Ho Ho Ho, dit jaar geen kerststress

De afgelopen week hadden een aantal personen in mijn omgeving een luisterend oor, heel veel knuffels en vooral veel liefde nodig. Gelukkig heb ik in mijn leven meer dan voldoende liefde gekregen zodat ik ruim uit kan delen. Dat is ook zo mooi aan de liefde als je het (weg)geeft komt het driedubbel bij je terug.

Of het hierdoor is gekomen weet ik niet maar ik ben voor mijn doen belachelijk vroeg in de kerststemming. Ieder jaar zeg ik dat ik dit jaar dus echt, heel zeker weten, geen boom op ga zetten. Een dag voor de kerst zet ik dan toch maar een boom neer en de dag na kerst ruim ik meestal alles weer op.
Dit jaar heb ik nu al zo’n behoefte aan een gevoel van saamhorigheid, van vrede en dat lichtpuntje van hoop in deze doorgedraaide wereld.
De boom staat nu al. Ik heb leuke sfeerhoekjes gemaakt en de kerst cd’s draaien overuren. Bij het tevoorschijn halen van de foute kersttruien viel me ineens iets op. Op mijn trui staat een hele duidelijke kerstboodschap: Ho Ho Ho!
Dit jaar ga ik er maar eens gehoor aan geven. Ik ga lekker een lange pauze houden. Dit jaar geen kerststress voor mij.
De cadeaus bestel ik online. De boodschappen laat ik thuisbezorgen.
Even niet zo veel moeten.
Niet volop likes en emoticons rondstrooien op Social Media maar persoonlijke aandacht geven aan al die lieve, mooie en bijzondere mensen in mijn leven.
Even niet schrijven om te publiceren, maar de tijd nemen voor nieuwe idee├źn en inspiratie. Nadenken voor ik met nieuwe plannen aan de slag ga en me niet zoals gebruikelijk hals over kop in iets nieuws storten.

Relaxed de tijd nemen voor rust en bezinning.
Ik zie jullie in januari graag weer terug.

Ho Ho Ho.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.