Hoe word je beroemd in twee minuten?

Beroemd worden staat totaal niet op mijn prioriteitenlijstje. Wie mij ook maar een beetje kent, weet dat ik niet graag in de schijnwerpers sta. Mijn introverte karakter staat dat soort belangstelling over het algemeen nog al in de weg. Voor een grote commerciële zender gefilmd worden levert me dan ook de nodige zenuwen op.

Doorgaans loop ik heel naturel rond, make-up gebruik ik zelden. Ik vergeet met grote regelmaat zelfs een kam door mijn haar te halen. Erg glamoureus ben ik dus niet. Aangezien ik (nog lang) geen BN’er ben, krijg ik geen visagiste ter beschikking en kan ik de Lecolook al helemaal vergeten. Deze slons zal dus zelf aan de slag moeten om er iets toonbaars van te maken.

Dit is op alle fronten een enorme stap buiten mijn comfortzone. De afspraken staan gelukkig duidelijk op papier. Er is doorgesproken welke vragen er gesteld gaan worden. De instructies over wat wel en wat niet te doen staan net als de kledingvoorschriften netjes op papier. Daar zal het dus allemaal niet aan liggen.

Hobbels op de weg horen er gewoon bij

Het is hard werken om goed voor de dag te komen.
Opruimen, vegen, dweilen, zelfs de plantenbakken worden onder handen genomen. Niets wordt aan het toeval over gelaten, maar je hebt nu eenmaal niet alles in de hand.
De dag voor de opnames blijkt de plasmasnijder, die ook gefilmd zal worden, ineens een onbekende software fout te hebben. Het lukt maar niet om de machine te resetten zelfs na het opnieuw installeren van de software blijft de machine in storing. Er wordt druk heen en weer gebeld tussen ons, de leverancier, Engeland en Italië, vooralsnog zonder succes.
Aangezien een ongeluk nooit alleen komt hebben we ook ineens lekkage en niet zo zuinig ook. Het regent flink dus het heeft geen zin om het dak op te gaan om het lek te dichten.

Eindelijk breekt dan toch de zon door en kan er op het dak gekeken worden naar de lekkage. Het zit mee en het lek is snel gevonden, bovendien blijft het lang genoeg droog om het dak zelf te repareren.
De plasmasnijder werkt helaas nog altijd niet maar de leverancier heeft beloofd net zo lang door te zoeken tot het euvel verholpen is. Morgen weer een dag, weliswaar is dat meteen de dag van de opnamen, maar komt tijd komt raad, nietwaar?

Een goede voorbereiding is het halve werk

Bijtijds zoek ik mijn bed op, ik wil natuurlijk niet met donkere kringen en enorme wallen op tv komen.
Na een wat onrustige nacht, spring ik vroeger dan normaal onder de douche. Een blik in de spiegel en ik ben meteen klaarwakker. Op mijn kin zit een enorme puist, net als op mijn voorhoofd en in mijn hals. Zelden heb ik last van puistjes en al helemaal niet van deze joekels, dus waarom nu ineens drie? Ik wil niet beroemd worden als de vrouw met acné.
Gelukkig heeft mijn dochter wél verstand van make-up. Met haar tips probeer ik, de bergketen die zich heeft ontwikkeld in mijn gezicht, een beetje te camoufleren.
Ik kies een blouse met een druk patroon en vrolijke kleuren in de hoop dat die de aandacht van mijn gezicht af zal leiden. Een nette maar comfortable spijkerbroek en een paar laarzen met hoge hakken zodat ik langer lijk dan mijn bescheiden een meter vijfenzestig.

Beroemd worden in twee minuten

Al met al zal er slechts twee minuten worden uitgezonden en ik vraag me af hoe erg ik mezelf in zo’n korte tijd voor schut kan zetten. Ik hoef niet zo nodig beroemd te worden maar als het dan toch gebeurd dan wel graag op een positieve manier. Tot nu toe levert dat beroemd worden me meer stress op dan ik ooit voor mogelijk had gehouden.

Met hubbie neem ik de vragen en antwoorden dus voor de zoveelste keer door.
Ruim op tijd klaar betekent echter ook meer tijd om te stressen.
De spanning zit door mijn hele lijf maar blijkt vooral goed op mijn blaas en darmen te werken.
De cameraman en regisseur arriveren keurig op tijd. Samen met de regisseur neem ik alles nog een keer door. Het dartbord kan ondertussen op de belangstelling van de cameraman rekenen. Binnen een mum van tijd weten de heren, met hun charmes en een grapje, mij meer en meer op mijn gemak te stellen. Terwijl zij hun spullen klaar zetten, ren ik nog maar een keer naar de wc.
Ik krijg nog wat tips en dan gaat het toch echt gebeuren.

Kort en bondig is het credo

Er wacht mij een behoorlijke uitdaging want ik moet kort en bondig zijn en dat is niet mijn sterkste kant. Zodra ik begin te vertellen ben ik over het algemeen moeilijk te stoppen. Dus met die wetenschap in het achterhoofd probeer ik mijn zinnen zo duidelijk en kort mogelijk te formuleren. De regisseur is tevreden maar ik praat nogal zacht.
Tja dat is nu eenmaal hoe ik praat, ik ben niet zo luidruchtig. Er wordt wat gerommeld aan het geluid en we gaan weer van start.
Dan ineens is het klaar. Voor ik er erg in heb staat het hele verhaal erop, in slechts twee takes en dat is echt super snel. Blijkbaar ben ik een natuur talent.

Uiteindelijk komt het allemaal goed

Precies op de valreep is de plasmasnijder ook weer in bedrijf en nu mijn aandeel erop zit kan ik ontspannen toekijken bij de rest.
Het is een leuke ervaring om door de ogen van de regisseur en cameraman naar ons bedrijf te kijken. Eerlijk gezegd is het me heel erg meegevallen en heb ik er zelfs van genoten.
Iemand zei ooit tegen mij dat er buiten mijn comfortzone zoveel leuks valt te beleven en vandaag blijkt maar weer eens hoe waar dat is.

Ook al ben je beroemd, je moet niet naast je schoenen gaan lopen

Nog vol adrenaline en trots kom ik thuis. Dochter wil weten hoe het is gegaan.
‘Goed, het is me heel erg meegevallen. Blijkbaar deed ik het helemaal zo slecht nog niet. Ik ben gewoon een natuurtalent. Chantal Janzen mag wel oppassen.’
‘Nou dat denk ik niet hoor mam. Die is écht leuk en ze heeft haar uiterlijk ook nog mee.’

Mocht dit kortstondige avontuur echt mijn grote doorbraak betekenen dan zorgt mijn thuisfront er wel voor dat ik gewoon met beide benen op de grond blijf staan.

8 gedachten over “Hoe word je beroemd in twee minuten?”

 1. Dit artikel is te lezen in 6 minuten… daarna lees ik verderop: Kort en bondig… En daar biedt de eerlijkheid mij te zeggen dat ik dacht: Neeeeee, dat kan ze nooit. Hahaha…
  Gaaf zo’n dag en wat mooi dat alles op zijn pootjes terecht is gekomen. Ben dan ook zeer benieuwd naar het resultaat.

  Beantwoorden
 2. Ik heb altijd al een beroemdheid willen kennen. Eindelijk is het zover. Nu ben ik wel benieuwd natuurlijk wanneer die ster op tv te bewonderen zal zijn. Dat moet moet ik wel op tijd weten want dan kan ik de commerciële zender gaan zoeken. Geen idee waar die zenders zich die hier ophouden.

  Beantwoorden
 3. Hihi, ja ik krijg weinig ruimte om verwaand te worden. Gelukkig maar. Het was een leuke ervaring, voor een keer maar daar blijft het denk ik wel bij. Schrijven ligt me een stuk beter

  Beantwoorden
 4. Geweldig verhaal! Hoe het met spanning begint, dan toch eenmaal aan de gang blijkt mee te vallen, tevreden te zijn, maar dan de afsluiter van je dochter…zo blijf je inderdaad met beide voeten op de grond. Past waarschijnlijk ook het beste bij je zoals ik je ken en in het verhaal herken xx

  Beantwoorden

Plaats een reactie

%d bloggers liken dit: