Evi, een Psychologische thriller

De aankondiging van Evi was voor mij al reden genoeg om direct een exemplaar te reserveren, want dat Tjeerd kan schrijven heeft hij vanaf boek één bewezen.

Vandaag 24-03-2021 lag Evi dan eindelijk in de brievenbus. Zonder twijfel liet ik die dag alle taken voor wat ze waren. Lezen wilde ik en dat deed ik dus ook.

De achterflap

Een jonge vrouw pleegt zelfmoord. Haar vader blijft radeloos achter met een afscheidsbrief die meer vragen oproept dan dat het antwoorden geeft. Een psychologisch spel volgt als hij probeert uit te vinden wat er precies gebeurd. En, waar het lichaam van zijn dochter is gebleven…

Het voert hem door heel Europa op zoek naar antwoorden, maar hoe dieper hij graaft, hoe bizarder de zelfmoord van zijn dochter lijkt te zijn.

De schrijver

Tjeerd Langstraat Evi

Tjeerd Langstraat is een Rotterdamse schrijver waar ik al eerder boeken van besproken heb. Een schrijver die zó gepassioneerd is dat hij huis en haard er voor opgegeven heeft om zijn droom werkelijkheid te laten worden.
Zoals gezegd een rasechte Rotterdamer, hard, rauw en neemt geen blad voor de mond. Zijn taalgebruik is net zo. Niet voor tere zieltjes dus, je moet er tegen kunnen en dat kan ik.

Evi, het boek

Evi Tjeerd Langstraat P.afb.

De fans waaronder ikzelf hebben lang op Evi moeten wachten. De deadline die Tjeerd zichzelf gesteld had bleek niet haalbaar. Andere projecten, Corona maar bovenal de gemoedstoestand van den Schrijvert himself zorgden voor de nodige vertraging. Blijft de hamvraag is dit boek het lange wachten waard gebleken?

Ja, een volmondig ja want in één adem las ik het uit. 

Evi is wéér beter dan het vorige boek. Anders dan haar voorgangers en toch onmiskenbaar een echte Tjeerd. Nog niet eerder zag ik de eenzaamheid en wanhoop die een depressie nu eenmaal is, zo eerlijk, zo duidelijk maar ook zo mooi beschreven.

Zoals bij de vorige boeken moest ik ook dit keer even op adem komen, weer landen in het echte leven. Want de boeken van Tjeerd zijn adembenemend spannend, het is soms doodeng en je maag draait drie keer in de rondte. Je bent blij als even je op adem kunt komen maar je wilt meteen meer.

Dit keer heb ik echter ook gehuild. Gehuild om de herkenning, de erkenning. Gehuild omdat ik door dit boek het gevoel heb dat het taboe rond depressies door Tjeerd genadeloos onderuit is gehaald.

Gehuild omdat Evi een waanzinnig mooi boek is al haar donkerte, eenzaamheid, wanhoop en hoop. Dit boek is het leven in al haar facetten.

Op Goodreads gaf ik dit boek vijf sterren maar eigenlijk verdient Evi zes of zeven sterren of… doet er niet toe. Koop of leen dit boek maar vooral lees dit boek anders doe je jezelf echt te kort.

Boek kopen?

Ga met onderstaande gegevens naar je plaatselijke boekhandelaar of als het niet anders kan online:

Titel: Evi, een psychologische thriller
Schrijver: Tjeerd Langstraat
Uitgeverij: Jalapeño Books
ISBN: 9789082667974

Sonja Grinwis signatuur

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: