Een paar oorbellen heb je in minder dan een uur gemaakt

Sieraden maken vind ik erg leuk om te doen. Sieraden dragen daar heb ik dan weer niet zo veel mee maar dat even terzijde.
Zelf oorbellen maken is heel simpel en je hebt binnen hele korte tijd resultaat. Daar houd ik wel van.

Een stappenplan voor eigen gemaakte oorbellen

Dit heb je een nodig:
 • (nep)leer of vilt in 3 verschillende kleuren , een stuk van 8 x 5,5, een stuk van 5,5 x 4 en een stuk van 4 x 3 cm
 • een patroontje naar keuze of download het patroon dat ik gebruikt heb.
 • schaar of hobbymes met snijmat
 • gaatjestang
 • tangetjes, een rondbek tang en een platbektang
 • oorbelhaakjes (2)
 • ringetjes (2) grotere dan ik op de foto laat zien, die waren uiteindelijk te klein
 • eventueel wat versiersels; stukje ketting, bedeltjes of kraaltjes
zelf sieraden maken

Als we alles hebben kunnen we beginnen

Print het patroon van de oorbellen en knip de vormen uit. Leg de vormen op je leer of vilt en knip of snij dit netjes uit.
Maak met de gaatjestang een zo klein mogelijk gaatje in de kleinste vorm en gebruik die nu als een mal voor de overige gaatjes. Zorg dat alles goed uitgelijnd op elkaar ligt voor je daadwerkelijk gaat perforeren.

leren oorbellen

Pak met de rondbek tang het ringetje in je dominante hand, in de andere hand neem je de platbek tang. Buig nu het ringtje open. Let op! Niet uit elkaar trekken maar rustig van elkaar af bewegen. De ene hand naar je toe en de andere hand van je af. Zo blijft je ringetje mooi rond en kun je het straks met een tegengestelde beweging weer netjes sluiten.

tang en ringetje

Schuif een oorbel haakje op het ringetje en kijk nu hoe je de grootste vorm eraan moet hangen, zodat straks niet blijkt dat je oorbellen achterstevoren hangen. Door mijn ongeduld is dat me al te vaak overkomen. Nu kun je de twee volgende vormpjes aan de ring hangen. als je wilt kun je nog wat extra versiering toevoegen. Ik heb een oorbel zonder en met een stukje ketting op de foto gezet.

oorbellen

Nu nog even afmaken en klaar ben je

Als je tevreden bent kun je het ringetje sluiten zoals ik hierboven heb beschreven. En kijk eens aan in korte tijd heb je nu een leuke set oorbellen. Voor jezelf of om cadeau te doen.
En als je ze cadeau wilt doen kun je ze aan dit sieraden-kaartje hangen. Print het op mooi stevig (Kraft)papier en pak het leuk in.

Overigens het schrijven van dit stukje heeft zeker twee uur langer geduurd, dan het maken van de oorbellen. Ik bedoel maar.

Uiteraard ben ik erg benieuwd naar hoe jouw oorbellen geworden zijn
Sonja Grinwis signatuur

3 gedachten over “Een paar oorbellen heb je in minder dan een uur gemaakt”

 1. Misschien een rare plek om het te doen… Nee, ik bedoel niet het pashokje. Hoewel het daar ook had gekund. Het kan eigenlijk overal. Auto, slaapkamer, meterkast, fiets, tuin, kamer.
  Waar ik het over heb?
  Je vernieuwde site natuurlijk! 🙂
  Wat ik wil doen? Je feliciteren met je heropening van je site die erg mooi is geworden! Je eigen soort van Sonja Glossy. Ik word er blij van! 🙂

  Beantwoorden
  • Heel erg bedank Michiel, De Linda moet op haar tellen gaan passen, De Sonja is komt er aan! Uiteraard ben ik wel erg benieuwd naar hoe mooi de oorbellen worden die jij gaat maken. Nog maar een paar weken en dan is het moederdag dus je hebt tijd zat.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: