Over mij

Leuk dat je nieuwsgierig bent naar meer informatie over mij, Sonja Grinwis, ook bekend als Schrijfhart. Laten we meteen van start gaan!

Wie ben ik?

Mijn naam is dus Sonja Grinwis, maar de meeste mensen kennen me beter als Schrijfhart. Geboren in de zomer van 1969 in de mooie stad Rotterdam als oudste kind in een arbeidersgezin. Mijn vader werkte bij een scheepswerf in de haven van Rotterdam. Mijn moeder werkte grotendeels thuis en zat klaar met thee, koekjes en aandacht als mijn broer en ik uit school kwamen. Mijn broer en ik schelen slechts 13 maanden en zijn echte tegenpolen. Ik leergierig, introvert, huismus en hij avontuurlijk, extrovert en altijd buiten. Hij is ook de eerste die, min of meer gedwongen, naar mijn zelfverzonnen verhaaltjes en liedjes moest luisteren. Ik weet overigens niet of hij dat trauma al helemaal verwerkt heeft.
Tegenwoordig woon ik samen met man en hond in Brabant.

Mijn passies

Schrijven is mijn grootste passie. Ik kan me helemaal verliezen in de wereld van woorden en verhalen. Dat is al vanaf dat ik kan praten. Ik had en heb een levendige fantasie. Maar ik houd ook enorm van lezen en het verzamelen van boeken (ja dat zijn 2 verschillende hobby’s) en ook nog van spelen met inkt en papier. Linksom of rechtsom ik ben altijd op een creatieve manier bezig.

Waar ik goed in ben

Als er één kunst is die ik tot in de puntjes beheers, dan is het wel verdwalen. Ik kan niet alleen verdwalen in de kleinste straatjes maar ook in mijn gedachten en zelfs in mijn eigen huis. Daarnaast ben ik kampioen overdrijven, dat heb ik overigens van mijn vader. De simpelste gebeurtenissen kan ik als een smeuïg verhaal vertellen. Neem mij dus vooral met een korreltje zout. Daarnaast heb ik nóg een behoorlijk unieke vaardigheid: ik kan met mijn tong het puntje van mijn neus raken. Een vaardigheid waarvan ik het nut nog niet heb weten te ontrafelen maar het doet het wel goed op feestjes.

Een rasechte klungel waardoor ik in bizarre situaties verzeild raak

Ik krijg het altijd weer voor elkaar om mezelf compleet voor schut te zetten of op zijn minst in hele vreemde situaties te belanden. Zo heb ik ooit de burgemeester ontmoet terwijl ik topless was. Oh, en ooit stapte ik met koorts in een bad vol Vicks, waardoor ik dagenlang niet pijnloos kon plassen. En laten we niet vergeten dat ik me ooit heb omgekleed in een pashokje dat, na achteraf bleek, op een transportkar was geplaatst, waardoor ik plotseling in mijn ondergoed op een overvol Zuidplein stond. Ja ik beleef nog eens avonturen!

Irritatie-punten

Over het algemeen ben ik aardig en relaxed maar ook ik heb mijn grenzen en irritatie-punten. Zo kan ik je vertellen dat ik slecht tegen onrecht, onverdraagzaamheid én pollen kan. Maar laten we eerlijk zijn, wie kan er wel goed tegen pollen? 😉

Levenswijsheid

Onderstaande quote is sinds mijn burn-out en alles wat daaruit volgde mijn motto geworden. Het is zelfs het begin van mijn debuutroman ‘De val van Gorka’.

“Een persoon die valt en weer opstaat is zoveel sterker dan iemand die nooit valt.”

~Victor Frankl~

Vroeg of laat krijgen we allemaal met pijn, verdriet en tegenslagen te maken. Het wordt zo vaak gezegd dat je daar sterker door wordt. Dat is ook zo maar dat is niet enige. Strijd en moeite veranderen je ook. Je komt nooit hetzelfde uit de strijd als dat je er in bent gegaan.

over mij
deze mooie tekst is van Jesse Laport

Mijn droom

Dat mijn boeken gelezen en gewaardeerd worden door een groot publiek is een droom die uitkomt. Er is niets mooiers dan mensen te kunnen raken met mijn woorden en verhalen.

Dat was het dan! Ik hoop dat je een beetje een idee hebt gekregen van wie ik ben en waar ik voor sta. Als je nog meer wilt weten aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Ik sta altijd klaar om nieuwe verhalen te delen!

Sonja Grinwis

error: Beveiligingswaarschuwing