geluksmomentje.

Zo kocht ik vlak voor onze vakantie een kookboek en wel eentje die al langere tijd op mijn verlanglijstje stond. Het kookboek van Felicity en Roald Dahl. Echt een aanwinst voor mijn collectie boeken én voor mijn nieuwe keuken. Ik kan hem bij wijze van spreken al zien staan op die mooie planken aan mijn fris gestucte muur. Het kookboek bevat naast fijne recepten ook heel wat geweldige verhalen.

Ineens zo’n Aha momentje

Het kookboek zorgt al meteen voor inspiratie. Bij het doorbladeren zie ik al een geweldige Instagram foto voor me. Ik met een koksmuts op, een schort voor, pollepel in de hand, helemaal verdiept in dat boek.

Nu bezit ik helemaal geen koksmuts maar met een broodmandje op mijn hoofd lijkt het net echt. Ja je leest het goed ik sta hier heel stijlvol met een broodmand op mijn hoofd.
Ik kan oprecht blij zijn met mijn ADD brein dat met regelmaat buiten de lijntjes kleurt, intens tevreden bekijk ik dan ook het resultaat en dan is daar ook ineens dat Aha moment want mijn passies komen hier wel heel mooi bij elkaar.

Even een stapje terug

Nou vooruit een flinke stap terug anders kun je me helemaal niet meer volgen.
Weet je nog, ik ging stoppen met schrijven en toen toch weer niet. Dat gezeur en getwijfel gedoe? Dat ligt gelukkig achter me. De website vult zich alweer mooie nieuwe artikelen, de nieuwsbrief trekt meer en meer abonnees en meer van zulks. Ik heb de weg naar boven weer gevonden.
Waar ik wel wat moeite mee blijf houden is de invulling van mijn Instagram. Een account gericht op lezers maar dan wel voor mijn eigen verhalen en boeken is best lastig. Er zijn heel veel accounts die de beperkte groep fanatieke lezers bedienen. Ik ben nog lang niet bekend genoeg om uit een royale fanclub te kunnen tappen en het is ontzettend lastig om op te vallen op Instagram en zo nieuwe mensen te bereiken. Hoe kan ik mij onderscheiden van al die andere accounts? Het blijft een zoektocht en dat Instagram continue de regels van het spel veranderd helpt ook niet echt mee.

Het meest gehoorde en gelezen advies is dat je dicht bij jezelf moet blijven en daar ben ik het helemaal mee eens.
Maar ja dicht bij mezelf blijven zou betekenen dat ik helemaal niet op Instagram zit en me opsluit in huis en daar heel comfortabel in mijn eigen bubbel blijf zitten. Fijn voor mij maar daar trek ik geen nieuwe lezers mee. In mijn geval is dicht bij mezelf blijven zeker niet de beste manier.
De vraag die ik mezelf dus moest stellen is wat maakt mij uniek en hoe kan ik dit vertalen naar waardevolle content voor Instagram?

Een stuk zelfbevlekking

Schrijven, dat kan ik. Vandaag twijfel ik daar niet aan en morgen zien we wel weer.
Verhalen schrijven doe ik graag maar veel te weinig.
Ik lees ook best veel en houd oprecht van mooie boeken. Mijn boekenkast heeft al eens in een tijdschrift staan pronken en heeft op de boekenblog van het helaas terziele gegane Perfecte Buren gestaan.
Ik kan bovendien redelijk goed koken, vind ik ook leuk om te doen.
Buiten het schrijven ben ik op meerdere vlakken creatief bezig én ik loop graag stijlvol gekleed rond.
Het is me al door heel wat mensen en meerdere keren gezegd, ik ben veelzijdig.

Dat is dus hoe ik mij ga onderscheiden van de rest. Al die stukjes van mij ga ik serveren als een meergangen diner van mooie en bijzondere verhalen.


Haute cuisine verhalen, je gaat het beleven!

Sonja

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ellie
Ellie
15 juni 2024 14:17

Graag gelezen, leuk geschreven en goede reis naar huis ♥️

error: Beveiligingswaarschuwing
2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x