De bloemetjes buiten zetten mag niet, dus doe ik het maar binnen

Een absolute huismus, zo kun je mij echt wel omschrijven. Altijd al zo geweest en zal ook altijd wel zo blijven. Heerlijk vind ik het om alleen thuis te zijn. Ik verveel me nooit in mijn eentje. De bloemetjes buiten zetten is aan mij niet echt besteed.

Ik zal uit mezelf de drukte echt niet opzoeken. Toch begint de lockdown zelfs mij op te breken. Mijn uitstapje is normaal gesproken, naar buiten, de natuur in. Heerlijk ergens onder een boom, met mijn billen in het gras, tussen de bloemetjes, een beetje gaan zitten schrijven. Thermosfles koffie mee, een broodje, mijn Midori Travelers Notebook en een goed gevulde vulpen, dan ben ik intens tevreden.

schrijven, natuur, buiten, bloemetjes en bijtjes
foto S. Grinwis

In principe kan dit nog steeds maar in de natuur is het momenteel net zo druk als een meubelboulevard op tweede paasdag. Waar we in het recente verleden nog wel eens op het nieuws hoorden dat de bekende pretparken geen mensen meer toelieten vanwege de drukte, krijgen we dit soort berichten nu voor bos en strand. We gaan zelfs massaal op wintersport in Limburg.

Ja het zijn rare tijden

Steeds meer mensen raken gefrustreerd van het vele binnenzitten. Nu is er een klein groepje, vooral jonge, mensen die menen deze frustratie te lijf te moeten gaan door de boel kort en klein te slaan en winkels leeg te plunderen. Dat is niet echt mijn stijl, ik ben meer van het fatsoen zeg maar. Dus maak ik er thuis maar het beste van. Lekker kopje thee of koffie, kaarsjes aan, difusser met etherische olie, muziekje erbij en een mooi bosje bloemetjes in het zicht.

Een bloemetjes abonnement

Maar de bloemenwinkels zijn noodgedwongen gesloten. Nu kun je voor van alles en nog wat een abonnement afsluiten, koffie, sokken, ondergoed en dus ook voor de gezellige bloemetjes. Je kunt kiezen om elke week, twee weken of eens per maand een bosje in de door jou gewenste grootte laten bezorgen.
Best handig maar ook behoorlijk prijzig. Bovendien zit je er weer zo aan vast.

Omdat ik een voorstander ben van lokaal kopen, besluit ik eens op de website van de plaatselijke bloemist te kijken. Die boeketten doen echt niet onder voor de bosjes die in het abonnement zitten, de prijs is ook nog eens een stuk aangenamer en ik zit nergens aan vast. De bloemetjes worden zelfs gratis aan de deur afgeleverd.

Een absolute huismus, zo kun je mij echt wel omschrijven. Altijd al zo geweest en zal ook altijd wel zo blijven. Heerlijk vind ik het om alleen thuis te zijn. Ik verveel me nooit in mijn eentje. De bloemetjes buiten zetten is aan mij niet echt besteed.
foto door S. Grinwis

Ik kies een mooie bos uit en klik op bestellen. Na het invullen van mijn gegevens druk ik op definitief bestellen maar helaas, ik ben een vakje vergeten in te vullen. Blijkbaar ben ik verplicht een tekst voor op het standaard bijgeleverde kaartje te schrijven.

Als het moet, dan moet het, maar dan ga ik er ook helemaal voor. Ik noem mezelf tenslotte niet voor niets schrijfster. Zo komt het dat ik tegenwoordig niet alleen meer tegen mezelf praat maar mezelf ook bloemen stuur met een lief opbeurend kaartje erbij.

Ja mensen het zijn rare tijden.

Sonja Grinwis signatuur
Deze blog is eerder gepubliceerd op twee februari 2021. Iets opgefrist en voorzien van nieuwe foto's

8 gedachten over “De bloemetjes buiten zetten mag niet, dus doe ik het maar binnen”

 1. Ha Sonja, ik heb je net leren kennen via je gastboog bij Ellie en ben nu hier beland en val alweer met mijn neus in de boter: een bloemetje voor mezelf! Dank voor het leuke verhaal eromheen en voor de tip. Veel succes met je nieuwe website!

  Beantwoorden
  • Welkom Anne,

   Wat leuk om je hier, via Ellie, te mogen ontmoeten. Dank je wel ook voor je reactie. Het is fijn om te lezen dat je mijn verhaal leuk vindt en ik je heb kunnen inspireren. Hopelijk zie ik je snel nog eens langs komen.

   Beantwoorden
 2. Niets mis met jezelf een bloemetje sturen. Sterker nog, je brengt me op het idee om het ook te doen. Ik kocht altijd een bloemetje voor mezelf…dus waarom inderdaad niet lokaal bestellen?
  En een kaartje…hmmm…

  “Bier is slecht voor je lijn, even als taart
  echter niets slankt beter af,
  dan een handgeschreven kaart.”

  Zoiets. šŸ™‚

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: