Disclaimer

Hoera je bent op de pagina aanbelandt die vaak omschreven wordt als “de kleine lettertjes’. Gelukkig voor jou schrijf ik ze in het zelfde lettertype en in dezelfde grootte als de rest van mijn teksten. Open en transparant daar gaan we voor, het liefst ook nog in een begrijpelijke woordkeuze.

Algemeen

Alles, maar dan ook alles wat ik hier op deze website plaats is van mij. Mijn teksten, mijn foto’s, mijn ideeën en daar blijf je dus gewoon van af.
Je mag het lezen, je mag het delen, met bronvermelding, maar het blijft van mij. Ga je foto’s downloaden of kopiëren, (delen van) teksten kopiëren of overschrijven en net doen of dat het jouw werk is, dan hebben we een probleem.
Dat heeft niet allen juridische consequenties maar ook financiële.
Wil je tekst of foto’s van mij gebruiken en denk je daar een hele goede reden voor te hebben, dan stuur je een email en vraag je het gewoon netjes. Komen we er vast wel uit.

Blog

Wat ik zoal meemaak in het leven. Waar ik me over verbaas, in een deuk lig of soms boos over maak, dat kan zomaar in een blog verschijnen. Non-fictie, echt gebeurd, of, nou ja, een soort van echt gebeurd. Ik vergroot uit, overdrijf, maak het geheel wat smeuïger alles in naam van de kunst natuurlijk. Hoe dan ook het is uit het leven gegrepen en vanuit mijn perceptie en beleving.

Verhalen

De verhalen die ik schrijf zijn fictief, anders geef ik het aan. Plaatsen, namen, personages, gebeurtenissen, allemaal verzonnen of fictief gebruikt door mij. Denk je iets of iemand erin te herkennen? Is dus niet zo.
Wel raak ik geïnspireerd door zo’n beetje alles wat ik meemaak, dat zie je terug in mijn verhalen maar het is en blijft fictie. Ook als je denkt jezelf te herkennen in een personage, isdat dus niet zo maar trek gerust je conclusies. Voel je vereert of ga je schamen want je kunt (iets van) jezelf in een personage herkennen maar je bent het dus niet.

Boeken

Gekocht, geleend of gekregen dat zal ik altijd vermelden. Ook als me gevraagd is om een review te schrijven. Dat betekent niet dat ik me laat beïnvloeden door de auteur of uitgeverij. Als ik een review plaats is dat altijd mijn oprechte mening over het boek. Overigens is het ook niet meer dan dat, slechts mijn mening. Zoveel mensen, zoveel smaken. Dus voordat je tot aanschaf van een boek over gaat, lees gerust meer meningen dan alleen de mijne.

error: Beveiligingswaarschuwing