Over mij

“Een persoon die valt en weer opstaat is zoveel sterker dan iemand die nooit valt”
– Viktor Frankl –

Sonja Grinwis Schrijfhart
schaamteloze selfie

Ze heeft dus een tatoeage

Klopt! had ik zelf altijd een mening over. Lelijk, ordinair, niemand knapt ervan op. Je kent het wel, volop vooroordelen want niets menselijks is mij vreemd. Ik heb dus wel een mening maar als het zo uitkomt, dan pas ik die aan.

Het leven is namelijk een leerproces en dat gaat met vallen en opstaan. Ik ben gevallen en hard ook. Burn-out klachten en door blijven gaan is echt een heel slecht idee kan ik je uit ervaring vertellen. Het heeft me jaren van herstel gekost en ik ben nooit meer de oude geworden.
Die tatoeage is dus mijn herinnering aan een moeilijke maar leerzame periode, net als een lidteken eigenlijk.

Dat ik nooit meer de oude ben geworden is trouwens maar goed ook want anders had ik er dus niets van geleerd. Ik ben nu een vernieuwde versie van mijzelf.
Een versie mét etiketjes zoals HSP en ADD. Dat verandert helemaal niets aan wie ik ben, maar het geeft me wél een goed excuus voor mijn gedrag.
Dus blunder ik mij dapper door het leven van alledag. Fouten maken mag, is helemaal niet erg. Je leert ervan, elke dag opnieuw.
Je krabbelt weer op en hierna doe je het gewoon anders.

En hoe zit het met schrijven Sonja?

Kijk dát is dus mijn passie, had ik als kind al.
Eerst verhalen vertellen, zingen zelfs, als het zo uitkwam. Toen ik eenmaal zinnen kon schrijven was het hek van de dam.
Maar zoals dat gaat, je wordt volwassen en dan gaat het mis. Je moet ineens serieuze dingen gaan doen, zoals werken, gas en licht betalen, huisdieren verzorgen of kinderen opvoeden.
Raak je het kind in jezelf kwijt en heb je ineens geen tijd meer voor je passie. Denk je!

Tijdens mijn burn-out heb ik mijn passie voor het schrijven terug gevonden. Sterker nog het heeft mij enorm geholpen en helpt me nog steeds om al die chaos in mijn hoofd en lijf te ordenen. Ik kan de sores letterlijk van me af schrijven.
Nu maak ik er dus tijd voor, elke dag! Gewoon dagelijkse routine, net als tandenpoetsen.
Dat sla je ook niet over vanwege drukte, mag ik hopen.

Flinke bril ook

Sonja Grinwis Schrijfhart
brillen selfie

Die is er sinds kort. tenminste het geval dat ik nu de hele dag op heb.
Het begon met een computerbril, daar kwam later een leesbril bij en nu heb ik dus zo’n multifocale bril die de hele dag op mijn neus hangt. Best fijn want van dat bril op, bril af werd ik echt helemaal gek.
Maar goed, ik heb dus een nogal uitgesproken exemplaar gekozen, gewoon omdat ik deze het leukst vond staan, blijkt het dus een herenmontuur te zijn. Lekker boeiend ook. Grappig genoeg ben ik nu (volgens sommigen en ongewild) een stijl icoon. Geloof me, daar lach ik zelf het hardste om.

Wat is dat toch met die hoge hakken?

Sonja Grinwis Schrijfhart
De favoriete high heels van nu

Kijk net als heel veel vrouwen heb ik een voorliefde voor schoenen, geen idee waar het vandaan komt. Sneakers, slippertjes, sandalen, Crocks, stoere boots echt allemaal leuk en ik heb van alles in mijn kast staan. Draag ik ook allemaal met veel plezier. Toch gaat er niets boven een paar hoge hakken en hoewel ik een enorme kluns ben kan ik er heel goed op lopen. Tenminste zolang mijn voeten niet in protest raken. Vreemd genoeg struikel ik eerder met een paar stevige boots aan mijn voeten dan op stiletto hakken. Misschien geeft die extra lengte me wel het zelfvertrouwen dat ik van nature ontbeer. Ik kom namelijk een centimeter of tien, twaalf tekort, dat moet ik toch zien te compenseren nietwaar.

Hobby’s

Schrijven en lezen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dus verslind ik boeken alsof het Ben en Jerry’s is. Ik lees graag historische romans, thrillers en literaire fictie, maar ook een Chick-lit of feel-good boek sla ik niet af. Gedichten en poëzie vind ik ook erg fijn en soms waag ik mijzelf wel eens aan het schrijven van wat rijmelarij.

Dan hebben we ook nog Pepper mijn Riesenschnauzer

altijd vrolijk, deze mooie dame

Die zorgt ervoor dat ik niet hele dagen als een kluizenaar in huis en achter mijn beeldscherm zit. Er moet tenslotte gewandeld, gespeeld en gekroeld worden. Geloof me er zijn beroerdere redenen te bedenken om van je werk afgeleid te worden.

Tekenen is voor mij ook een heerlijke ontspanning. Ik ben er niet echt goed in, ronduit slecht zelfs, maar ik vind het leuk om te doen en de museums hangen toch al vol.

Sport

Hahahaahahahahha, nope, geen denken aan.

Verdere bijzonderheden

Mijn Midori Travelers notebook (ik heb er twee) heb ik standaard in mijn tas zitten en ik verzamel vulpennen. Die vul ik met losse inkt in plaats van patronen, mijn handen zitten dus veel te vaak onder de inktvlekken. Niet echt een visitekaartje maar ach, je noemt jezelf schrijver of niet.

Nog meer info?

we gaan graag samen wandelen

Volledige naam: Sonja Grinwis
Geboren op 29 juli 1969 in Rotterdam
Getrouwd met meneer Schrijfhart op 9 september 1993.
Mama van een volwassen zoon en dochter.
Lengte dus iets te kort en gewicht precies goed.
Kleur haar donker bruin, verstopt onder een flinke laag grijs/wit.
Kleur ogen groen met een randje grijs en een spikkeltje amber.
Sproetjes afhankelijk van het seizoen.
Kraaiepootjes, rimpels, vlekjes en cellulite zijn bij het totaalpakket inbegrepen.

Blijkbaar ben ik nogal hokvast. De eerste vierentwintig jaar van mijn leven heb ik in Rotterdam doorgebracht. Daarna heb ik ruim zesentwintig jaar in Zwijndrecht gewoond en sinds oktober 2019 ben ik in Zevenbergen, Brabant neergestreken.

Kan het me bijna niet voorstellen maar is er toch nog iets wat je dringend wilt weten, stuur me gerust een email en ik reageer zo snel als ik wil. En dan nu…

Blijf rustig zitten, pak koffie, thee, een biertje, wijntje of iets fris

Gun jezelf (nog) een paar minuten om een van mijn (korte) verhalen te lezen of mijn (bijna) wekelijkse blog waarin je kunt meelezen over mijn geklungel in het volwassen leven.
Laat je inspireren, geniet en vergeet niet (af en toe) een reactie achter te laten.

Voor je het weet, heb je het kind in jezelf terug gevonden


Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.