Ineens heb je een drankprobleem

De meubels in ons vorige huis waren vooral functioneel. We hadden bergruimte nodig en de woonkamer stond dan ook vol met kasten. Het nieuwe huis heeft ruim voldoende bergruimte en bovendien weinig muren in de woonkamer. Onze kasten kunnen we er niet in kwijt, dus waar laten we de TV en hoe gaan we het inrichten?
Slechts een bankstel, koffietafel en eethoek in zo’n grote kamer is wat karig. Lekker minimalistisch natuurlijk maar daar zijn wij niet zo van.

Om inspiratie op te doen lopen we door een meubelzaak. Keuze in overvloed in uiteenlopende stijlen en prijsklassen. Ineens zie ik hem staan en ik ben op slag verliefd.
‘Kijk eens wat een gave kast.’
Hubbie kijkt me vreemd aan.
‘Wat moeten wij met een drankkast?’
Daar heb ik zo een twee drie geen antwoord op. Hubbie drinkt geen alcohol en mijn wijnconsumptie op jaarbasis is zeer bescheiden. Bovendien staan we ook niet bekend om het geven van feestjes waar de alcohol rijkelijk vloeit.

Ik heb dus geen enkel excuus voor de aanschaf van een drankkast maar ik ben verliefd en dan is de rede ver te zoeken. Toch heeft hubbie gelijk, we kwamen hier juist omdat we geen kasten kwijt kunnen.

Een week later zoek ik de kast online nog eens op. Misschien kan ik in die stijl wel andere leuke meubels voor de woonkamer vinden. Mijn hart slaat een slag over, de liefde is nog lang niet bekoeld en de kast blijkt ook nog eens in de aanbieding. Kortom de eerste aanschaf voor het nieuwe huis is een feit.

De kast zal na drie weken netjes bij het nieuwe huis worden afgeleverd. Keurig op tijd krijg ik de email met een track en trace code zodat ik precies kan volgen waar mijn kast zich bevindt en hoe laat ik mijn nieuwe aanwinst kan verwachten.

Dat is de theorie, de praktijk blijkt toch een beetje anders. De pakketdienst komt ergens tussen acht uur ‘s morgens en acht uur ‘s avonds. Die tijdspanne is al idioot maar ik ken deze pakketdienst. Eigenlijk weet je al meteen dat je ‘s avonds om half negen te horen krijgt dat het toch niet gaat lukken die dag en dat ze morgen een nieuwe poging doen. Tenminste zo gaat dat normaal maar het kan dus nog gekker.

Die dag komt er geen kast, maar ook geen bericht dat het de volgende dag gaat worden. het blijft angstvallig stil. De volgende dag nog steeds geen taal of teken van de pakketdienst. In de app staat dat de kast onderweg is, maar verdere details ontbreken.

Ik bel met de betreffende pakketdienst. Nadat ik mij door het keuze menu heb geworsteld en eindelijk een mens aan de telefoon krijg, kom ik alsnog van een koude kermis thuis. De dame van de klantenservice weigert informatie omtrent mijn kast te verstrekken omdat ik niet de opdrachtgever van de verzending ben. Ze begint een heel verhaal over privacy en AVG en ik loop tegen een muur van onwil aan.
Ik bel de klantenservice van het bedrijf waar ik de kast gekocht heb. De man die ik aan de telefoon krijg blijkt een stuk klantvriendelijker en gaat het voor me uitzoeken.

De kast blijkt zoek. De pakketdienst heeft, vanwege het gewicht, het vervoer uitbesteed aan een andere partij, maar geen idee meer welke en het zou heel veel moeite kosten om dat nog te achterhalen en ze gingen ervan uit dat de kast op enig moment echt wel bezorgt zou gaan worden. De meubelleverancier was op zijn zachts gezegd niet tevreden met dit antwoord. Het getouwtrek kon beginnen.

Na een week is eindelijk de locatie van de kast achterhaald. Met de transporteur wordt een nieuwe afleverdatum ingepland en het gaat uiteindelijk allemaal wel goed komen.

Het gereserveerde plekje in de keuken dweil ik nog maar een keer opnieuw en vol verwachting kijk ik uit naar mijn mooie drankkast. Eindelijk, drie uur na de afgesproken tijd, stopt er dan toch een vrachtwagen voor de deur. De kast wordt netjes uitgeladen. Samen met hubbie schroef ik de pootjes eronder en we zetten de kast op de beoogde plek.
We stappen naar achteren om het resultaat te bewonderen.

De kast staat voor geen meter!
Het blijkt een heel ongelukkige match met de keukenkastjes te zijn. Een mens zou voor minder naar de fles grijpen.

Inmiddels heeft de kast dan toch een mooi plekje in de kamer gekregen

9 gedachten over “Ineens heb je een drankprobleem”

Plaats een reactie