Eigenlijk valt er geen blog over te schrijven

Het was een hectische week, maar nu heerst er een heerlijke ongekende rust in huis. De boel is aan kant. De was draait en er schijnt een heerlijk herfstzonnetje naar binnen.

De hond moet toch naar buiten dus ik besluit om een flinke wandeling te maken. Heerlijk nog even zonder jas aan buiten lopen. De hond doet zich te goed aan alle, voor haar, heerlijke luchtjes in het gras. Mijn gedachten dwarrelen langs alle gebeurtenissen van de afgelopen dagen. Zonder daarbij over te gaan in gepieker, waardoor het een prettig gemijmer wordt.

Lange tijd heb ik al mijn emoties in een kast geparkeerd, snel de deur dicht en en op slot gedraaid. Afgelopen week is die kast open gegaan waardoor al die opgeslagen emoties als een lawine naar buiten gestort zijn. Hysterische lach- en huilbuien wisselden elkaar in rap tempo op. Heftig, vermoeiend maar ook fijn. Ik voel weer dat ik leef in plaats van dat ik overleef.

Het is heerlijk buiten en ik geniet.

Als ik uiteindelijk langs het huis van vrienden loop hoor ik mijn naam. Vriend zit heerlijk op een bankje voor het huis op zijn manier te genieten van de herfstzon. Ik ga bij hem zitten. Hij legt zijn boek opzij. Ik zie dat hij in het Nederlands aan het lezen is en daar word ik echt heel blij van.

Elijah is Nigeriaans en iets te goed ingeburgerd. Als wij uitgenodigd worden voor het eten serveert hij rustig een, overigens uitstekende, andijvie stamppot, in plaats van het door ons gehoopte Afrikaanse eten. Daar plagen we hem graag mee. De Nederlandse taal vindt hij, na ruim twintig jaar in Nederland, nog altijd behoorlijk lastig. Alle Nederlandse taallessen en logopedie ten spijt, veel woorden en klanken blijven een struikelblok voor hem. Dat hij al zo ver is in een Nederlandstalig boek vervult me dan ook met plaatsvervangende trots. We kletsen een tijdje en dan ga ik weer verder met mijn wandeling.

De vogels hebben het ook nog steeds naar hun zin. Vrolijk fluiten en kwetteren ze erop los. Ik probeer ze te onderscheiden. Een tik die ik heb overgehouden aan onze laatste vakantie. Helaas ben ik nog altijd geen kenner. Terwijl de hond wat eenden het water in jaagt bedenk ik hoe fijn het is dat mijn ouders weer terug zijn van vakantie.  Straks komen ze nog even op visite, mijn thuis is dus weer compleet. De geluksmeter slaat nog wat verder uit. Vandaag is gewoon een prima dag. De kast mag weer open op een zonnige dag als deze.

Eigenlijk valt er geen blog over te schrijven

Een hele normale, niets aan de hand dag en juist daarom zo bijzonder.

Plaats een reactie