Een ideale rolverdeling binnen je relatie

Als je al lange tijd een relatie hebt met dezelfde persoon dan ontkom je er eigenlijk niet aan. Wat een lange tijd is zal voor iedereen weer anders zijn. Voor mij en meneer Schrijfhart is dat dus ruim tweeëndertig jaar. Je ontkomt er dus niet aan binnen je relatie, zo’n ideale rolverdeling. Bij ons is dat in de loop der jaren als vanzelf ontstaan en blijkbaar werkt het goed want we houden het best al een tijdje uit met elkaar.

Zo zorg ik ervoor dat de kleding van Meneer Schrijfhart op tijd weer schoon en fris in de kast te vinden is en zorgt hij ervoor dat de vuilcontainer op tijd aan de straat staat. Daar staat niets over op papier en er is ook nooit over vergaderd, dat is gewoon ontstaan. Zo gaat dat nu eenmaal binnen een relatie. Sommigen noemen dat sleur en ik noem dat, weten wat je aan elkaar hebt.

Die ideale rolverdeling is er op heel veel verschillende vlakken. Zo waren wij kortgeleden op bezoek bij mijn nicht in Dordrecht en daarna gingen we naar Zuid-Beijerland, Ik wist dat al maar meneer Schrijfhart nog niet. In de auto vertel ik hem naar welk adres hij geacht wordt te rijden.
‘Zuid-Beijerland, wat moeten we daar dan?’
‘Dat zie je vanzelf wel.’
Zonder verdere vragen, gemopper of ander gedoe start meneer Schrijfhart de auto en rijdt naar het door mij gewenste adres.

Op de plaats van bestemming kijkt meneer Schrijfhart mij aan.
‘Wat moeten wij met kippen?’
Ik schenk hem mijn aller charmantste lach en mompel iets met leuk en verse eitjes. We stappen uit en bekijken de verschillende kippen. We krijgen uitleg over de karaktereigenschappen van de verschillende rassen en over de verzorging.
Ik twijfel tussen twee soorten en dus vraag ik meneer Schrijfhart welke hij het leukst vindt want hij heeft wél inspraak binnen onze relatie.
‘Ik wil geen kippen.’
‘Dat weet ik.’

Dat is ook zo ideaal binnen onze relatie. We weten allebei dat als ik iets wil, de vraag niet is óf het gaat gebeuren maar wánneer het gaat gebeuren.
Dit keer was dat wanneer dus meteen duidelijk.
We gaan voor de Hollandse kuifhoenders en niet veel later reken ik het hok, de kippen en de andere benodigdheden af. Meneer Schrijfhart oppert nog even dat het verdraaid dure eitjes zijn en ik schenk hem nogmaals een charmante glimlach.

Thuis gekomen roep ik mijn zoon erbij. Zoon kent de ideale rolverdeling ook en gaat samen met zijn vader aan de slag om het kippenhok in elkaar te zetten. Een goed uur later zitten de kippen in hun nieuwe onderkomen.

relatie rolverdeling
foto door meneer Schrijfhart

Inmiddels zijn we een dikke week verder, leggen de kippetjes af en toe al een ei en vindt meneer Schrijfhart die kippen stiekem best leuk. Dat is namelijk ook zo fijn als je al lange tijd een relatie hebt, je kent elkaar door en door. Wij hebben een hele goede relatie en een perfecte rolverdeling ik bedenk de plannen en hij voert ze uit.

19 gedachten over “Een ideale rolverdeling binnen je relatie”

  • Haha, Mannen zijn zó makkelijk om een vinger te winden. Charmant lachen, lief kijken en voilà! Wederom bedankt voor je reactie. Je typt zo snel dat ik je vorige bericht nog niet uit de spam map had gehaald of deze stond er al. Waarom je in de spam map terecht kwam? Geen flauw idee, maar als het goed is heb je daar voortaan geen last meer van.Dus blijf vooral reageren, Daar ben ik dán weer heel makkelijk mee te paaien.

   Beantwoorden
    • Hé, Walter wat fijn dat je hier reageert. Was je e-mail adres kwijt.Heb het nu opgeschreven hoor. Maar die kippen zijn zekers heel leuk. Zelfs leuker dan ik dacht. Ik weet nu ook dat de term kroel kip niet uit de lucht is komen vallen. Nooit gedacht dat kippen zo aanhankelijk konden zijn. Ga je zo ook nog een persoonlijke email sturen, weer even bijpraten.

     Beantwoorden
  • Hey lieverd jij ineens hier? Dat is echt voor het eerst, die zag ik dan ook niet aankomen. Ik ga helemaal stuk dat ja na ál die jaren eindelijk eens reageert en dan dus niets zegt en daarmee dus juist weer alles.

   Beantwoorden
 1. Hoe herkenbaar, de rolverdeling zit er hier ook al in, en dat binnen 3 jaar
  De kippen laten we graag aan jullie over, wij houden het bij Kaj de kat

  Beantwoorden
 2. Leuk verhaal, leuke kipjes met hun kuif, leuk te lezen over jullie rolverdeling (natuurlijk alles spontaan ontstaan ) en leuk te lezen dat jullie het daarin samen rooien, ook nog steeds na zoveel jaren ❤️ en zonder gekheid, ik heb ervan genoten!

  Beantwoorden
  • Dank je Ellie, volgens mij heeft elk koppel na verloop van tijd als vanzelf een bepaalde rolverdeling. Het is ook zo vermoeiend om steeds weer over de kleinste dingen in discussie te moeten gaan.

   Beantwoorden
 3. Je hebt hem aardig onder je duim in jullie ‘rolverdeling’. 😀 Maar de eitjes maken inderdaad een hoop goed. Je krijgt wel gratis muizen erbij. Heb je daar al over nagedacht wie van jullie de rol de muizenvanger van huize Schrijfhart op zich neemt? Hihi

  Beantwoorden
  • En of ik hem onder de duim heb, Iemand moet de leiding hebben nietwaar? Wat die muizen betreft, dát is de taak van Pepper en zo draagt iedereen een steentje bij. Zij jaagt de muizen weg en de kippen trouwens ook maar aan dat detail werken we nog. Bovendien zijn die muizen er toch al maar nu weten we ten minste wáar ze zitten.
   Alle gekheid, naast de kippen, op een stokje, we hebben een handige voerautomaat die alleen opengaat als de kippen op een plateau gaan zitten dus de muizen kunnen niet bij het voer en ik ruim de rotzooi elke dag netjes op. Nee meneer Ziet ook jij krijgt deze mevrouw niet van haar plannen af. Wat ik in mijn kop heb heb ik niet in mijn kont, als je die uitdrukking kent!

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: