Het kan ook simpel, dat voorjaar in huis halen

Terwijl ik nog even de puntjes op de i zet voor dit artikel is het voorjaar ver te zoeken. Dikke vlokken natte sneeuw vallen naar beneden. Een winterse bui terwijl ik binnen al volop met het voorjaar bezig ben. Ik snak ernaar. Naar zon, naar warmte ,naar frisse kleuren en blaadjes aan de bomen, pasgeboren dieren. Dat gevoel is lastig te vinden en vast te houden met een grijze lucht gevuld met sneeuw. Lastig maar niet onmogelijk. Met kleine aanpassingen kun je heel simpel toch wat voorjaar binnen halen.

Simpel sneeuw raam
Foto door Sonja op 12-04-21

Tulpen, ze zijn niet voor niets zo populair

Tulpen en voorjaar zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tegenwoordig kun je ze het hele jaar door kopen en eerlijk? Daar baal ik echt van. Het was altijd weer zo’n klein geluksmomentje als de eerste bosjes tulpen weer te koop kwamen. Yes het voorjaar komt er aan!
Ik hou de dingen graag simpel en overzichtelijk. Geen pepernoten en boterletters in juli of paaseitjes in januari in de winkel. Naar mijn idee gaat het speciale er dan vanaf. Hoe leuk is het dat je echt kunt uitkijken en verlangen naar iets en dan eindelijk is het zover. Dát gevoel is zo fijn.

Tulpen zijn met stip mijn favoriete bloemen. Ze fleuren de boel meteen op, ze zijn eigenwijs en gaan lekker hun eigen gang in de vaas. Bovendien zijn ze relatief goedkoop en overal te koop. Met een simpel bosje tulpen kom je al een heel eind. Zet er gewoon eens één in een mooi flesje of vaasje. Verspreid ze door de kamer en je hebt overal een stukje voorjaar staan.

het kan ook simpel, voorjaar

Het zit hem in de details

wat afgevallen bloemblaadjes op een schaal geeft ook al een leuk effect.

Een nieuw kussenhoesje doet vaak ook al wonderen. De winterse variant wassen en opbergen tot het najaar en de vrolijke lichte variant op de bank eventueel met een bijpassende plaid en je bent al weer een heel eind.

Een paar gekleurde kaarsjes zijn ook simpel toe te passen

Kaarsen, waxinelichtjes, ik ben er gek op. Het zijn echte sfeermakers. Tegenwoordig kun je ook gekleurde waxinelichtjes kopen, met of zonder geur. Ik blijf liever bij de standaard witte, naar mijn idee branden die mooier en langer. Zet er een paar op een gekleurd bord of bindt ze bij elkaar met een mooi lint (let wel op de brandveiligheid) en je hebt al snel effect.

Een paar takken (snoeiafval) in een pot of vaas. En compositie van aardewerk, planten en bloemen of een mooie rangschikking van kussens en een plaid. Het hoeft echt niet veel of ingewikkeld te zijn om sfeer in huis te maken.

Kortom we laten ons voorjaarsgevoel niet vergallen door de weersomstandigheden. Welke aanpassingen doe jij in huis om het voorjaarsgevoel naar binnen te halen?

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: