Ho Ho Ho, dit jaar geen kerststress

De afgelopen week hadden een aantal personen in mijn omgeving een luisterend oor, heel veel knuffels en vooral veel liefde nodig. Gelukkig heb ik in mijn leven meer dan voldoende liefde gekregen zodat ik ruim uit kan delen. Dat is ook zo mooi aan de liefde als je het (weg)geeft komt het driedubbel bij je terug.

Of het hierdoor is gekomen weet ik niet maar ik ben voor mijn doen belachelijk vroeg in de kerststemming. Ieder jaar zeg ik dat ik dit jaar dus echt, heel zeker weten, geen boom op ga zetten. Een dag voor de kerst zet ik dan toch maar een boom neer en de dag na kerst ruim ik meestal alles weer op.

Dit jaar heb ik nu al zo’n behoefte aan een gevoel van saamhorigheid, van vrede en dat lichtpuntje van hoop in deze doorgedraaide wereld.
De boom staat nu al. Ik heb leuke sfeerhoekjes gemaakt en de kerst cd’s draaien overuren. Bij het tevoorschijn halen van de foute kersttruien viel me ineens iets op. Op mijn trui staat een hele duidelijke kerstboodschap: Ho Ho Ho!

Dit jaar ga ik er maar eens gehoor aan geven. Ik ga lekker een lange pauze houden. Dit jaar geen kerststress voor mij.

De cadeaus bestel ik online. De boodschappen laat ik thuisbezorgen.
Even niet zo veel moeten.
Niet volop likes en emoticons rondstrooien op Social Media maar persoonlijke aandacht geven aan al die lieve, mooie en bijzondere mensen in mijn leven.
Even niet schrijven om te publiceren, maar de tijd nemen voor nieuwe ideeën en inspiratie. Nadenken voor ik met nieuwe plannen aan de slag ga en me niet zoals gebruikelijk hals over kop in iets nieuws storten.

Relaxed de tijd nemen voor rust en bezinning.

Ik zie jullie in januari graag weer terug.

Ho Ho Ho.

Ho Ho Ho geen kerststress
foto Sonja Grinwis

 

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
3

7 gedachten over “Ho Ho Ho, dit jaar geen kerststress

 1. Hello ,

  I saw your tweets and thought I will check your website. Have to say it looks very good!
  I’m also interested in this topic and have recently started my journey as young entrepreneur.

  I’m also looking for the ways on how to promote my website. I have tried AdSense and Facebok Ads, however it is getting very expensive. Was thinking about starting using analytics. Do you recommend it?
  Can you recommend something what works best for you?

  I also want to improve SEO of my website. Would appreciate, if you can have a quick look at my website and give me an advice what I should improve: http://janzac.com/
  (Recently I have added a new page about FutureNet and the way how users can make money on this social networking portal.)

  I have subscribed to your newsletter. 🙂

  Hope to hear from you soon.

  P.S.
  Maybe I will add link to your website on my website and you will add link to my website on your website? It will improve SEO of our websites, right? What do you think?

  Regards
  Jan Zac

 2. Wat een goed stukje, mooi verwoord, ook heel mooi de dingen die je zegt over liefde. Geniet van de mensen om je heen, van de boom, de lampjes en de ballen, maar vooral van rust voor jezelf! In het nieuwe jaar lees ik je weer, Sonja! Tot dan xx

Een reactie plaatsen

Uit- en aanvinken om een artikel van jouw blog te laten zien

%d bloggers liken dit: