Judas van Astrid Holleeder, een boekbespreking

Judas van Astrid Holleeder een terechte bestseller?

Mijn leeslijst groeit sneller dan dat ik lees. Nieuw uitgekomen boeken moeten heel vaak wachten op mijn aandacht.

“Judas” kreeg ik van een vriendin. Ik was bezig met het schrijversdagboek van Virginia Woolf, maar dat leest niet zo makkelijk weg. Een druilerige dag later had ik het boek “Judas” al uitgelezen en hieronder lees je mijn recensie

Titel: Judas
Auteur: Astrid Holleeder
Genre: Literaire non fictie
Uitgever: Lebowski
Uitgavedatum: november 2016
Uitvoering: met illustraties
Pagina’s: 576
ISBN: 978904882502

informatie over de auteur:

Astrid Holleeder is geboren in Amsterdam op 4 december 1965. Tot voor kort was ze werkzaam als advocaat. Samen met haar zus en zijn ex-vriendin was ze getuige tegen haar haar broer in het Passageproces.

Dat dit boek een bestseller zou worden stond eigenlijk vanaf het begin al vast. De zus van Neerlands bekendste crimineel geeft een kijkje in het leven van hun familie, dat wil je gelezen hebben.

Astrid verteld heel openhartig over het leven met haar tirannieke broer. De angst binnen de familie komt uitgebreid aan bod. De feiten worden afgewisseld met persoonlijke ervaringen.
Regelmatig heb ik mij afgevraagd hoe ik onder de omstandigheden zou hebben gehandeld. Het staat zover van mijn leven af dat ik me daar geen voorstelling van kan maken.
Dat is dan ook meteen wat ik zo jammer vind van het boek. Het blijft een ver van mijn bed verhaal. Het raakt me niet, het blijft een afstandelijk verhaal.

Daarnaast vind ik de verhaallijn erg rommelig en het boek lijkt in grote haast geschreven te zijn. De veelvuldige herhalingen worden op den duur ook behoorlijk irritant.

Kortom Judas is interessant om te lezen maar daar blijft het bij.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Inschrijven
Abonneren op
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
2
0
Ik hoor graag wat je ervan vindt, laat van je horenx
()
x
%d bloggers liken dit: