Ingelijst staat netjes

Kortgeleden moest ik iets van achter “het schot” hebben. “Het schot” bevindt zich op zolder en herbergt een wereld aan besluiteloosheid. Overbodig, dus zet maar achter het schot. Wat moet ik ermee? Zet maar achter het schot. Komt vast nog wel een keer van pas, zet maar achter het schot.
Moedeloos staar ik in het duister achter “het schot”, geen idee waar ik het zoeken moet en dan zie ik ineens iets liggen.

Het is een mooie grote lijst, nog in plastic verpakt. Zonde om hier te laten liggen. Ik neem de lijst mee naar beneden en besluit een afbeelding voor in de lijst te kopen. Niet veel later heb ik mijn keus gemaakt. Twee afbeeldingen want die staan zo leuk bij elkaar.

De afbeeldingen zijn de volgende dag al in huis en als ik er een heb ingelijst zie ik hoe zielig het staat. De afbeeldingen zijn veel te klein voor deze maat lijst. Ik besluit de afbeeldingen toch te houden want ze zijn wel erg leuk. Ik bestel twee kleinere lijsten en ga op zoek naar een nieuwe afbeelding voor de grote lijst.

De kleine lijsten zijn gearriveerd en de afbeeldingen. staan er schitterend in. Tevreden bekijk ik het resultaat en ga verder zoeken voor de grote lijst. Een korte speurtocht levert een website met een grote keus aan posters op. De een is nog mooier dan de andere. Het is moeilijk kiezen en uiteindelijk bestel ik dus vier posters.

Gelukkig is de grote lijst nog steeds te koop en ik bestel er meteen drie bij. De lijsten zijn snel binnen maar de posters laten nog op zich wachten. Inmiddels staan er vier flinke lijsten in mijn woonkamer te wachten tot ze gevuld worden.

Eindelijk komen de posters binnen en het moet gezegd ze zijn prachtig. Enthousiast ga ik aan de slag. Lijst na lijst uit de verpakking, beschermfolie verwijderen, passe-partout plaatsen, poster erin, achterwand vastzetten.
Ach de poster zit scheef, achterkant er weer uit, poster recht en sluiten maar weer.
Nee hè? Nu zit er weer een haar achter het glas. Achterkant eruit, poster voorzichtig los, haartje verwijderen en de hele boel weer in elkaar stapelen.
Voordat ik eindelijk alle posters recht, zonder stofjes, pluisjes en haren achter het glas heb, ben ik ruim een uur verder en verwachtingsvol bekijk ik het resultaat.
Dan zie ik het pas. De lijst die achter het schot vandaan kwam is grijs met een crèmekleurig passe-partout en de andere lijsten zijn zwart met een wit passe-partout.

Ik ga maar weer een lijst bestellen en op zoek naar een poster die mooi staat in een grijze lijst. Binnenkort kun je vast kaartjes kopen voor mijn huisgalerie.

11 gedachten over “Ingelijst staat netjes”

  1. Heerlijk om te lezen, het begint al spannend met ‘achter het schot’. Mooi, dat het bijna helemaal gelukt is, de vierde lijst en nieuwe poster zullen ook nog wel in huis komen. Hopelijk krijg ik ook een uitnodiging voor bezoek aan de galerie, je weet dat ik daarvan houd zonder gekheid, geniet van het moois!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: