Een pad ontstaat door er op te lopen

Te lezen in ± 3 minuten

We lopen op een smal pad, midden in de ongerepte natuur. Om ons heen bestaat het kleurenpallet uit ontelbaar veel schakeringen groen en bruin. De geuren die we ruiken zijn puur natuur net als de geluiden die we horen .

Het lijkt alsof de mens hier geen enkele invloed heeft en het is dan ook perfect. De schoonheid van de natuur is onovertroffen. Bij elke stap die ik zet op dit pad, neemt de rust meer en meer bezit van mijn geest. Ik voel me vredig en compleet. Alles is goed.

Hubbie en ik lopen uren te dwalen en we zeggen bijna niets. Woorden zijn hier niet nodig, we begrijpen elkaar zo ook wel. Onze hond loopt voorop en volgt een natuurlijk pad, ontstaan door alle dieren die haar op deze route zijn voorgegaan. Blijkbaar ook voor haar een logische weg. Het valt mij op dat het pad niet recht is. Dieren lopen zelden in een rechte lijn op hun doel af.
Ze beginnen gewoon te lopen en bij elk obstakel passen ze hun route een beetje aan. Uiteindelijk bereiken ze hun doel toch wel.

een pad instaat door er op te lopen
foto door S. Grinwis

We zijn nogal gestresst op vakantie gegaan. Bezig met het kopen van ons droomhuis, lijkt het er sterk op dat we op alle mogelijke en onmogelijke manieren worden tegengewerkt. Het frustreert enorm en hoe hard we ook knokken, het lijkt weinig uit te halen. Het lijkt er sterk op dat we ons droomhuis moeten laten gaan.

De dieren die ons op het pad zijn voorgegaan leren mij een belangrijke les. Ze beuken niet tegen omgevallen bomen aan om deze opzij te duwen, lopen niet met gele hesjes te demonstreren. Beklagen bij de boswachter komt niet in ze op en ze stellen al helemaal geen crisisteam samen. Ze overzien de situatie, het is niet hun schuld, kunnen er niets aan veranderen en het is dus ook niet hun probleem. Dieren accepteren de situatie en passen hun route aan. Geen stress, geen verspilde energie en ze bereiken hun doel via een omweg.

Het is hier op dit pad, op dit moment, dat ik berust in de situatie. Het piekeren stopt en er komt rust voor in de plaats. Het is goed zo. Als dit huis voor ons bedoeld is dan komt het goed en zo niet dan zien we wel verder.

Het is goed gekomen! We gaan verhuizen naar ons droomhuis midden in de natuur. Koeien op geur- en gehoorafstand, uitgestrekte natuur met vossen en reeën om ons heen. Het pad er naar toe was vol obstakels die we moesten omzeilen, maar het doel is bereikt.

Schrijfhart logo

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
81
avatar
5 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
H.B. van oostSonja GrinwisMies HuibersEllie SchmitzJosé Bosma Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
H.B. van oost
Gast
H.B. van oost

Zo mooi

Privacyverklaring
ik heb de privacyverklaring gelezen en ben akkoord
Mies Huibers
Gast

Prachtig om het zo op te schrijven. Geweldig dat het droomhuis er van gekomen is. Ik gun het jullie van harte.

Privacyverklaring
ik heb de privacyverklaring gelezen en ben akkoord
Ellie Schmitz
Gast
Ellie Schmitz

Van harte proficiat en veel geluk in jullie nieuwe huis met de natuur en de rust om de hoek. Heerlijk!! Je gedachten en gevoelens mooi… Lees verder »

Privacyverklaring
ik heb de privacyverklaring gelezen en ben akkoord
José Bosma
Gast

Van harte gefeliciteerd. Doe wat je hart je ingeeft en verhuis. groetjes José Bosma

Privacyverklaring
ik heb de privacyverklaring gelezen en ben akkoord
Haasnoot Blogger
Gast

Wat heb je dit mooi beschreven. Met een hele mooie les erin!

En uiteraard gefeliciteerd

Privacyverklaring
ik heb de privacyverklaring gelezen en ben akkoord
Zelf ben ik ook enthousiast over deze tekst daarom zit er ook copyright op! Vraag gerust naar mijn tarieven als je mijn teksten wilt gebruiken
%d bloggers liken dit: