Alles op zijn tijd.

Te lezen in ± 2 minuten

Honderdduizend ideeën spoken door mijn hoofd. Ik moet mijn blog nog schrijven en het is niet zo dat ik geen inspiratie heb. Ik heb inspiratie teveel. Kiezen, dát is het probleem. Het lijkt zo simpel en vooral een luxeprobleem maar het is erger dan dat. Al die ideeën, vragen, of eerder gezegd, eisen, mijn volledige aandacht.

Kies ik onderwerp A dan begin de rest van het alfabet te protesteren. Het drijft me bijna tot waanzin. Deze idioterie ken ik te goed. Het is een maalstroom die lastig te beheersen is. De gedachten, plannen en ideeën tuimelen over elkaar heen.
Ik eerst, ik eerst, nee ik, nee ik, nietes ik ben aan de beurt.’
Hier helpt maar een remedie, mijn gedachten afleiden en dan snel de knop omzetten.

De handvatten en trucjes die ik daarvoor heb aangeleerd werken dit keer jammer genoeg niet. De chaos in mijn hoofd wordt alleen maar groter en de druk en de stress stapelen zich op. Ik wil het niet, verzet me ertegen maar er is geen houden aan. Onrust, boosheid, frustratie, het stapelt steeds verder op.

Ten einde raad roep ik de hond. Die laat zich gewillig aanlijnen en we gaan een lekkere lange wandeling maken. Het voorjaarszonnetje streelt mijn gezicht. Troostende stralen van warmte, het voelt goed. Ik probeer niet na te denken, gewoon genieten van de zon en de natuur. Het lukt ten dele en de rust begint terug te komen.

Terwijl de hond elke grasspriet afzonderlijk aandacht geeft, bedenk ik een plan. Thuis ga ik al die ideeën opschrijven. Netjes in een rijtje onder elkaar. Elke idee krijgt een regel en voor nu is dat genoeg aandacht. De blog van deze week gaat niet worden wat ik ervan verwacht had. Het is even niet anders.

Met een gerust hart en een kalm hoofd loop ik terug. Voor de komende tijd heb ik onderwerpen genoeg. Alles op zijn tijd.

Schrijfhart logo
 
Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
5
avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Sonja GrinwisHans OudEllie Schmitz Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Hans Oud
Gast
Hans Oud

Práchtig …!
Hartelijke groet,
Hans Oud.

Privacyverklaring
ik heb de privacyverklaring gelezen en ben akkoord
Ellie Schmitz
Gast

Neem je tijd, je rust en zorg goed voor jezelf. Zo herkenbaar wat je schrijft, zo moedig ook het hier nu te delen en zie….je… Lees verder »

Privacyverklaring
ik heb de privacyverklaring gelezen en ben akkoord
Zelf ben ik ook enthousiast over deze tekst daarom zit er ook copyright op! Vraag gerust naar mijn tarieven als je mijn teksten wilt gebruiken
%d bloggers liken dit: