Glashard liegen tegen de burgemeester

Leugentje om bestwil

De meeste mensen zijn het er wel over eens, liegen mag niet, behalve een leugentje om bestwil. Daar kan het gros van de mensen nog wel mee leven. Ik ben door mijn ouders opgevoed met een enorm besef van normen en waarden. De tien geboden waren daarbij de leidraad die boven elke discussie verheven stond. Het leugentje om bestwil was daarop absoluut geen uitzondering.

Mijn moeder verstaat de kunst van het complimenteren zonder te liegen dan ook als geen ander.

“Wat vind je van mijn nieuwe bloes?”
“Apart hoor, dat zou ik nooit durven dragen.”
“Heeft het gesmaakt?”
“Je kan proeven dat je echt enorm je best gedaan heb!”

Bij de fysiotherapeut

Ik had last van een hardnekkige blessure waarvoor ik me liet behandelen bij een fysiotherapeut. Het was het soort blessure waarvoor ik met ontbloot bovenlijf een halfuur lang, tegen een royale vergoeding, gemarteld werd. Tot dan toe kwam ik slechter uit de behandeling dan dat ik er in ging, maar dat scheen zo te horen.

Ik was wat aan de vroege kant, desondanks mocht ik meteen plaatsnemen op de marteltafel. De afspraak voor mij was namelijk niet op komen dagen. De behandeling was nog maar net van start gegaan toen de deur plotseling openging. De burgemeester van mijn woonplaats was ietwat verlaat en dacht gewoon binnen te kunnen lopen. De burgervader vertrok onder het uiten van zijn verontschuldigingen oprecht geschrokken naar de wachtkamer. De therapeut deed ook nog een duit in het zakje door zeer omstandig zijn excuses te maken en ik stelde mij tegen wil en dank zeer begripvol op. Gelukkig was de burgemeester in geen velden of wegen te bekennen toen ik uiteindelijk de behandelkamer verliet.

Altijd leuk zo’n werkbezoek

De chef van onze afdeling kwam nogal zenuwachtig de afdeling oplopen. We moesten als de gesmeerde bliksem onze bureaus opruimen. Alle ordners in de kast, prullenbakken leeg. Vuile kopjes naar de pantry. We kregen hoog bezoek, dat was het management blijkbaar vergeten door te geven. Het kwam wel vaker voor dat we werkbezoek kregen en blijkbaar mag dat bezoek nooit zien hoe er daadwerkelijk gewerkt werd op de afdeling. We deden braaf wat er van ons werd verwacht. De bureaus waren netjes, de prullenbakken leeg. De éen deed net of hij een interssant telefoongesprek had, een ander was belangrijke informatie aan het opzoeken in een indrukwekkend uitziend wetboek. Anderen hadden blijkbaar een spontane brainstormsessie toen het hoge bezoek op de afdeling arriveerde.

Ik kon wel door de grond zakken toen onze burgervader de hoek omkwam en mij een seconde of tien te lang aankeek.

“U komt mij bekend voor, hebben wij elkaar al vaker ontmoet?”
Hij vroeg het vriendelijk terwijl hij mij de hand schudde.

Sorry mams, al je opvoeding ten spijt. Ik heb glashard staan liegen tegen de burgermeester.

“Nee hoor, niet dat ik weet, maar ik hoor het wel vaker, fijn om u eindelijk eens te ontmoeten.”

 

[bctt tweet=”Sorry mams, al je opvoeding ten spijt. Ik heb glashard staan liegen tegen de burgermeester #Waanvandedag #Column #Schrijven #lezen” username=”sonjaschrijft”]

BewarenBewaren

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
2
avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Sonja GrinwisMattie LuiijfSchrijfhartMies Huibers Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Mattie Luiijf
Gast
Mattie Luiijf

Leuk verhaal Sonja. Nu weet hij t wel als ie je verhaal leest..hiihi…..

Mies Huibers
Gast

Heerlijk om te lezen en ik zou in dit geval mijn eerlijkheid ook even parkeren, vermoed ik.

Schrijfhart
Gast

Volgens mij zouden de meeste mensen dat wel doen inderdaad. Ik weet tot op de dag van vandaag niet of de beste man zich ooit… Lees verder »

Zelf ben ik ook enthousiast over deze tekst daarom zit er ook copyright op! Vraag gerust naar mijn tarieven als je mijn teksten wilt gebruiken
%d bloggers liken dit: