Boekrecensie: Kolja van Arthur Japin

Boekrecensie: Kolja van Arthur Japin

Arthur Japin (1956) bezocht het Gymnasium in Haarlem en studeerde enkele jaren Nederlandse taal- en letterkunde in Amsterdam om daar vervolgens de theaterschool te doorlopen, waar hij in 1982 afstudeerde. Hij speelde diverse rollen voor radio en televisie en op toneel bij onder andere Toneelgroep Centrum en de Theaterunie. Ook zong hij een kleine rol …

Lees verder…Boekrecensie: Kolja van Arthur Japin

De dood van Murat Idrissi van Tommy Wieringa, een boekbespreking

de dood van Murat Idrissi van Tommy Wieringa

Tommy Wieringa is zonder twijfel één van de beste schrijvers van deze tijd. Een schrijver die ik ook bewonder. Niet alleen vanwege zijn prachtige zinnen, die soms kunstwerkjes op zich zijn. Ik bewonder hem ook omdat hij nog stelling durft te nemen. Zich durft uit te spreken over lastige onderwerpen. Deze roman is daar ook een goed voorbeeld van. Door het verhaal te vertellen van één Marokkaanse jongen, die droomt van een betere toekomst, geeft Tommy Wieringa de vluchteling een naam, een gezicht. De vluchteling is weer mens geworden.

Lees verder…De dood van Murat Idrissi van Tommy Wieringa, een boekbespreking

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
8

Judas van Astrid Holleeder, een boekbespreking

Judas, Astrid Holleeder

Judas van Astrid Holleeder een terechte bestseller? Mijn leeslijst groeit sneller dan dat ik lees. Nieuw uitgekomen boeken moeten heel vaak wachten op mijn aandacht. “Judas” kreeg ik van een vriendin. Ik was bezig met het schrijversdagboek van Virginia Woolf, maar dat leest niet zo makkelijk weg. Een druilerige dag later had ik het boek “Judas” al …

Lees verder…Judas van Astrid Holleeder, een boekbespreking

Dood van een gelukkig man, Giorgio Fontana

Dood van een gelukkig man, Giorgio Fontana

Dood van een gelukkig man is het slot van een tweeluik over justitie en de rechterlijke macht in Italië. Het eerste deel Het geweten van Robert Doni en dit deel zijn prima los van elkaar te lezen. Waar de leeftijd, van deze jong schrijver, in het eerste deel, het verhaal nog enigszins in de weg zat, heeft hij dat in dit deel goed weten te maken.

Lees verder…Dood van een gelukkig man, Giorgio Fontana

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
2

Piet Kreel is nog wel van Michiel Geurtse

Piet Kreel is nog wel

Alweer een boekrecensie waarbij ik enigszins (behoorlijk) bevooroordeeld ben. Michiel Geurtse is nl. een schrijfvriend van mij.
Maar geloof me als ik het niets vond, dan had ik gewoon géén recensie over ‘Piet Kreel is nog wel’ geschreven. Want dat ben ik niet verplicht.

 

Lees verder…Piet Kreel is nog wel van Michiel Geurtse

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1