Als je tot waanzin wordt gedreven

Huishoudelijk werk is niet bepaald mijn hobby. Het is ondankbaar en er valt weinig eer aan te behalen. Bovendien drijft het me regelmatig tot waanzin. De wc is nog geen twee tellen schoon of hij is alweer bezet. Je hebt nog maar net de stofzuiger opgeborgen of er laat wel iemand (ik) iets uit de handen vallen. De was ligt nog niet gestreken in de kast of de volgende hoop ligt alweer te wachten. Gelukkig hoef ik de was niet, net als mijn oma’s, met de hand te doen. De wasmachine draait zonder morren wasje na wasje voor me weg. Bovendien heb ik de beschikking over een wasdroger. Een warmtepompdroger zelfs. Geruisloos, snel en zuinig wat wil een mens nog meer.

Die wasdroger heeft trouwens allerlei snufjes die het gebruiksgemak enorm verhogen. Met het juiste programma krijg je zelfs je beddengoed droog en zonder al teveel kreukels. Zodra het programma klaar is klinkt er een piep. Op zich best handig maar die piep kun je zelfs horen als je twee huizen verder bij de buuf op de koffie zit. Het is bovendien een nogal dwingende piep die niet meer stopt totdat je de machine hebt uitgezet.

Dat is bestl irritant, zit je net lekker een film te kijken of een goed boek te lezen blijft dat ding maar piepen. Hard en indringend piepen, het drijft me tot waanzin.
Een gebrek aan technisch inzicht kan mij niet verweten worden dus ik was ervan overtuigd dat ik dat piepen uit kon zetten. De gebruiksaanwijzing had daar inderdaad een paragraaf aan gewijd. Stap voor stap deed ik wat er beschreven stond maar de piep bleef.

Niet voor één gat te vangen raadpleeg ik het internet. Binnen de kortste keren heb ik een stappenplan voor mijn merk en type droger gevonden. Ik doorloop alle stappen en de piep blijft.
De klantenservice heeft nog wel een andere oplossing voor me. Met mijn telefoon in de hand posteer ik mij bij de machine, samen doorlopen we stap voor stap de programmeer-functie en jawel de machine blijft onverstoorbaar piepen. Het drijft me tot waanzin.

Gelukkig is het de laatste tijd mooi weer, warm, zon en de nodige wind. De was droogt prima zonder droger. Voorlopig hoef ik me dus niet aan mijn piepende wasdroger te storen. Hoewel!
Nog steeds hoor ik op de vreemdste momenten mijn wasdroger piepen. Keer op keer loop ik vertwijfeld naar de wasdroger maar hij staat echt uit. Toch is het onmiskenbaar de piep van mijn wasdroger, geen enkel ander apparaat in huis heeft zo’n irritante piep.

Dag in, dag uit en op de vreemdste momenten, die gek makende piep. Ik snap er helemaal niets van. Als een detective loop ik door mijn huis, mijn oren gespitst op de richting waar het gepiep vandaan komt. Maar dan hoor ik het hier en dan weer daar, onverwachts stopt het om vervolgens een kwartier later weer te beginnen, om gek van te worden.
Dan komt het moment dat ik de was aan het ophangen ben en weer mijn wasdroger hoor piepen.

De boosdoener zit vlakbij de tuindeur, een spreeuw die het geluid van mijn wasdroger perfect imiteert.
Iemand enig idee hoe je zo’n beest een toontje lager leert piepen want hij drijft me tot waanzin.

9 gedachten over “Als je tot waanzin wordt gedreven”

  • Dan heb je echt geluk Mies, hier hebben we een hele grote populatie vliegers bij het huis cadeau gekregen. Vleermuizen en vogels in alle soorten en maten. De een nog brutaler dan de ander. Stiekem geniet ik er wel van hoor en het is een bron van inspiratie zo blijkt maar weer

   Beantwoorden
  • Wat lief dat je de tijd hebt genomen om een reactie achter te laten Lida.
   Ik doe mijn best om elke dinsdag een blog te publiceren. Vaak met een knipoog en de nodige zelfspot.

   Ik ben blij dat je ervan genoten hebt en hoop je hier vaker terug te zien.

   Beantwoorden

Plaats een reactie