Achter de deur van de schrijfkamer

Achter de deur van de schrijfkamer gebeuren de meest wonderlijke dingen. Daar komen personages tot leven. Plaatsen waar niemand ooit van gehoord heeft worden beschreven. Verhalen zien daar het levenslicht.

Elke schrijver heeft zo zijn/haar eigen invulling van de ideale schrijfplek en dit is de mijne.

Ik had er al eerder over geschreven en nu kun je zelf een kijkje nemen.

In mijn schrijfkamer staan 2 bureaus. De plek bij het raam gebruik ik het meest. Ik kan heerlijk uit het raam staren en heb voldoende licht op mijn werk.

Het brede bureau gebruik ik vooral voor mijn administratie en als opslagplaats.

De grote boekenkasten zijn voorzien van een toepasselijk gordijn. Het geeft meer rust in de kamer als ik niet steeds al die boeken zie, die er om schreeuwen (weer) eens gelezen te worden.

De vooroorlogse typemachine is het pronkstuk van mijn schrijfkamer. Deze stond al een hele poos op mijn verlanglijst en uiteindelijk praktisch om de hoek, via Marktplaats voor een habbekrats weten te bemachtigen.

Deze houten Klaas gebruik ik om een houding te beschrijven. Hoe ziet zo’n nonchalante houding er eigenlijk uit? Alles in het kader van Show don’t tell (vertel het niet, maar laat het zien).

Ooit zag ik een antieke zandloper die ik graag wilde hebben maar die stevig aan de prijs bleek te zijn. Typisch zo’n geval waar je enorm hebberig van wordt maar je hebt het absoluut niet nodig. Uiteindelijk vond ik deze bij de Hema voor slechts € 3,00. Ik gebruik hem bij het Free writen en veel vaker dan ik ooit had durven denken.

Over de stapel brieven heb ik al eerder geschreven, een prachtige vondst op mijn zolder. Het beertje stamt nog vanaf mijn prille begin. Ik heb zelfs baby foto’s waar we samen op staan. Hij ziet er nog patent uit. Hij speelt trouwens een belangrijke rol in het korte verhaal Onze Vader die in de hemelen zijt.

Een quote die mij aanzet tot daden, dagdromer die ik ben. De radio staat zelden aan, maar soms is er toch behoefte aan de juiste stemming makende muziek.

Naast de radio staat een etagère vol met Washitape en allerlei andere spulletjes die mijn verslaving aan stationary verraden.

Nog meer quote’s en inspirerende teksten. Vaak pluk ik die van Pinterest.

Dit schilderij kreeg ik cadeau van een mooie en bijzonder lieve vrouw. Het heeft een mooi plekje in de schrijfkamer gekregen.

Het prikboard bevat een wisselende collectie van mooie herinneringen.

Een beeld dat al jaren wacht tot ik het afmaak. Het staat daar als een geduldige wachter te hopen op betere tijden.

Insiders kennen de grap achter dit schilderij. Het vertelt het verhaal van de lange en moeizame weg van mijn herstel. De tekst op het schilderij is en blijft alleen duidelijk voor een selecte groep insiders.

Deze stapel geeft mijn brede smaak in lezen weer. Ik sta (bijna) overal voor open.

De deur van de schrijfkamer draait langzaam weer dicht. Wie weet hoelang het duurt voor hij weer open gaat.

9 gedachten over “Achter de deur van de schrijfkamer”

  1. Wat geweldig leuk om te zien. Bijzondere dingen ook. Dan zit ik toch maar een partijtje saai weg te tikken achter een simpel bureautje in de huiskamer. Wel dicht bij de kelderkast. Dat heeft ook z’n voordelen.

    Beantwoorden
  2. Via Hebban

    door Ann V.U. (31 augustus 2016)

    Waw Sonja, dat heb je wel heel erg gedetailleerd beschreven! Leuk artikel, zo zijn alvast de ideale omstandigheden gecreëerd om aan het schrijven te gaan! Wat ik mij afvraag: heb je zelf al een boek geschreven? Je hebt het over verhalen; zijn dat kortverhalen die je ook publiceert ? En wat is je favoriete genre om over te schrijven ? Veel succes met het schrijven en met jouw ideale schrijfplek!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

%d bloggers liken dit: