Boekbespreking

“Geen twee mensen lezen ooit hetzelfde boek”

~Edmund Wilson~

Boekbespreking vs boekrecensie

De quote hierboven is de reden waarom ik geen boekrecensies plaats. Over smaak valt namelijk wel degelijk te twisten maar dat vind ik een nogal nutteloze bezigheid. Bij een boekrecensie geeft de recensent een waarde-oordeel aan het boek mee. Dat is een vak apart en het gaat dan ook heel vaak mis. Een goede recensent gaat voorbij aan de eigen smaak en beoordeelt het boek op kwaliteit, ongeacht of het de smaak van de recensent is. Ik ben geen recensent en heb geen enkele aspiratie er een te worden. Ik bespreek boeken, vertel op mijn eigen manier wat ik van het verhaal vind en waarom. Ik geef hier dan ook geen sterren aan de boeken die ik bespreek. Je kunt mijn ervaring met het boek lezen en je kunt jouw ervaring delen. Iedereen zal zelf een afweging moeten maken om het boek wel of niet te lezen.Eerlijk duurt het langst

Ik houd van boeken, niet alleen van het lezen maar ook de omslag, het papier, de geur. Vanuit liefde voor het verhaal en voor het boek schrijf ik mijn boekbespreking.

Mijn eerlijke mening die krijg je sowieso en ik zal er ook bij vertellen of ik het boek heb gekregen, geleend of gekocht. Fysiek boek of E-boek ik benoem het allemaal. Ik krijg geen vergoeding en laat me ook niet betalen voor een boekbespreking.
Ik laat de tekst niet vooraf lezen, het is voor de betreffende schrijver net zo’n verrassing als voor jou.

Daarbij wil ik wel zeggen dat ik er ook niet op uit ben om andere schrijvers die hun hele ziel en zaligheid in hun boek gestopt hebben onderuit te halen. Als ik het echt helemaal niets vind of er niet doorheen kom, dan komt er ook geen boekbespreking. Als ik het boek gekregen heb dan overleg ik met de schrijver/uitgeverij en stuur het netjes terug.

Geen professioneel oordeel dus maar wel een hele eerlijke mening, niets meer en niets minder.

Sonja

error: Beveiligingswaarschuwing