Een vleugje parfum

Te lezen in ± 2 minuten

“Welke vind jij mooi?”
We staan voor een wand vol met licht metalen velgen. Hij had me net zo goed kunnen vragen om uit een doos blauwe Bic balpennen de mooiste te pakken. De verkoper heeft al snel door dat de kerstbonus voor dit jaar, bij meneer en niet bij mevrouw te halen valt. Ik vind het allemaal best. Ik mag de kleur kiezen. Dat is voor mij meer dan genoeg inspraak.
Het merk en het model, daar is mijn echtgenoot nog niet helemaal uit. Hij twijfelt tussen twee merken en tussen een diesel of een hybride. Voor mij onbegrijpelijke keuzes. Maar ja, ik heb er geen verstand van dus probeer ik mijn mond te houden.
Het proefrit exemplaar waar we net in gereden hebben, heeft voor maar liefst twintigduizend euro aan opties en de verkoper probeert er zoveel mogelijk aan manlief te slijten. Volgens mij kun je voor dat bedrag al een hele fatsoenlijke auto kopen. Maar goed, ik heb er geen verstand van.
Ik hoor ze praten over veiligheid, gemak, comfort en rijplezier. Net wanneer ik me afvraag of we toch niet die parelmoer kleur moeten overwegen, weet de verkoper toch mijn aandacht te trekken.

“Elke keer als u start komt er een vleugje parfum vrij. Het is wel vijftienhonderd euro duurder maar voor dat geld kunt u kiezen uit vijf verschillende geuren.”

Het is de hoogste tijd. Ik ga me er toch maar eens mee bemoeien!

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Zelf ben ik ook enthousiast over deze tekst daarom zit er ook copyright op! Vraag gerust naar mijn tarieven als je mijn teksten wilt gebruiken
%d bloggers liken dit: