Een georganiseerde chaos

Te lezen in ± 3 minuten

Is het een karaktertrek, ligt het aan mijn opvoeding, komt het door mijn ADD of zouden die genen van mijn Duitse oma (Ordnung muß sein) er iets mee te maken hebben? Hoe dan ook, ik ben gek op het maken van lijstjes het ordenen in mapjes en het plannen in schema’s. Spullen voorzien van een label, ook zo iets.

School vond ik als kind helemaal geweldig, een leergierige streber puur sang. Ik zat graag vooraan in de klas, bang om iets te missen. Maar ik was ook dromerig, zat vaak voor me uit te staren of tekende tijdens de les mijn schriften en boeken vol. Het gevolg was dat ik voortaan afgepast papier kreeg in plaats van schriften. Tekeningen en aantekeningen stonden en staan nog steeds, door elkaar heen, een georganiseerde chaos dus.
Mijn rapporten (allemaal netjes bewaard door mijn moeder) laten best mooie cijfers zien mét steevast de opmerking dat Sonja vaak aan het dagdromen is en erg veel fantasie heeft. Het stond er niet als compliment maar als punt van aandacht.

Afgelopen zomer waren we met vrienden op vakantie toen we te horen kregen dat het droomhuis doorging.
Vriendin feliciteerde me en zei : ‘Je kunt een mapje verhuizen gaan maken.’
Vriendin was niet eens verbaasd toen ik direct een ordner mét de verhuisplanning uit de caravan tevoorschijn toverde. Ze kent me inmiddels door en door.

Het typeert hoe ik in elkaar steek. Aan de ene kant het creatieve en aan de andere kant het zakelijke. Vaak werkt dat in mijn voordeel maar even zo vaak zorgt het voor interne conflicten. De eeuwige strijd tussen gevoel en verstand. Mijn ADD schreeuwt om mapjes en lijstjes mijn creatieve kant wil out of the box, buiten de lijntjes kleuren.

Het is altijd weer zoeken naar de balans. Ik heb dus de gewenste mapjes maar wel met een gezellige print. De lijstjes zijn volop aanwezig maar op een creatieve manier samengesteld. Nog altijd gebruik ik een papieren agenda maar wel een die ik zelf heb gemaakt.

een georganiseerde chaos
een pagina uit mijn notitieboekje met make-up lijstjes

Als ik mezelf zou moeten omschrijven zou ik zeggen: een georganiseerde chaos.
En lief, dat ben ik natuurlijk ook nog.

Dat het ondanks een goede planning en voorbereiding bij mij lang niet altijd vlekkeloos verloopt, lees je hier

avatar
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Sonja GrinwisBartsonjaH.B. van oostEllie Schmitz Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Bart
Gast
Bart

Zeer herkenbaar!

Privacyverklaring
ik heb de privacyverklaring gelezen en ben akkoord
sonja
Gast

Als je het pérse een naam wil geven houd je dan vast aan het laatst genoemde….je bent een geoganiseerde chaoot. Waarom jezelf afvragen waar het… Lees verder »

Privacyverklaring
ik heb de privacyverklaring gelezen en ben akkoord
H.B. van oost
Gast
H.B. van oost

Zo veel make up heb je niet nodig Sonja.;)

Privacyverklaring
ik heb de privacyverklaring gelezen en ben akkoord
Ellie Schmitz
Gast

Ik heb nooit echt lijstjes gemaakt, mijn dagen ging ik ‘out of the blue’ door, maar soms maak ik ze nu wel of maak een… Lees verder »

Privacyverklaring
ik heb de privacyverklaring gelezen en ben akkoord
het is niet toegestaan mijn teksten te kopiëren
%d bloggers liken dit: