Over mij

Sonja Grinwis auteurs foto

Sonja Grinwis

Rotterdam is de stad waar ik in 1969 geboren ben en tot mijn 24ste heb gewoond. Ik trouwde met mijn grote liefde Dave en we verhuisden naar Zwijndrecht, waar we al snel een gezinnetje vormden met zoon, dochter en een wisselende bezetting huisdieren.
In 2019 liepen we geheel onverwachts tegen ons droomhuis aan en zijn we naar Zevenbergen verhuisd. Een heerlijk huis met veel rust, ruimte en natuur om ons heen.
Inmiddels hebben de kinderen hun vleugels uitgeslagen en zijn we in een nieuwe fase van ons leven aangekomen.

Schrijven

Schrijven icon transparant

Verhalen vertellen, dát is wat ik al van kinds af aan doe. Zelf verzonnen verhaaltjes, zelfbedachte liedjes, mijn fantasie was en is onuitputtelijk. Toen ik eenmaal zinnen kon schrijven was het hek van de dam.
Mijn korte verhalen kun je hier van tijd tot tijd lezen en hoor heel graag wat je ervan vindt.

Journaling

twee journals, midair travelers notebook icoon

Mijn ADD brein tot rust brengen lukt heel goed door van alles en nog wat in mijn Midori Travelers Notebook (MTN) te noteren. Knippen, plakken, tekenen, aquarelleren en natuurlijk schrijven. Ik vind het heerlijk. Oké ik ben er niet echt goed in. In dat tekenen en schilderen maar het gaat om het plezier en niet om het resultaat. Mijn reis op dit gebied deel ik met veel enthousiasme met je.

Huis en tuin

Huis en tuin icon transparant

Moest ik mezelf met één woord omschrijven dan zou dat huismus zijn. Thuis is dé plek waar ik helemaal mezelf kan zijn. Ik maak het dan ook graag gezellig in huis. Met spullen die ik koop, maar nog liever met wat ik krijg van mensen die me dierbaar zijn. Spullen met een verhaal dus. Zelf dingen maken doe ik ook graag. Voor mezelf maar zeker ook om weg te geven. Dat deel ik met je onder het kopje Doe het zelf. Daarnaast schrijf ik over mijn (moes)tuin en onze hond Pep de Riesenschnauzer. Het huisje, boompje, beestje verhaal. Heel burgerlijk inderdaad maar oh zo fijn als je het allemaal op orde hebt.

De boekenkast

boeken icon

Lezen hoort onlosmakelijk bij het schrijven. Mijn smaak op het gebied van boeken is nogal divers. Regelmatig zal ik hier over schrijven. Ben je ook een liefhebber van lezen en heb je leuke tips of een mening laat het dan gerust weten.

Lijf en leden

Beauty icoon vrouw met sterren transparant

Eerlijk gezegd ben ik wel de laatste persoon die ook maar iets zou moeten zeggen over beauty en mode. Ik snap bitter weinig van make-up. Van veel van de producten die verkocht worden heb ik geen flauw idee waar of hoe je het zou moeten gebruiken. Blijkbaar ontvang ik de memo’s hierover nooit. Het ontbreekt me aan interesse maar vooral aan tijd om me er echt in te verdiepen. En zo zijn er heel veel vrouwen heb ik inmiddels ontdekt. Het overgrote deel van de vrouwen heeft wel wat beters te doen dan dagelijks glamoureus over de werkvloer, door de supermarkt of het schoolplein te paraderen. Hoge hakken zijn prachtig maar eerlijk is eerlijk mijn sneakers of gympies zo je wilt, lopen toch een stuk comfortabeler. Jazeker ik mag graag een leuk jurkje aantrekken maar weet je waar ik echt blij van word? Als er zakken in zitten.
Net als de meeste vrouwen probeer ik er gewoon het beste van te maken. Ben ik op zoek naar kleding die míjn figuur een beetje goed voor de dag laat komen en als het meezit ook nog comfortabel zit. Dus schrijf ik voor vrouwen zoals ik, die helemaal geen zin en tijd hebben om te voldoen aan een onrealistisch schoonheidsideaal. Vrouwen die gewoon de beste versie van zichzelf willen zijn en daar wel wat tips bij kunnen gebruiken. Oh en ik schrijf ook voor de mannen, die nu eindelijk eens het mysterie van de vrouw hopen te ontrafelen. Succes!

Als je het einde van deze lange tekst heb gehaald dan heb ik nog een vraag voor je

Allereerst, wow, dank je wel voor het lezen van deze hele lange lap tekst. Blijkbaar vond je het interessant en hebben we dus een klik. Daarom wil ik je wat vragen. Zou je je willen abonneren voor nieuws en updates van deze site? Dat zou voor mij een enorme opsteker zijn. Ik steek veel tijd, liefde en geld in deze site en mijn beloning, dat ben jij.
Ik probeer je niets te verkopen alleen mooie verhalen met je te delen.

Sonja Grinwis signatuur

2 gedachten over “Over mij”

  1. Ha Sonja, ik was eigenlijk al op je Schrijfhart-site geabonneerd en kennen we elkaar ook niet via Emmy en haar zomerbrieven? Prachtige website heb je. Ik lees je graag. Ik schrijf elke dag in Mijmeringen op lemvanderlindenblog.com. Net als jij, van alles wat, maar ik geloof minder georganiseerd of gerubriceerd, maar met liefde voor het kleine en het grote geluk. Ellie volg ik ook graag en inderdaad hebben wij ook dezelfde bezigheden, beetje schilderen en tekenen, schrijven, veel lezen, de volkstuin. Liefde voor de natuur.

    Tot zover alvast. Nu ga ik gauw in de benen, want dochter komt zo op bezoek.

    Beantwoorden
    • Jaa, wij kennen elkaar al. Soms is het even schakelen tussen al die verschillende online platformen en de namen die erbij horen. Ik lees jou ook regelmatig. Heb nu problemen met de aanmelding op de reader van WordPress. Door het ombouwen van de website is de connectie verbroken en nu krijg ik het niet meer aangemeld. Dat maakt het lezen een stuk lastiger. Gaat wel weer goed komen, ooit.

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: