een agendapunt voor de volgende vergadering

een kort fictief verhaal

De agenda staat behoorlijk vol en Annet kan zeggen wat ze wil, ze schuift wel degelijk alle rotklussen mijn kant op.
Moeilijke gesprekken horen bij de functie, dat ben ik me terdege bewust, maar er moet wel balans zijn. Annet plukt de leuke klussen eruit en manifesteert zich als de leuke, gezellige chef terwijl ik keer op keer de boeman moet spelen. Uiteraard heb ik mijn frustraties met Annet besproken maar er veranderd niets in haar gedrag. Haar theorie dat het elke keer toevallig zo uitkomt, daar geloven we beiden niets van. Haar opmerking dat ik zelf voor deze constructie heb gekozen is slechts ten dele waar.

Ik ben in het algemeen geen voorstander van deeltijd werken en om mijn functie met Annet te delen dat is nooit mijn keus geweest. Je weet wat ze zeggen over twee kapiteins op een schip. Bovendien liggen Annet en ik elkaar niet bepaald. Onze karakters botsten daarvoor al regelmatig. Harold had het juist wel een goed idee geleken. We hebben beiden andere kwaliteiten en zouden elkaar goed aanvullen. Dat was de theorie, de praktijk wijst totaal anders uit.

Het was niet de ideale maar wel de meest praktische oplossing om deeltijd te gaan werken. Toen mijn moeder aangaf dat ze de zorg voor Rickie, vanwege zijn ADHD, niet meer aankon had ik weinig keus. De vacature voor een betrouwbare oppas staat nog steeds online maar er is weinig animo om de zorg voor een lastig kind op te pakken. Tot nu toe heb ik nog niemand gevonden aan wie ik de zorg van mijn kind toevertrouw.

Nu liggen de kaarten binnenkort weer anders. Rickie is straks vier en gaat hele dagen naar school. Er is genoeg werk dat ik ook vanuit huis kan doen en bovendien kan ik gebruik maken van voor- en naschoolse opvang. Het contract van Annet loopt binnenkort af en ik zal dat moeilijke gesprek met liefde aangaan.

Met een opgewekt gevoel stap ik het kantoor binnen.
“Goedemorgen Harold, Ik heb een agendapunt voor de volgende vergadering.”

2 gedachten over “een agendapunt voor de volgende vergadering”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: