Ik ga voor stijl, mode is mij te vluchtig

De knoop van mijn broek is nog niet los of mijn buik springt vreugdevol naar buiten, eindelijk vrij. Het is onze eerste kennismaking en het is niet bepaald mijn stijl om dan meteen uit de broek te gaan. ‘Normaal is mijn buik niet zo dik hoor’, dapper probeer ik mijn gezicht of in dit geval mijn buik te redden.
De broek die ik nog maar pas gekocht heb zit me nu veel te strak. Het is normaal gesproken mijn manier om mijn gewicht in de gaten te houden. Broek te strak dan even rustig aan met snoepen en snacken. Broek te wijd dan eten we pizza vanavond. In plaats daarvan lig ik nu op de behandeltafel van de huisarts. Ik lijk wel zwanger en mijn buik doet onvoorstelbaar veel pijn.

Lang geleden dat mijn buik zoveel aandacht kreeg

De arts legt haar handen op mijn buik en klopt hier en daar. Er wordt naar mijn buik geluisterd en daarna volgt het porren en duwen en andere zeer onprettige handelingen. Dan heeft de arts de zere plek gevonden en kan ik ternauwernood een niet zo netjes woord binnenhouden. De arts weet genoeg, ik mag nog even bloed gaan prikken en wachten op de uitslag. dat duurt maar een paar minuten dus ze ziet me zo weer terug.

Niet veel later blijkt dat het vermoeden van de arts klopt. Mijn ontstekingswaarden zijn te hoog en ik heb dus een ontsteking van de dikke darm. Na een tussenstop bij de apotheek mag ik weer naar huis met de mededeling dat de medicijnen een laxerende werking kunnen hebben.

Eindelijk die broek uit

Thuisgekomen verruil ik mijn broek voor een pyjamabroek. Opgelucht ga ik naar beneden. Terwijl ik de staande spiegel in de hal passeer constateer ik dat ik het goed kan hebben die pyjama broek. Het is een stijl die me prima staat, het zit ook nog eens super comfortabel en dat flanel is heerlijk zacht op je huid. Jammer dat je zo niet naar buiten kunt. Hoewel, wie bepaald dat eigenlijk?

mijn eigen stijl
foto met en door Sonja Grinwis

Coco Chanel over mode en stijl

Lang geleden deed ik een opleiding in de mode en moest ik een spreekbeurt houden over mijn favoriete ontwerper. Ik koos voor Coco Chanel en als thema een quote van haar ‘Ik kies voor stijl, mode is te vluchtig.’
Een statement wat ik toen en nu ik ouder word steeds meer kan waarderen. Een groot voordeel van mijn leeftijd, ik hoef niet meer mee te doen met de mode. Ik kies lekker mijn eigen stijl.

Stijl stijlvol mode

Dus als je me in een flanellen pyjama broek buiten ziet lopen is dat niet omdat ik seniel aan het worden ben. Ik heb gewoon schijt aan de mode en daar geef ik gewoon de laxerende medicijnen de schuld van.

Sonja Grinwis signatuur

2 gedachten over “Ik ga voor stijl, mode is mij te vluchtig”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Inhoud is beschermd !!
%d bloggers liken dit: