Lezerswaardering, onmisbaar voor de schrijver

Lezerswaardering

Schrijven doe ik met heel veel plezier en liefde. Met hart en ziel schrijf ik aan mijn artikelen en verhalen. Ik schrijf, herschrijf, schrap, voeg toe, begin weer opnieuw. Net zo lang tot er een bepaalde mate van tevredenheid bereikt is.  Onzeker bungelt mijn vinger boven de knop “publiceren”.  Tijd om los te laten.

Natuurlijk is het wel de bedoeling dat wat ik schrijf ook gelezen wordt. Daarom ben ik ook zo blij met mijn abonnees, een trouwe groep lezers die zelfs via de mail op de hoogte gehouden willen worden om maar niets te hoeven missen.

Onzekerheid hoort bij het schrijven. Je geeft jezelf toch een stukje bloot. Er zijn momenten van tevredenheid, soms zelfs trots. Er zijn minstens zoveel momenten dat ik zeker weet dat ik er niets van kan en er maar beter mee kan stoppen.

Zodra er weer een blog of verhaal gepubliceerd is, wacht ik nieuwsgierig en ja, ook wat gespannen op de reacties.
Is het al gelezen? Wat vinden ze ervan?

Lang niet iedereen schrijft een reactie. Niet iedereen wil die moeite nemen of weet iets te schrijven. Natuurlijk heeft iedereen wel een mening over wat zojuist gelezen is, maar om daar een onderbouwde reactie over te geven, dat vindt niet iedereen even makkelijk om te doen.

Elke mening telt

Toch vind ik het belangrijk, die mening. Ik zie resultaat van mijn inspanningen en ik leer ervan. De interactie met mijn lezers geeft me enorm veel energie en de moed om door te gaan. Ik zit natuurlijk niet 24/7 achter mijn beeldscherm, maar ik probeer echt zo snel mogelijk op alle reacties te reageren.

Naast het schrijven van een reactie is er daarom ook een hele simpele manier om je mening te geven.

Onderaan de artikelen staat de lezerswaardering. Je kunt met 1 klik, geheel anoniem, laten weten wat je van het artikel vindt.
Je klikt op de ster of duimpje omhoog en klaar. Makkelijker kan bijna niet.

Er is ook een mogelijkheid om meer mensen te laten lezen wat ik schrijf. Net boven de like knop staan de icoontjes om artikelen te delen op diverse Social Media. Klikken en klaar, hierdoor bereik ik steeds meer mensen.

Wil je om wat voor reden dan ook, liever geen reactie schrijven? Laat me dan maar sterretjes zien.
Een reactie schrijven en sterretjes dát mag natuurlijk ook.

Plaats een reactie