Goed geïnformeerd op reis

Alle vakantiespullen zijn ingepakt. De auto is tiptop in orde. De bandenspanning van de caravan nog eens gecontroleerd. De tank zit vol. We zijn goed geïnformeerd over de route, wegwerkzaamheden en de ter plaatse geldende verkeersregels.

Er is voldoende eten, drinken en snacks voor onderweg ingekocht. Er wordt nog een laatste keer geknuffeld en afscheid genomen. De vakantiestress giert als een tornado door mijn lijf. We kunnen vertrekken.

We zijn nog niet zo lang onderweg als ik dit bord langs de weg zie staan.

Wat zijn spookfile’s? Een file die er wel staat maar die je niet ziet? Is dat de reden dat er regelmatig iemand vol achterop een andere auto knalt? En waarom moeten wij daar zelf iets aan doen en nog belangrijker hoe dan? Aanmelden? App downloaden? Hoe zit dat ook al weer met het gebruik van je telefoon in de auto?

Kortom, het is maar goed dat ik niet achter het stuur zit want ik raak behoorlijk in de war van zo’n informatiebord.

Als je erop gaat letten, kom je er achter hoeveel onnodige informatie en verwarrende borden je in het verkeer tegenkomt. Nog maar te zwijgen over de enorme hoeveelheid, afleidende reclameborden.

Een tijd geleden is er een rechtszaak aangespannen tegen een man die Jezus Redt  op zijn dak had staan. Het zou het verkeer te veel afleiden. Schaars geklede vrouwen en mannen op torenhoge borden langs de weg is geen probleem maar een tekst op iemands dak blijkbaar wel.

Goed geïnformeerd in Italië

In Italië zijn ze een stuk minder scheutig met informatie. Het heeft ook weinig zin, want naar mijn idee is er niemand die zich daar aan de verkeersregels houdt. Italianen zijn doorgaans zeer relaxte mensen maar zet ze in een auto en ze veranderen in maniakken. De borden met de maximum snelheid zijn volgens mijn zoon, niet bedoeld als maximum maar meer als uitdaging.

De borden die ze hebben zijn overigens wel zeer duidelijk en laten niets aan de verbeelding over.

Nederland blijft Nederland

Teruggekomen van vakantie blijken we een nieuw verkeersbord erbij te hebben. Dit vanwege de Pokemon Go rage.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

5 gedachten over “Goed geïnformeerd op reis”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: