Keuzes maken, het blijft lastig

De wekker op mijn mobiel gaat af. Zonder leesbril kan ik de snooze-functie op mijn beeldscherm echt niet meer terugvinden. Kies ik ervoor mijn leesbril op te zetten, dan kan ik die knop vinden maar dan weet ik wel wat er verder gaat gebeuren. Ik zie dan ook de cijfertjes van het aantal nieuwe berichten bij de apps van Facebook, WhatsApp, Email, Instagram en weet ik wat nog meer staan. Meestal kan ik de verleiding niet weerstaan om toch ‘even’ te kijken en voor je het weet ben je een uur verder. Kies ik ervoor om mijn leesbril niet op te zetten dan moet ik nu mijn bed uit want als ik per ongeluk de wekker uitzet dan val ik onherroepelijk weer in een diepe slaap. Keuzes maken, het blijft lastig.

Met een ouderwetse wekker heb je dat probleem niet

Met een ouderwetse wekker kun je prima uit de voeten, daar heb ik niets tegenin te brengen. Er is echter een duidelijk reden waarom ik mijn telefoon hiervoor gebruik. Sinds de kortsluiting in mijn hersenen heb ik regelmatig last van tintelingen in mijn gezicht en achter mijn ogen. Een (voor mij) gevaarlijke vorm van migraine. Op mijn telefoon staat een app die mijn aanvallen registreert en analyseert, o.a. door mijn slaappatroon te monitoren.

Het is wel super lekker wakker worden

Vandaag kies ik voor mijn leesbril en kan ik de verleiding niet weerstaan om meteen even mijn email te lezen.

Ik slaak een vreugdekreet! Het staat er echt, ik heb een uur VIP-coaching gewonnen. Met een sprong sta ik naast mijn bed en doe een dansje van blijdschap. Dit is pas lekker wakker worden.

Ik hoef niet lang na te denken waar ik dat uur voor ga gebruiken. Soms is het helemaal niet zo lastig om keuzes te maken. Deze zomer ga ik, na een aantal maanden vertraging, herschrijven aan Minnenijd en daar kan ik best wat coaching bij gebruiken.

Het begint met lezen

Het teruglezen van Minnenijd is een rollercoaster van emoties, gedachten en vragen. Het is zo’n tijd geleden dat ik het schreef. Met stijgende verbazing besef ik dat ík dit heb geschreven. Hele passages die ik me niet eens meer kan herinneren. Tenenkrommend slecht met af en toe een parel van een zin. De verhaallijn die alle kanten opvliegt en dat wisselende perspectief is dus duidelijk geen goed idee. Het teruglezen geeft heel veel inzicht maar roept ook heel veel vragen op. Ik ga het hele verhaal eerst maar eens helemaal doorlezen.

De tweede leesronde ga ik aantekeningen maken, vragen opschrijven. Mijn bevindingen ga ik op een apart vel zetten, want daar moet ik oplossingen voor bedenken. Het wordt nog een hele klus om het verhaal op die manier door te spitten.

Keuzes maken, héél lastig

Het zal nog lastig zijn om te bepalen welk deel ik ga insturen voor mijn coaching. Welke vragen kies ik om zo veel mogelijk profijt te hebben van dat uur? Het zal nog niet meevallen om dat uit te zoeken. Hoe dan ook, ik ga er mijn voordeel mee doen. Dat uur wil ik optimaal benutten en als blijkt dat het verhaal daadwerkelijk potentieel heeft, dan ga ik mijn (v)echtgenoot maar eens lief aankijken of ik meer coaching voor mijn verjaardag kan krijgen.

Plaats een reactie