Echte schoonheid zit van binnen

Ze bestaan!
De op en top vrouw, een natuurlijke schoonheid. Als ze ‘s ochtends wakker wordt ligt het haar in glanzende lokken als een waaier om haar rossige, uitgeruste gezicht. Beeldschoon, fris en fruitig wordt ze wakker.
Zo’n vrouw ben ik dus niet!
Mijn haar, om te beginnen, staat alle kanten op. Ik heb wel eens het idee dat mijn haar een wilder leven leidt dan de rest van mij.

Fris en fruitig ben ik al helemaal niet als ik wakker word. De slaap zit als een klodder cement in mijn ogen en ik heb een gezicht als een verfrommelde krant. Voor de eerste bak koffie komt er ook een raar geluid uit mijn strot zodat ik het spreken zolang mogelijk uitstel.
De op en top vrouw weet ook precies hoe ze zich zo mooi mogelijk kan opmaken. Het komt misschien omdat ik gewoon niet ijdel genoeg ben maar ik snap ook niet zoveel van make-up.
Echt, ik heb vaak geen idee wat ik met al die producten aan zou moeten vangen. Ben ik de enige vrouw die de memo’s hierover nooit ontvangt?

Zoals gezegd, ik ben ook niet ijdel genoeg om me erin te verdiepen. Mijn haar verven vind ik gewoon veel te veel gedoe, dan maar grijs. Dol op injectienaalden ben ik ook niet, dan maar rimpels. Ik ga vaker zonder dan mét mascara de deur uit en ik lig er totaal niet wakker van.

Voor een gezamenlijk project had ik de laatste dagen nogal intensief contact met een goede vriend. De ideeën, aanvullingen e.d. gingen over en weer, met daarbij de gebruikelijke kwinkslagen, plagerijtjes, grapjes en andere ongein. Vandaag moesten we echter constateren dat we allebei moeilijk op gang kwamen. Bij mij is dat niet zo ongebruikelijk, sinds mijn burn-out ben ik net een oude dieselmotor. We spoorden elkaar aan om eindelijk eens aan de slag te gaan, tenminste dat probeerden we.

Eindelijk was ik dan toch door de wasstraat geweest en liep ik met de hond in het park.
Het leek me wel grappig om vriend te laten zien dat ik uiteindelijk toch op gang gekomen was.
Dus stond ik nogal maf in het park te proberen om een flatteuze selfie te maken zodat ik kon bewijzen dat ik inmiddels stylish verantwoord rondliep. Ik was dus totaal niet aan het opletten en had nog niet koud op de verzendknop gedrukt of ik trapte in een drol.
Vertwijfeld kijk ik om me heen of er ergens een geschikte pol in het pas gemaaide gras is te vinden zodat ik mijn schoen schoon kan maken.

En dan staat zij ineens voor mijn neus. De op en top vrouw. Beeldschoon, fris, fruitig en waanzinnig goed gekleed.
Het soort vrouw waar mannen voor tegen lantaarnpalen aan lopen.
Hoewel ik dus niet heel ijdel ben voel ik me bij haar in de buurt altijd net ma Flodder, zelfs met een mooie bloes aan en een stylish verantwoorde zonnebril op, kom ik nog niet in de buurt van haar niveau van schoonheid.
Zij is zich ook zeer bewust van haar uiterlijk en weet dat elke andere vrouw naast haar er nogal bekaaid van af komt én ze geniet ervan.
Ze doet altijd wel aardig maar voor wie goed luistert en kijkt, het venijn zit hem altijd in de staart. Vandaag is daarop geen uitzondering.
“Hé Son, hoe is het? Lekker hè dat zonnetje? Kun je fijn een zonnebril ophouden, handig om je wallen te verbergen toch?”
Dan ziet of ruikt ze ineens wat er onder mijn voet zit.
“Getver, maar goed dat je zúlke schoenen aan hebt.”
Ik kijk naar haar elegante pumps en dan naar mijn eigen degelijke en met poep besmeurde stappers. Van alle mensen die ik op dit moment moet tegenkomen, grrr!
Met pijn en moeite pers ik er een niet al te onvriendelijk antwoord uit.
“Tja een hond op pumps uitlaten is niet zo handig, zoals je ziet.”

Zeggen doe ik het niet maar ik denk het wel; echte schoonheid zit van binnen. Terwijl ik naar huis loop blijf ik het herhalen als een soort mantra.

Thuis deel ik dit hele voorval met eerder genoemde vriend. In plaats van het zo gewenste compliment of tenminste iets van medeleven krijg ik een hele reeks lachende smileys toegestuurd, vergezeld van het volgende antwoord.

“Volgens mij heb je een blog.”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.