Disclaimer

(voor het laatst aangepast en aangevuld op 11-03-2021)

De kleine lettertjes:

Ik weet het saai! maar wel belangrijk

Copyright: De rechten van de columns, verhalen, gedichten boekrecensies en blogartikelen en overige artikelen op deze website liggen uiteraard bij Sonja Grinwis, de auteur (bij wie anders?). De verhalen en columns mogen alleen voor eigen gebruik uitgeprint worden. Het verspreiden van (of een deel van) de inhoud op deze website via “social media” is toegestaan (graag zelfs!), maar wél met uitdrukkelijke vermelding van de auteur, de bronvermelding en een link naar de website. Het kopiëren en verspreiden van (delen van) door mij gepubliceerde teksten onder eigen naam of pseudoniem is absoluut niet toegestaan. Een link naar deze website wordt zéér gewaardeerd. Laat het me even weten en wie weet plaats ik ook een link naar jouw pagina.

Blogs:

De gebeurtenissen, locaties en conversaties in deze artikelen zijn ontstaan vanuit mijn belevenissen, herinneringen en interpretaties. De details, zoals namen van personen, plaatsen of bedrijven kunnen zijn aangepast, vanwege de privacy, herkenbaarheid van personen of omdat het mij gewoon beter uitkomt. De artikelen zijn gebaseerd op echt gebeurde situaties, maar zijn niet per definitie (of per definitie niet) waarheidsgetrouw weergegeven.

Verhalen:

De verhalen die ik schrijf zijn fictieve verhalen. Ze zijn het product van mijn fantasie. Namen, karakters, plaatsen, bedrijven, gebeurtenissen, ze zijn door mij verzonnen of op een fictieve manier gebruikt. Elke overeenkomst die de lezer denkt te zien met bestaande personen (zichzelf), plaatsen, bedrijven en gebeurtenissen is puur toeval (serieus, het is echt toeval). Denk je dat je jezelf herkent, echt geloof me het is niet zo, maar voel je gerust vereerd en doe er je voordeel mee.

Gedichten:

Soms brengt een gedicht de emoties beter over dan een verhaal of een column. De ene keer met tranen de andere keer met een lach. Als het maar emoties oproept, dan is het goed.

Boeken:

De boeken die ik hier beschrijf, behandel of misschien zelfs beoordeel heb ik zelf gekocht, geleend of uitgezocht. Ik word niet gesponsord, betaald of krijg in ruil voor een positieve beoordeling gratis boeken, spelen of andere voordelen. Ook hier schrijf ik vanuit mijn beleving, ervaring en smaak. Baseer je keuze over wel of niet lezen/aanschaffen van een boek dus niet alleen op mijn oordeel. Ik schrijf voor entertainment en als hulp bij je keuze. Niets meer en niets minder. Mocht er een uitgever/schrijver zijn die mij alsnog zeer rijkelijk wenst te belonen, zeg maar zo’n aanbod dat ik echt niet kan weerstaan dan zal ik het in elk geval netjes vermelden bij mijn beoordeling.

Schrijven:

De tips en adviezen die ik hier geef worden vanuit mijn persoonlijke ervaring geschreven en gegeven. Ik ben geen professional, pretendeer ook niet dat te zijn. Het ambacht schrijven gaat gepaard met hobbels en bobbels en met de nodige twijfels en onzekerheden. Ik schrijf eerlijk en oprecht over mijn weg daarin en wie weet kan ik anderen daarmee helpen of een beetje moed geven.

Etiketjes en persoonlijke groei:

De artikelen met de tags etiketjes en/of persoonlijke groei zijn geschreven vanuit mijn beleving en ervaring. Ik ben geen arts, therapeut of op enige andere manier een professional. Het zijn mijn ervaringen en mijn manier van omgaan ermee. Als je er wat aan hebt, top! Heb je er niets aan en zit je echt met een probleem, ga dan zonder twijfel hulp inroepen van iemand met verstand van zaken. Niets om je voor te schamen want elk onderdeel van je lijf kan ziek worden en dat neemt niemand je kwalijk. Je hersenen maken net zo goed onderdeel uit van jou en als die ziek worden hoef je dus ook geen enkele schaamte te voelen. Zulke dingen gebeuren nu eenmaal en hoe sneller je hulp zoekt, hoe sneller je geholpen wordt.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Meer informatie

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Inhoud is beschermd !!
%d bloggers liken dit: