Ingelijst staat netjes

Te lezen in ± 3 minuten

Kortgeleden moest ik iets van achter “het schot” hebben. “Het schot” bevindt zich op zolder en herbergt een wereld aan besluiteloosheid. Overbodig, dus zet maar achter het schot. Wat moet ik ermee? Zet maar achter het schot. Komt vast nog wel een keer van pas, zet maar achter het schot.
Moedeloos staar ik in het duister achter “het schot”, geen idee waar ik het zoeken moet en dan zie ik ineens iets liggen.

Het is een mooie grote lijst, nog in plastic verpakt. Zonde om hier te laten liggen. Ik neem de lijst mee naar beneden en besluit een afbeelding voor in de lijst te kopen. Niet veel later heb ik mijn keus gemaakt. Twee afbeeldingen want die staan zo leuk bij elkaar.

De afbeeldingen zijn de volgende dag al in huis en als ik er een heb ingelijst zie ik hoe zielig het staat. De afbeeldingen zijn veel te klein voor deze maat lijst. Ik besluit de afbeeldingen toch te houden want ze zijn wel erg leuk. Ik bestel twee kleinere lijsten en ga op zoek naar een nieuwe afbeelding voor de grote lijst.

De kleine lijsten zijn gearriveerd en de afbeeldingen. staan er schitterend in. Tevreden bekijk ik het resultaat en ga verder zoeken voor de grote lijst. Een korte speurtocht levert een website met een grote keus aan posters op. De een is nog mooier dan de andere. Het is moeilijk kiezen en uiteindelijk bestel ik dus vier posters.

Gelukkig is de grote lijst nog steeds te koop en ik bestel er meteen drie bij. De lijsten zijn snel binnen maar de posters laten nog op zich wachten. Inmiddels staan er vier flinke lijsten in mijn woonkamer te wachten tot ze gevuld worden.

Eindelijk komen de posters binnen en het moet gezegd ze zijn prachtig. Enthousiast ga ik aan de slag. Lijst na lijst uit de verpakking, beschermfolie verwijderen, passe-partout plaatsen, poster erin, achterwand vastzetten.
Ach de poster zit scheef, achterkant er weer uit, poster recht en sluiten maar weer.
Nee hè? Nu zit er weer een haar achter het glas. Achterkant eruit, poster voorzichtig los, haartje verwijderen en de hele boel weer in elkaar stapelen.
Voordat ik eindelijk alle posters recht, zonder stofjes, pluisjes en haren achter het glas heb, ben ik ruim een uur verder en verwachtingsvol bekijk ik het resultaat.
Dan zie ik het pas. De lijst die achter het schot vandaan kwam is grijs met een crèmekleurig passe-partout en de andere lijsten zijn zwart met een wit passe-partout.

Ik ga maar weer een lijst bestellen en op zoek naar een poster die mooi staat in een grijze lijst. Binnenkort kun je vast kaartjes kopen voor mijn huisgalerie.

Schrijfhart logo
Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
61
avatar
4 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Sonja GrinwisEllie SchmitzMies HuibersMC KleuverH.B. van oost Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Ellie Schmitz
Gast

Heerlijk om te lezen, het begint al spannend met ‘achter het schot’. Mooi, dat het bijna helemaal gelukt is, de vierde lijst en nieuwe poster… Lees verder »

Privacyverklaring
ik heb de privacyverklaring gelezen en ben akkoord
MC Kleuver
Gast

Haha, leuk bezig Sonja! Zo zie je maar wat er kan gebeuren als je achter ‘het schot’ kijkt.

Privacyverklaring
ik heb de privacyverklaring gelezen en ben akkoord
Mies Huibers
Gast

Smakelijk gelachen. Als het kaartje onder de vijftig euro is dan wil ik er wel eentje.

H.B. van oost
Gast
H.B. van oost

Mooi verhaal ik reserveer vast voor je galerie.;)

Privacyverklaring
ik heb de privacyverklaring gelezen en ben akkoord
Zelf ben ik ook enthousiast over deze tekst daarom zit er ook copyright op! Vraag gerust naar mijn tarieven als je mijn teksten wilt gebruiken
%d bloggers liken dit: