Een georganiseerde chaos

Is het een karaktertrek, ligt het aan mijn opvoeding, komt het door mijn ADD of zouden die genen van mijn Duitse oma (Ordnung muß sein) er iets mee te maken hebben? Hoe dan ook, ik ben gek op het maken van lijstjes het ordenen in mapjes en het plannen in schema’s. Spullen voorzien van een label, ook zo iets.

School vond ik als kind helemaal geweldig, een leergierige streber puur sang. Ik zat graag vooraan in de klas, bang om iets te missen. Maar ik was ook dromerig, zat vaak voor me uit te staren of tekende tijdens de les mijn schriften en boeken vol. Het gevolg was dat ik voortaan afgepast papier kreeg in plaats van schriften. Tekeningen en aantekeningen stonden en staan nog steeds, door elkaar heen, een georganiseerde chaos dus.
Mijn rapporten (allemaal netjes bewaard door mijn moeder) laten best mooie cijfers zien mét steevast de opmerking dat Sonja vaak aan het dagdromen is en erg veel fantasie heeft. Het stond er niet als compliment maar als punt van aandacht.

Afgelopen zomer waren we met vrienden op vakantie toen we te horen kregen dat het droomhuis doorging.
Vriendin feliciteerde me en zei : ‘Je kunt een mapje verhuizen gaan maken.’
Vriendin was niet eens verbaasd toen ik direct een ordner mét de verhuisplanning uit de caravan tevoorschijn toverde. Ze kent me inmiddels door en door.

Het typeert hoe ik in elkaar steek. Aan de ene kant het creatieve en aan de andere kant het zakelijke. Vaak werkt dat in mijn voordeel maar even zo vaak zorgt het voor interne conflicten. De eeuwige strijd tussen gevoel en verstand. Mijn ADD schreeuwt om mapjes en lijstjes mijn creatieve kant wil out of the box, buiten de lijntjes kleuren.

Het is altijd weer zoeken naar de balans. Ik heb dus de gewenste mapjes maar wel met een gezellige print. De lijstjes zijn volop aanwezig maar op een creatieve manier samengesteld. Nog altijd gebruik ik een papieren agenda maar wel een die ik zelf heb gemaakt.

Als ik mezelf zou moeten omschrijven zou ik zeggen: een georganiseerde chaos.
En lief, dat ben ik natuurlijk ook nog.

10 gedachten over “Een georganiseerde chaos”

  1. Als je het pérse een naam wil geven houd je dan vast aan het laatst genoemde….je bent een geoganiseerde chaoot. Waarom jezelf afvragen waar het aan ligt heeft geen enkele zin toch? Je bent zoals je bent, that’s IT! No Worry, be happy

    Beantwoorden
  2. Ik heb nooit echt lijstjes gemaakt, mijn dagen ging ik ‘out of the blue’ door, maar soms maak ik ze nu wel of maak een weekoverzicht wat ik wil doen in het atelier of qua schrijven en merk dat het houvast kan bieden, vooral in tijden van stress of onrust. Je nagellak lijstje vind ik geweldig, zoveel flesjes in de kast, ik moet er ook eens wat aan doen

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: