Het verhaal achter dit blog en logo

Kort geleden kreeg ik een email bericht. Een herinnering dat het alweer vijf jaar geleden was dat ik begon met mijn blog. Vijf jaar waarin ik met vallen en opstaan heel veel geleerd maar vooral veel genoten heb. Door mijn blog heb ik zoveel leuke nieuwe mensen leren kennen en zelfs nieuwe vriendschappen gesloten.

Het begon met drama

De diagnose burnout was nog niet gesteld of ik werd al zonder pardon op vakantie gestuurd. Een vakantie waarin vooral rust centraal moest staan. Tijdens die gedwongen vakantie begon ik met schrijven. Gewoon voor mezelf, alle chaos in mijn hoofd van me af schrijven. In mijn kinder- en tienerjaren deed ik dat bijna dagelijks maar door de jaren heen was dat helemaal verwaterd. Eenmaal stilgezet kwam het verlangen heel snel weer boven drijven.

Mijn hoofd raakte heerlijk leeg en daardoor kwam er ruimte. Ruimte voor inspiratie en het eerste korte verhaal schreef ik dan ook in record tempo. Ondernemend als ik ben wilde ik al snel meer dan puur voor mezelf schrijven. In de vakantie had ik mooi de tijd om me eens te verdiepen in het online plaatsen van verhalen en voor ik er goed en wel over nagedacht had was mijn eerste blog op www.sonjaschrijft.nl een feit.

De eerste stapjes waren wankel

Zoals gezegd het bloggen ging met vallen en opstaan. De eerste tijd ging ik alle kanten op, mijn eigen vorm moest ik duidelijk nog vinden. Na drie jaar had ik een veel duidelijker beeld wat ik zelf wilde maar ook waar de interesse van mijn lezers naar uit ging. Het was de periode waarin ik intensieve therapie kreeg daar werd ik keihard geconfronteerd met mezelf en mijn uitgesproken mening en idee├źn. Wat ik daar vooral geleerd heb is dat iedereen een verhaal heeft en dat de buitenkant lang niet alles zegt over de persoon. Het leven is niet zo zwart-wit als ik het zag. Met meer kleur is het leven ook een stuk mooier.

De ‘geboorte’ van Schrijfhart

Terwijl ik bezig was met het vormgeven van mijn blog kreeg ik van iemand de opmerking dat ik schreef vanuit mijn hart. Een heel mooi compliment en het liet me niet meer los. Ik wilde een andere opzet van mijn blog en website en omdat ik mijn domeinnaam moest verlengen besloot ik tot een drastische verandering.

De hele blog ging op de schop, ik schrapte het grootste deel van de rubrieken en gaf mijn website een nieuwe naam. Schrijfhart was geboren. Bij een nieuwe naam en een nieuw uiterlijk hoort ook een mooi logo. Na heel veel uren stoeien koos ik voor een vurig maar gerafeld hart. Tijdens de therapie zijn bij mij de scherpe randjes er namelijk wel van af. De eerste versie van mijn verhalen schrijf ik doorgaans met de hand. Met een vulpen om precies te zijn die verdiende dan ook een plekje binnen het logo. De passie voor verhalen is er altijd al geweest en zo kreeg mijn logo zijn vorm.

Nu na vijf heb ik weer meer geleerd en ben ik het nog lang niet zat. Vol verwachting en vertrouwen kijk ik uit naar alles wat het schrijven me nog gaat brengen en ik hoop jullie hier nog heel lang tegen te komen.

6 gedachten over “Het verhaal achter dit blog en logo”

  1. Ik zie de verhalen graag tegemoet , jammer dat wel elkaar nooit ontmoet hebben , hadden we als buren fijn kunnen praten over het schrijven

    Beantwoorden

Plaats een reactie

%d bloggers liken dit: