Bij oma op de koffie

Een spreekwoord is een korte uitspraak, gegrond op lange ervaring

(Cervantes, Don Quijote)

“Ha lieverd, daar ben je eindelijk! Dat werd tijd ook, het was hier net de dood in de pot.

Weet je wie er trouwens dood is? Karel! Nog zo jong, net 57. Hartstilstand tijdens het fietsen. Zo zie je maar, de dood heeft geen almanak.

Suiker én melk was het toch?

Trouwens, heb je het al gehoord? Sjaak en Annie gaan scheiden. Hoe vaak zijn die nu al uit elkaar gegaan? ik ben de tel kwijt geraakt. Bij elkaar deugen ze niet en van elkaar meugen ze niet.

Ik weet niet of het echt waar is hoor, maar het gerucht gaat dat hij er al een poosje een jonge blom op na houdt. Heb jij daar iets van meegekregen? Want je weet hoe dat gaat. Waar de klok van laster luidt, is spoedig een gelovige gemeente bijeen.

Het zou me anders niets verbazen hoor, het was altijd al een schuinsmarcheerder en waar rook is, is vuur.

Zo nu eerst koffie! Je valt met je gat in de boter. Kijk eens, een dikke plak cake, lekker hoor. Echte roomboter hè, daar heb ik speciaal om gevraagd. Ja wie breed heeft, laat breed hangen.

Och dat is waar ook, ik heb een brief gekregen van de woningstichting. Ze willen de boel gaan renoveren. Je moet het straks maar eens lezen. Het hele flat is in rep en roer. We moeten allemaal naar een tijdelijke woning, daar zie ik toch wel tegenop. Ik zit hier in Abrahams schoot en verhuizen kost bedstro.

Ach komt tijd, komt raad, nietwaar? Voor hetzelfde geld is het een storm in een glas water.

Ach, vergeet ik helemaal de slagroom.

Bertien is vorige week ook langs geweest. Ze had die jongste aap bij zich. Wat een brutaal kereltje is dat zeg. Die had me toch een grote mond. Nu ben ik ook niet op mijn mondje gevallen, dus die heb ik even de les gelezen. Hij heeft de rest van de middag geen boe of bah meer gezegd.

Daar hebben ze heel wat mee te stellen, maar ja goed voorbeeld doet volgen, zeg ik maar. Die twee hebben er echt geen kaas van gegeten, van dat opvoeden bedoel ik. Die kinderen delen daar de lakens uit. Gelukkig is het nog niet te laat om het tij te keren. Ik heb het haar wel even onder de neus gewreven, een gewaarschuwd mens telt voor twee, vind je niet? Volgens mij vond ze me nogal een bemoeial, maar ja door schade en schande wordt men wijs en door mijn leeftijd natuurlijk ook hè?

Nog een lekker bakkie wijfie? Op één been kunnen we natuurlijk niet staan.

Kijk eens aan, lust je er nog een stukje cake bij? Niks mis mee hoor met een beetje vet op de botten.

Zo vertel eens meissie, hoe gaat het nu zo ,bij jullie?”

Bij oma op de koffie, als ze eenmaal op dreef is, kun je er geen speld meer tussen krijgen.

bij oma op de koffie
foto door S. Grinwis

[bctt tweet=”Bij oma op de koffie, als ze eenmaal op dreef is, kun je er geen speld meer tussen krijgen.” username=”sonjaschrijft”]

 

BewarenBewaren

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

5 gedachten over “Bij oma op de koffie

  1. wat een kort en krachtig, geestig verhaal. Zoveel spreekwoorden en gezegdes erin verwerkt. Heel goed.
    Fijne vakantie.

Een reactie plaatsen

Uit- en aanvinken om een artikel van jouw blog te laten zien

%d bloggers liken dit: