De muren zijn doordrenkt met liefde

Eerst maar eens pauze houden. Ongemerkt ben ik al uren bezig en ik snak naar een kop koffie. Eenmaal rustig zittend, bekijk ik het resultaat van mijn harde werken. Mijn leven overzichtelijk in dozen gestopt. Het is onwerkelijk om te zien. Weggehaald uit hun context zijn mijn dierbare bezittingen geworden tot pakketen in hanteerbaar formaat.

Verhuizen is een enorme klus, voor wie dan ook. Voor een huismus als ik met de labeltjes add en hsp is dit in theorie al helemaal niet te doen. Het was ook helemaal niet de bedoeling. We wonen al ruim eenentwintig jaar met veel plezier in dit huis.

Natuurlijk hebben we de afgelopen jaren wel eens om ons heen gekeken. Mijn behoefte aan rust, natuur en ruimte blijken een lastige combinatie te zijn voor wonen in de Randstad. Als je al iets geschikts kunt vinden dan hangt er een prijskaartje aan dat alle perken te buiten gaat en dan nog is het niet helemaal wat je zoekt. Na de zoveelste teleurstelling hakten we de knoop door. We knappen de boel op en blijven hier wonen. Daar waren we dan ook druk mee bezig toen we tegen hét droomhuis aanliepen.

Nu zit ik hier dus omringd door dozen. Dozen vol emotie, elk gevuld met een verhaal. Het verhaal van mijn leven, van mijn gezin.
De kinderen zijn hier opgegroeid, mijn dochter is zelfs geboren in dit huis. De eerste woordjes, de eerste stapjes, de eerste schooldag, de eerste keer liefdesverdriet. In dit huis hebben we gespeeld, gelachen, gefeest, gehuild. Er is zoveel gebeurd in dit huis. Nare momenten maar vooral heel veel mooie momenten.

De dozen stapelen zich op en het huis wordt leger en leger. Kale muren met hier en daar een vage schaduw van waar ooit mijn lijsten hingen. Nog even en dan is het huis verworden tot een treurige verlatenheid, wachtend op de nieuwe bewoners die haar weer vullen met nieuwe verhalen en nieuwe herinneringen.

Een voordeel hebben ze, de muren zijn alvast doordrenkt met liefde.

Plaats een reactie