Gedragen als een beest, doe jij het al?

Gedragen als een beest

“Je hebt je gedragen als een beest.”
Niet bepaald een compliment als dit tegen je gezegd wordt. Blijkbaar heb je je bijzonder onbeschoft gedragen.
We zijn al vroeg uit de veren, want eindelijk is het zover. Vandaag gaan we kennismaken met onze pup. We mogen meehelpen om de pups op te halen uit het puppy verblijf. In de keuken nemen we plaats op de grond terwijl we vertederd naar de pups kijken.
We mogen er maar één uitkiezen, dat zal nog moeilijk worden want ze zijn stuk voor stuk leuk.

Vrijwel direct komt er een pup naar me toe gelopen. Het teefje drukt haar neus tegen mijn hand en kruipt tegen me aan. Ik krijg een likje en begin haar te aaien. Die blik waarmee ze me aankijkt, ik ben verkocht.
We worden aan alle kanten besnuffeld en uitgedaagd. Een aantal pups toont weinig tot geen interesse in ons en vinden elkaar veel leuker. De pups die ons wel interessant vinden lopen van de een naar de ander en spelen met ons en dan weer met elkaar.

De fokker had al een pup voor ons in gedachten. Het blijkt het teefje te zijn dat als eerste naar me toekwam. De keuze is dus minder moeilijk dan ik had gedacht.

Grenzen stellen

We gaan met de pups naar buiten en moeder wordt er bijgehaald. Ik observeer haar manier van omgaan met de pups. Ze is heel liefdevol en zorgzaam maar ze heeft ook duidelijke grenzen. Zonder aarzelen corrigeert ze als dat nodig is. Niet met agressie maar wel duidelijk.

Later in de week krijgen we een filmpje van de fokker. De pups spelen buiten met hun tantes. Weer valt het me op dat er zorgzaam, teder maar ook consequent en duidelijk grenzen worden aangegeven.

Dieren hebben duidelijke gedragsregels. Zo hoor je je te gedragen en anders voel je de consequenties wel.

Fatsoenlijk gedrag

Ik moest er aan denken door het nieuws van afgelopen week. Een jongen is door de politie uit de bus gehaald en kwam zich daar bij RTL late Night over beklagen. Belachelijk dat de politie hem zo hard had aangepakt vanwege een broodje.

Het feit is dat deze jongen de kans heeft gekregen om zich fatsoenlijk te gedragen en hij weigerde. De buschauffeur had hem gezegd het broodje weg te bergen. De politie vroeg hem om uit de bus te stappen. Keer op keer weigerde hij te luisteren naar het gezag. Dan moet je niet gaan piepen over de consequenties.

Hij is niet hardhandig aangepakt vanwege een broodje. Hij is terecht hard aangepakt omdat hij zich onbeschoft gedroeg en in verzet tegen de politie kwam. Belachelijk is het, dat dit soort onfatsoen een podium krijgt om zich te beklagen.

Gedraag jij je al als een beest?

Wat mij betreft gaan we ons allemaal als een beest gedragen. Wie zich niet aan de regels houdt wordt gecorrigeerd. Door ouders, een tante, de buren of wie er dan ook maar in de buurt is.

Wie niet horen wil, die moet maar voelen!

Laten we ervoor gaan zorgen dat je gedragen als een beest het compliment wordt dat het eigenlijk hoort te zijn.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

4 gedachten over “Gedragen als een beest, doe jij het al?”

  1. En zo is het.
    En wat ga je een heerlijke tijd tegemoet met de pup. Al weer bijna 9 jaar geleden bij ons. Die van ons gedraagt zich gelukkig nog steeds als een beest.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: