Komt allen tezamen lady’s, deel twee

De rust in mijn buik is nog niet helemaal weergekeerd maar onze gezellige Lady’s Night kan nu echt van start. De anderen willen vooral inspiratie opdoen en verder genieten van wat er allemaal te beleven valt.
Ik heb een lijstje met planten die ik wil scoren voor mijn nieuwe voortuin en in huis kan ik ook wel wat vers groen gebruiken.
Waar kan ik in dit tuincentrum planten vinden? Ik kijk links, rechts, recht voor me uit.

Nog nooit heb ik zoveel verschillende kerstspullen bij elkaar te zien. Je kunt het zo gek niet bedenken, in alle soorten, kleuren en maten is er wat te koop.
Het zijn niet alleen kerstartikelen wat er wordt aangeboden. Er zijn woonaccessoires, meubels, verlichting, make-up, kaarsen, chocolade, kook- en bakartikelen, parfum, kleding, schoenen, tassen. Je kunt zelfs je nagels laten doen. Het concept Lady’s Night begint tot me door te dringen.

Ik kijk mijn ogen uit, maar waar vind ik planten? Na goed speurwerk vinden we de groenafdeling. Het zal vast door de tijd van het jaar komen maar het aanbod is opmerkelijk magertjes. 
Slechts één plant van mijn lijstje is aanwezig en die gaat dan ook resoluut mee naar huis. We zijn hier tenslotte niet voor niets naar toegekomen.

Het tuincentrum is zes dagen in de week open bovendien is er ook nog een koopavond maar deze “Lady’s Night” voorziet duidelijk in een behoefte. Het is onvoorstelbaar druk, warm en lawaaiig. Inmiddels begin ik behoorlijk overprikkeld te raken en verlang ik alleen nog naar een rustig en koel plekje om even op adem te komen. In het restaurant is geen plekje meer vrij en we voelen er niet veel voor om onze koffie staand te gaan drinken.

Nadat ik mijn plant heb afgerekend zien we net voorbij de kassa een bankje staan. Een leeg bankje! Dankbaar gaan we zitten, even bijkomen voordat we weer naar huis gaan.
Terwijl we ontspannen zitten uit te rusten zien we de rijen bij de kassa’s toenemen. Blijkbaar wordt er goed verkocht vanavond.

Eindelijk snap ik het waarom van de Lady’s Night.

Waar de meeste mannen al vrij snel zouden zijn afgehaakt vanwege het aanbod en de belachelijke drukte is dit voor veel vrouwen het paradijs. Een duur paradijs maar dat mag de pret niet drukken Het aanbod is met de grootste zorg en voorzien van de nodige marketingstrategieën op de vrouwen afgestemd, de kassa’s blijven rinkelen. De omzet zal vanavond alle records verbreken want meer en meer dames lopen langs met volle tassen en dozen.
Ze kijken overigens zeer geamuseerd naar ons.

We kregen het pas door toen een aantal dames kwam vragen of zij even op het bankje mochten zitten. Heel even maar en of ik dan meteen een foto kon maken want dat zou zo’n leuke kerstkaart opleveren.
Door de overdaad aan prikkels had ik helemaal geen oog meer voor het winterse kersttafereeltje waar we blijkbaar middenin waren gaan zitten.

Lady’s Night is net als de hele commercie rondom de kerst, een groteske vertoning waarbij we de ‘jarige’ en de kerstgedachte helemaal uit het oog verloren zijn.


3 gedachten over “Komt allen tezamen lady’s, deel twee”

 1. Knap dat je in zo’n drukte en je niet lekker voelen toch bent gebleven. Wat zal het een getetter zijn geweest met allemaal kooplustige dames dat bank-stukje is een geweldige uitsmijter van je verhaal. Heb je ook nog een foto laten maken? Fijne gezellige warme kerstdagen met de liefsten om je heen. Voor het nieuwe jaar wens ik je alle goeds en ook dan blijf ik je hier bezoeken, Sonja. Liefs Ellie xx

  Beantwoorden
 2. En dat terwijl er eigenlijk helemaal geen ‘jarige’ was rond kersttijd, maar dit was verzonnen was om een ‘Heidens’ feest recht te praten. Omdat de de Heidenen zich geen geloof lieten opdringen (How I love anarchie… toen al. 🙂 )
  Het feest onder de Germanen (Ook Scandinavië en zelfs Romeinen) was er om het boze te verdrijven… het lijkt er op dat al het boze gevlucht is naar de tuincentra! Zet er een een priester, pastoor, dominee of wat voor bijbelaanhanger dan ook, bij neer en het plaatje van weleer is weer compleet. 🙂

  Desalnietemin, het zijn mooie dagen die ons even dichterbij elkaar brengen. Dus wens ik je een zeer gemeende mooie kerstsdagen en een rijkelijk gevulde 2019 met jou schrijftalent!

  Keep on the good work en ho ho hooo! 🙂

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: