Gespleten van Karin Slaughter, een boekbespreking

Het is al weer een hele lange tijd geleden dat ik een boek van Karin Slaughter heb gelezen. Geen idee waarom want er was een tijd dat ik elk boek dat uitkwam meteen wilde lezen. Het was niet zelden dat ik mezelf helemaal kon verliezen in haar verhalen. Toen ik Gespleten dus bij de plaatselijk boekhandel zag liggen had ik er weer zin in en belande het boek meteen in mijn winkelmandje.

Ik loop dus behoorlijk achter wat Karin Slaughter betreft. Ik ben nog van de reeks van Sara Linton en Will Trent. Het is alsof ik de schrijfster opnieuw ga ontdekken.

Over Karin Slaughter

Deze Amerikaanse schrijfster is geboren in 1971 en woont tegenwoordig in Atlanta. Ze is één van de meest bekende thriller en misdaad schrijfsters ter wereld en heeft al heel wat boeken op haar naam staan. Ze heeft de bijnaam Koningin van de misdaad. Karin Slaughter heeft geweld tegen vrouwen in haar boeken als centraal thema. Haar karakters zijn vaak sterke vrouwen

De achterflap

Andrea Cooper kent haar moeder door en door. Maar wanneer het restaurant waar Andrea en Laura lunchen onder vuur wordt genomen en een doodgewone middag in een bloedbad verandert, ziet Andrea een heel andere kant van haar. De koelbloedigheid waarmee Laura de schutter overmeestert en doodt, verbijstert Andrea.
Dan blijkt dat Laura zich al dertig jaar schuilhoudt onder een andere naam en dat alles wat ze over haar verleden heeft verteld gelogen is. Wat heeft Laura op haar geweten? Waarom zien anderen haar liever dood dan levend? En hoe kun je iemand nog vertrouwen die een leugenaar, of erger, blijkt te zijn.

Mijn oordeel over Gespleten

Het thema van het verhaal schept de nodige verwachtingen. Wat is het geheim van de moeder en hoe zal de dochter daar uiteindelijk mee omgaan? Het duurt best een tijdje voordat ik in het verhaal zit. Het verhaal springt van heden naar verleden en weer terug. Dat is steeds weer schakelen. Nu zijn er meer schrijvers die deze techniek toepassen en dat pakt bij de ene schrijver beter uit als bij de andere. Hier vind ik het storend en ik kom daardoor ook niet goed in het verhaal.

Andrea gaat op reis in opdracht van haar moeder en probeert ondertussen het geheim van haar moeder te ontrafelen. Ze doet daarbij zulke domme dingen dat zelfs ik, als regelrechte kluns, dit te vaak niet geloofwaardig vind.
Gaandeweg wordt de toedracht van de gebeurtenissen duidelijker maar helaas niet geloofwaardiger.
Gespleten pakt me gewoon niet zoals ik met andere verhalen van Karin Slaughter had.

Het is zeker geen slecht boek, het stijgt nog altijd boven de middenmoot uit maar ik ben beter gewend van deze schrijfster.


Gespleten, karin slaughter boekbespreking
foto door S. Grinwis

Zelf lezen (koop lokaal):

Titel: Gespleten
Schrijfster: Karin Slaughter
Uitgever: HarperCollins
ISBN: 9789402701562

Andere recentie van deze schrijfster lezen?

2 gedachten over “Gespleten van Karin Slaughter, een boekbespreking”

  1. Ik heb ook een riedeltje van haar gelezen, maar op enig moment ontdek je weer andere schrijvers. Volgens mij heb ik nog wel een ongelezen boek staan. Misschien toch eens ter hand nemen, want schrijven kan ze wel.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Inhoud is beschermd !!
%d bloggers liken dit: